Mitől javulhat a testünk iránti szégyenérzet?

Tanácsokat ad egy balassagyarmati szakember a testünk iránti szégyenérzet javításához.

A nők és a férfiak egyaránt szoronganak, amiért nincs tökéletes úgynevezett „beach body-juk”. A balassagyarmati Csalár Bence a fenntartható és a kortárs hazai divat témájában kutat, ír és tart országszerte előadásokat.

Írásai megjelentek már számos hazai és nemzetközi magazinban is, emellett pedig a jövő generációjának adja át a tudását, többek között a Budapesti Metropolitan Egyetem oktatójaként, valamint a Werk Akadémia divatszakértő képzésének szakvezetőjeként.

Egy a nool.hu hírportálnak adott interjújában hangsúlyozta, hogy a közösségi média testképre vonatkozó toxikus hatását mindenkinek helyén kell kezelnie, hiszen minden fejben dől el. A divatszakértő mindenkit önmaga elfogadására bíztat, hogy önfeledt nyarakkal és megannyi leendő emlékkel gazdagodhassunk.

A szakember megemlítette, hogy június 3-án Balassagyarmaton egy kiállításmegnyitó keretében találkozhatunk vele, ahol a palóc és a modernkori viselet is téma lesz.

Egyes marketingügynököknek az az érdeke, hogy a közösségi média és a tömegkommunikáció eszközén keresztül destruktív szociálpszichológiai hatást gyakoroljanak a társadalom, különösen a fiatalok minél szélesebb rétegére.

A szóban forgó, gondosan kidolgozott folyamatok célja pedig nem más, mint az önbizalom szisztematikus földig rombolása. Ha ugyanis az egyének minősége romlik, a közösségek könnyebben széthullanak, amelytől még nagyobb mértékben romlik az egyének minősége, és így tovább. Ha pedig az emberek minél gyengébb minőségű építőköveit képezik a társadalomnak, annál befolyásolhatóbbá válnak.

A cél, hogy a közösségi média nézői minél rosszabb minőségű emberek, de annál jobb minőségű fogyasztók legyenek. Gondoljunk csak bele! Minél több lelki törés ér egy embert, annál inkább felerősödik benne a vágy valami iránt, amellyel be tudja tölteni a lelkében tátongó egyre csak növekvő űrt, így manipulálhatóbbá válik. Ugyanis aki sóvárog valami iránt, azt bizony könnyedén csapdába lehet csalni, akár egy horogra akadt halat.

Hasonló lelki sérült, kétségbeesett emberekre és fiatalokra vadásznak egyes üzletemberek, kereskedők, politikusok, az üzleti okokból alapított vallási szekták vezetői, és még sorolhatnánk a különböző társadalomparazita érdekcsoportokat.

A megoldás az öntudatra ébredés, hogy nyitott szemmel járjunk a világban, és ismerjük fel a gonosz kezét, amikor a torkunkat igyekszik megragadni!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Egyéb kategória Helyi Közéleti

A WHO pandémiaszerződés aláírása ellen tiltakozik a Mi Hazánk Mozgalom

Dúró Dóra és Toroczkai László közös sajtótájékoztató keretein belül adtak hangot a WHO pandémiaszerződés aláírásával kapcsolatos kétségeiknek. Elmondták, hogy egészen elképesztő, hogy amíg a Fidesz a szuverenitás fontosságáról beszél, addig most készülnek a nemzetállamok intézkedéseit felülíró szerződés aláírására, egy olyan szervezettel, melynek vezetői nem választópolgárok által lettek megválasztva. Arról is szót ejtettek, hogy a Tedrosz […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Heves Közéleti

Lakossági fórumot tartott a Mi Hazánk Mozgalom Egerben

Egy sajtótájékoztató, majd egy lakossági fórum keretein belül mutatta be Virradat Program nevű pártprogram-füzetét, azon belül pedig ifjúságpolitikai javaslatait a Mi Hazánk Mozgalom Heves vármegyei elnöke, dr. Pápai Ákos, valamint a Mi Hazánk Ifjai alelnöke, Cservenák Mihály György. A párt és az ifjúsági szervezet többek között a fiatalok megélhetési problémáira szeretne választ adni. Dr. Pápai […]

Továbbiak
Aktuális Közéleti Külföld

Interjú Binder Csabával, a Mi Hazánk Ifjai elnökével a Lengyel Függetlenség Menetéről

1. A Mi Hazánk Ifjaival csatlakoztatok a november 11-én megrendezett Lengyel Függetlenség Menetéhez. Milyen célból utaztatok ki? A Mi Hazánk Ifjai 20 fős delegációja már-már szokásosnak mondható módon vett részt idén is a Lengyel Függetlenség Menetén, amelyet november 11-én tartanak Varsóban, és amely Európa legnagyobb nacionalista felvonulása. A Marsz Niepodległości felvonulást sokadik alkalommal szervezi meg […]

Továbbiak