Hamis diplomát találtak az egyik egri cégvezető-jelöltnél

Az egri alpolgármester azt nyilatkozta, hogy az önkormányzat központi cégének megbízottja csalás és okirat-hamisítás miatt kerülhet bajba, mivel hamis diplomát találtak az egyik régi önéletrajzában.

Minczér Gábor szerdán tartott sajtótájékoztatójában beszélt az esetről, amikor felvázolta a Városgondozás Eger Kft. vezetői posztjának kérdését. Az alpolgármester elmondta, hogy a közgyűlés egy ideje próbál új vezetőt találni a cég élére, mivel próbálják a jelenlegit eltávolítani a pozíciójából, de eddig nem jártak sikerrel.

„Sorozatosan eljárási hibákat vétenek. Május 31-én a mandátuma lejárt, viszont az Evat Zrt. nem hajtotta végre az április 27-ei közgyűlési döntést, miszerint új vezetői pályázatot kell kiírni. Végül egy hónap késéssel megjelent a pályázat, ami viszont szintén hibás, ugyanis kimaradt belőle, hogy a pályázónak rendelkeznie kell 3 év vezetői tapasztalattal” – nyilatkozta Minczér.

Az alpolgármester azt is hozzátette, hogy közben négy hónapra az Evat Zrt kinevezte Balázs Ernőt, és elindult az átadás-átvétel folyamata. Viszont Minczér azt is elmondta, hogy mint kiderült, Balázs Ernőnek nincsen felsőfokú végzettsége, és innen kezdődött a probléma.

Minczér Gábor elmondta, hogy hozzájutott Balázs Ernő egyik korábbi munkaköri leírásához, melyhez egy dokumentumot is mellékeltek. Ez azt igazolja, hogy a jelölt villamosmérnöki felsőfokú diplomával rendelkezik, pedig neki valójában nincs is ilyenje.

Az alpolgármester elkezdett az ügyben nyomozni, és felkereste a megjelölt főiskolát, ahonnan elméletileg származik a diploma, viszont ők elmondták, hogy nem szerepel a nyilvántartásukban Balázs Ernő nevű személy, így nem bocsátottak neki ki semmilyen végzettséget.

„Mindez felveti, hogy okirat-hamisítás és csalás történhetett, az iskola büntetőfeljelentést tesz, és azt javasolják, hogy önkormányzat is tegye meg ugyanezt. Felszólítjuk az Evat Zrt-t is, állítsák le az átadás-átvételi folyamatot, és indítsanak vizsgálatot” – mondta el Minczér.

Mirkóczki Ádám egri polgármester a közösségi oldalára posztolta ki, hogy az említett főiskola jogutódja az Óbudai Egyetem, amely büntetőfeljelentést tesz az ügyben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Egyéb kategória

A Mi Hazánk Ifjai a Lengyel Nagykövetség előtt tiltakozott

A lengyel-magyar barátság napja alkalmából tiltakozott a Mi Hazánk Ifjai a balliberális lengyel kormány történelemhamisítása ellen a Lengyel Nagykövetség előtt. Binder Csaba (a Mi Hazánk Ifjai elnöke) elmondta: „A lengyel fiatalok nemzeti öntudatát tönkretevő tantervvel állt elő a nemrég felállt lengyel balliberális kormány. Olyan történelmi tényeket színeztek át, amelyek nagyon fontos és meghatározó részei voltak […]

Továbbiak
Egyéb kategória Közéleti Külföld

Nincs kampány, szóval csak a Mi Hazánk törődik a székelyekkel

Érdekes valóságról fest absztrakt képet amikor március 10-én, a székely szabadság napján csak a Mi Hazánk Mozgalom helyez el koszorút egy megemlékezésen. Természetesen ezen nincsen meglepő. Kiváltképp, ha valaki ismeri a Fidesz azon politikai hozzáállását, mely szerint kampányidőszakon kívül nem is fontos a határon túli magyarság helyzete. És természetesen itt ezt a balosoknak is ugyan […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Egyéb kategória

Sínek mellett szexelő párt gázolt majdnem a HÉV

Részegen szexelt egy pár a sínek mellett, de a HÉV elrontotta a forró hangulatot. Új értelmet nyert az „elkapott a hév” kifejezés. A figyelemreméltó eset néhány napja történt Budapest déli részén a Lechner Ödön fasornál az esti órákban. A HÉV ugyan nem gázolta el a szerelmeseket, de a férfit magával sodorta és nem sokon múlt, […]

Továbbiak