Mitől javulhat a testünk iránti szégyenérzet?

Tanácsokat ad egy balassagyarmati szakember a testünk iránti szégyenérzet javításához.

A nők és a férfiak egyaránt szoronganak, amiért nincs tökéletes úgynevezett „beach body-juk”. A balassagyarmati Csalár Bence a fenntartható és a kortárs hazai divat témájában kutat, ír és tart országszerte előadásokat.

Írásai megjelentek már számos hazai és nemzetközi magazinban is, emellett pedig a jövő generációjának adja át a tudását, többek között a Budapesti Metropolitan Egyetem oktatójaként, valamint a Werk Akadémia divatszakértő képzésének szakvezetőjeként.

Egy a nool.hu hírportálnak adott interjújában hangsúlyozta, hogy a közösségi média testképre vonatkozó toxikus hatását mindenkinek helyén kell kezelnie, hiszen minden fejben dől el. A divatszakértő mindenkit önmaga elfogadására bíztat, hogy önfeledt nyarakkal és megannyi leendő emlékkel gazdagodhassunk.

A szakember megemlítette, hogy június 3-án Balassagyarmaton egy kiállításmegnyitó keretében találkozhatunk vele, ahol a palóc és a modernkori viselet is téma lesz.

Egyes marketingügynököknek az az érdeke, hogy a közösségi média és a tömegkommunikáció eszközén keresztül destruktív szociálpszichológiai hatást gyakoroljanak a társadalom, különösen a fiatalok minél szélesebb rétegére.

A szóban forgó, gondosan kidolgozott folyamatok célja pedig nem más, mint az önbizalom szisztematikus földig rombolása. Ha ugyanis az egyének minősége romlik, a közösségek könnyebben széthullanak, amelytől még nagyobb mértékben romlik az egyének minősége, és így tovább. Ha pedig az emberek minél gyengébb minőségű építőköveit képezik a társadalomnak, annál befolyásolhatóbbá válnak.

A cél, hogy a közösségi média nézői minél rosszabb minőségű emberek, de annál jobb minőségű fogyasztók legyenek. Gondoljunk csak bele! Minél több lelki törés ér egy embert, annál inkább felerősödik benne a vágy valami iránt, amellyel be tudja tölteni a lelkében tátongó egyre csak növekvő űrt, így manipulálhatóbbá válik. Ugyanis aki sóvárog valami iránt, azt bizony könnyedén csapdába lehet csalni, akár egy horogra akadt halat.

Hasonló lelki sérült, kétségbeesett emberekre és fiatalokra vadásznak egyes üzletemberek, kereskedők, politikusok, az üzleti okokból alapított vallási szekták vezetői, és még sorolhatnánk a különböző társadalomparazita érdekcsoportokat.

A megoldás az öntudatra ébredés, hogy nyitott szemmel járjunk a világban, és ismerjük fel a gonosz kezét, amikor a torkunkat igyekszik megragadni!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Közéleti

Dócs Dávid közleményt írt a vízgazdálkodásról

Dócs Dávid, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője közleményt írt a vízgazdálkodással kapcsolatban. „Hazánkban a víz helyett már az aszály az úr! Nem tett semmit a kormány a vízmegtartás érdekében, ezért ismét a gazdák nyakán az aszály! Mára a mezőgazdasági termelés nem csak a változó gazdasági körülmények, az elszabadult inputanyag árak és az elhibázott politika […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Közéleti

Meglőtték a szlovák miniszterelnököt

Több lövés érte Robert Fico szlovák miniszterelnököt a nyitrábányai (Handlova) kihelyezett kormányülés után. A miniszterelnök állapota súlyos, ugyanis a gyomrán és a mellkasán érte találat. A rendőrök azóta elfogták a merénylőt, amelyről videó is készült. Kiemelt kép: magyarnemzet.hu Székesi Marcell View all posts

Továbbiak
Helyi Közéleti Nógrád

A kormánypártoknál is több helyen indul a Mi Hazánk Nógrád vármegyében

A Mi hazánk nem csak a hat nagyobb városban állít jelölteket, hanem közel harminc faluban is. Ez persze nem csak az ellenzéki pártok között mondható példátlannak. A Fidesz és a KDNP összesen 28 településen indítottak képviselőjelölteket, míg az ellenzéki „nagyobb pártok” közül a DK 3, az MSZP 2, a Momentum pedig egyen sem. Így a […]

Továbbiak