Szándékosan gázolt el egy macskát egy nő Hatvanban 

Hatvanban egy nő szándékosan gázolt el az úton egy háromlábú, sántikálva közlekedő macskát, ezért a Hatvani Járási Ügyészség vádat emelt ellene állatkínzás elkövetése miatt. 

A rendőrség által kezdeményezett nyomozás alapján kiderült, hogy tavaly októberben a vádlott nő Hatvan külterületén utazott hazafelé, amikor észrevett egy lábát korábban elvesztett, sántikáló macskát, amely éppen az úttesten sétált keresztül. A nő az autójával erőset fékezett, így először megállt az állat előtt az autójával. 

Ezt észrevette a macska gazdája is, aki éppen a járda túloldalán állt. A kisállat tulajdonosa odament az autóban ülő nőhöz, hogy megkérje, hogy ne induljon tovább addig, amíg az állat az autó előtt tartózkodik, de valamilyen okból kifolyólag erős szócsatába keveredtek egymással. 

Végül a személygépjárművet vezető sofőr komoly káromkodások közepette úgy döntött, hogy csak azért is megindul, és szándékosan elüti a sántikáló házikedvencet. 

Ez sajnálatos módon meg is történt, majd szó nélkül elhajtva, egyszerűen csak otthagyta a helyszínt. 

Aminek a nő valószínűleg nem volt tudatában az az, hogy a Büntető Törvénykönyv 244. paragrafusa alapján akár három évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható arra, aki gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmaz, vagy gerinces állattal szemben indokolatlanul olyan bánásmódot alkalmaz, amely alkalmas arra, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Egyéb kategória

A Mi Hazánk Ifjai a Lengyel Nagykövetség előtt tiltakozott

A lengyel-magyar barátság napja alkalmából tiltakozott a Mi Hazánk Ifjai a balliberális lengyel kormány történelemhamisítása ellen a Lengyel Nagykövetség előtt. Binder Csaba (a Mi Hazánk Ifjai elnöke) elmondta: „A lengyel fiatalok nemzeti öntudatát tönkretevő tantervvel állt elő a nemrég felállt lengyel balliberális kormány. Olyan történelmi tényeket színeztek át, amelyek nagyon fontos és meghatározó részei voltak […]

Továbbiak
Egyéb kategória Közéleti Külföld

Nincs kampány, szóval csak a Mi Hazánk törődik a székelyekkel

Érdekes valóságról fest absztrakt képet amikor március 10-én, a székely szabadság napján csak a Mi Hazánk Mozgalom helyez el koszorút egy megemlékezésen. Természetesen ezen nincsen meglepő. Kiváltképp, ha valaki ismeri a Fidesz azon politikai hozzáállását, mely szerint kampányidőszakon kívül nem is fontos a határon túli magyarság helyzete. És természetesen itt ezt a balosoknak is ugyan […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Egyéb kategória

Sínek mellett szexelő párt gázolt majdnem a HÉV

Részegen szexelt egy pár a sínek mellett, de a HÉV elrontotta a forró hangulatot. Új értelmet nyert az „elkapott a hév” kifejezés. A figyelemreméltó eset néhány napja történt Budapest déli részén a Lechner Ödön fasornál az esti órákban. A HÉV ugyan nem gázolta el a szerelmeseket, de a férfit magával sodorta és nem sokon múlt, […]

Továbbiak