Hamis diplomát találtak az egyik egri cégvezető-jelöltnél

Az egri alpolgármester azt nyilatkozta, hogy az önkormányzat központi cégének megbízottja csalás és okirat-hamisítás miatt kerülhet bajba, mivel hamis diplomát találtak az egyik régi önéletrajzában.

Minczér Gábor szerdán tartott sajtótájékoztatójában beszélt az esetről, amikor felvázolta a Városgondozás Eger Kft. vezetői posztjának kérdését. Az alpolgármester elmondta, hogy a közgyűlés egy ideje próbál új vezetőt találni a cég élére, mivel próbálják a jelenlegit eltávolítani a pozíciójából, de eddig nem jártak sikerrel.

„Sorozatosan eljárási hibákat vétenek. Május 31-én a mandátuma lejárt, viszont az Evat Zrt. nem hajtotta végre az április 27-ei közgyűlési döntést, miszerint új vezetői pályázatot kell kiírni. Végül egy hónap késéssel megjelent a pályázat, ami viszont szintén hibás, ugyanis kimaradt belőle, hogy a pályázónak rendelkeznie kell 3 év vezetői tapasztalattal” – nyilatkozta Minczér.

Az alpolgármester azt is hozzátette, hogy közben négy hónapra az Evat Zrt kinevezte Balázs Ernőt, és elindult az átadás-átvétel folyamata. Viszont Minczér azt is elmondta, hogy mint kiderült, Balázs Ernőnek nincsen felsőfokú végzettsége, és innen kezdődött a probléma.

Minczér Gábor elmondta, hogy hozzájutott Balázs Ernő egyik korábbi munkaköri leírásához, melyhez egy dokumentumot is mellékeltek. Ez azt igazolja, hogy a jelölt villamosmérnöki felsőfokú diplomával rendelkezik, pedig neki valójában nincs is ilyenje.

Az alpolgármester elkezdett az ügyben nyomozni, és felkereste a megjelölt főiskolát, ahonnan elméletileg származik a diploma, viszont ők elmondták, hogy nem szerepel a nyilvántartásukban Balázs Ernő nevű személy, így nem bocsátottak neki ki semmilyen végzettséget.

„Mindez felveti, hogy okirat-hamisítás és csalás történhetett, az iskola büntetőfeljelentést tesz, és azt javasolják, hogy önkormányzat is tegye meg ugyanezt. Felszólítjuk az Evat Zrt-t is, állítsák le az átadás-átvételi folyamatot, és indítsanak vizsgálatot” – mondta el Minczér.

Mirkóczki Ádám egri polgármester a közösségi oldalára posztolta ki, hogy az említett főiskola jogutódja az Óbudai Egyetem, amely büntetőfeljelentést tesz az ügyben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Egyéb kategória

Sínek mellett szexelő párt gázolt majdnem a HÉV

Részegen szexelt egy pár a sínek mellett, de a HÉV elrontotta a forró hangulatot. Új értelmet nyert az „elkapott a hév” kifejezés. A figyelemreméltó eset néhány napja történt Budapest déli részén a Lechner Ödön fasornál az esti órákban. A HÉV ugyan nem gázolta el a szerelmeseket, de a férfit magával sodorta és nem sokon múlt, […]

Továbbiak
Egyéb kategória

Feláldozhatók, megmondóemberek – Fidesz kampány csőre töltve

Így farsang alkalmával a Fidesz beöltözött egy következetes kormánynak, így nem csoda, hogy elővették a feláldozhatók lapot. Persze hogy megtették, amikor ilyen szintű közfelháborodás mellett szorongatta őket az önkormányzati és EP kampány is. Hát kérem ez nem egy betervezett botrány volt, ráadásul kritikus intervallumon belül történt. És persze nem hiányozhatnak a felkészült megmondóemberek sem. Ahhoz, […]

Továbbiak
Egyéb kategória

Egyre nagyobb üzlet a szexrobot-ipar

A szélsebesen fejlődő technológia rengeteg dologban könnyíti meg a hétköznapjainkat a 21. században. De mint minden másnak, ennek a kérdésnek is érdemes megvizsgálni az árnyoldalát. A TheVR YouTube-csatorna a napokban egy videójában felhívta rá a figyelmet, hogy bizony eljutottunk arra szintre, hogy 2050-re az átlagember már többször fog szexuális kapcsolatba lépni egy géppel, mint egy […]

Továbbiak