Szándékosan gázolt el egy macskát egy nő Hatvanban 

Hatvanban egy nő szándékosan gázolt el az úton egy háromlábú, sántikálva közlekedő macskát, ezért a Hatvani Járási Ügyészség vádat emelt ellene állatkínzás elkövetése miatt. 

A rendőrség által kezdeményezett nyomozás alapján kiderült, hogy tavaly októberben a vádlott nő Hatvan külterületén utazott hazafelé, amikor észrevett egy lábát korábban elvesztett, sántikáló macskát, amely éppen az úttesten sétált keresztül. A nő az autójával erőset fékezett, így először megállt az állat előtt az autójával. 

Ezt észrevette a macska gazdája is, aki éppen a járda túloldalán állt. A kisállat tulajdonosa odament az autóban ülő nőhöz, hogy megkérje, hogy ne induljon tovább addig, amíg az állat az autó előtt tartózkodik, de valamilyen okból kifolyólag erős szócsatába keveredtek egymással. 

Végül a személygépjárművet vezető sofőr komoly káromkodások közepette úgy döntött, hogy csak azért is megindul, és szándékosan elüti a sántikáló házikedvencet. 

Ez sajnálatos módon meg is történt, majd szó nélkül elhajtva, egyszerűen csak otthagyta a helyszínt. 

Aminek a nő valószínűleg nem volt tudatában az az, hogy a Büntető Törvénykönyv 244. paragrafusa alapján akár három évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható arra, aki gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmaz, vagy gerinces állattal szemben indokolatlanul olyan bánásmódot alkalmaz, amely alkalmas arra, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Egyéb kategória Helyi Közéleti

A WHO pandémiaszerződés aláírása ellen tiltakozik a Mi Hazánk Mozgalom

Dúró Dóra és Toroczkai László közös sajtótájékoztató keretein belül adtak hangot a WHO pandémiaszerződés aláírásával kapcsolatos kétségeiknek. Elmondták, hogy egészen elképesztő, hogy amíg a Fidesz a szuverenitás fontosságáról beszél, addig most készülnek a nemzetállamok intézkedéseit felülíró szerződés aláírására, egy olyan szervezettel, melynek vezetői nem választópolgárok által lettek megválasztva. Arról is szót ejtettek, hogy a Tedrosz […]

Továbbiak
Egyéb kategória

Idén már nem lehet szülni a balassagyarmati kórház szülészetén

A balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház – Rendelőintézet közleménye szerint az idei évre, a Szülészet- Nőgyógyászati fekvőbeteg ellátást szüneteltetik. A balassagyarmati kórház helyzetéről többször is írtunk már, Dócs Dávid országgyűlési képviselő pedig több alkalommal is jelezte az Országgyűlés felé az intézmény problémáit. Ennek ellenére a kormány nem tett semmilyen lépést annak érdekében, hogy a szülni […]

Továbbiak
Egyéb kategória

Adománygyűjtés egy gerincvelő műtéten átesett gyermeknek

Egy olvasónk kérte, hogy tegyük közzé az alábbi szöveget, melyet egy elkeseredett apuka tett ki a Facebookra. Ebben egy gerincvelő műtéten átesett gyermek szülei kérnek segítséget, hogy gyermekük újra lábra tudjon állni. „Kedves Rokonaim, Barátaim, Ismerőseim! Eddig nem szerettünk volna beszélni róla, de most eljött az idő amikor is muszáj segítséget kérnünk Kisfiunk Máté számára.. […]

Továbbiak