Újra eltolták a másodfokú ítéletét a két férfinak, akik egy családi házat gyújtottak fel Gyöngyösön

Július 11-én, kedden már második alkalommal tolta el a Debreceni Ítélőtábla a másodfokú tárgyalását annak az ügynek, amelyben múlt évben F. A. elsőrendű vádlottat és bűntársát emberölés kísérlete miatt ítélték el.

Mint visszaeső bűnelkövetőt, F. A.-t hét év fegyházbüntetésre ítélte az Egri Törvényszék, akit ugyanennyi időre közügyek gyakorlásától is eltiltottak. A másodrendű vádlott hat év letöltendő fegyházat kapott, akit szintén ennyi időre tiltottak el közügyek gyakorlásától.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosbítást kért, míg a bűnelkövetők az enyhítést, illetve a potenciális felmentést próbálták kiharcolni.

Az ügy oda vezethető vissza a törvényszék által megállapított történeti tényállás alapján, hogy a két testvér 2018 elején több rokonukkal és családtagjukkal együtt, este megjelentek egy másik család házánál felfegyverkezve. Őrjöngve és ordítozva kezdték el ütni a családi ház kapuját, illetve betörték az épület egyik ablakát is. A betört ablakon egy palackból a ház belsejébe locsoltak benzint, amit rövid időn belül meg is gyújtottak. A házban, amiben gyorsan terjedtek a lángok, több felnőtt és gyermek is tartózkodott, akiknek végül sikerült épségben, sérülések nélkül kijutni az épületből.

A megtámadott család az ellenfeleiknél kicsit szolidabban fegyverkeztek fel, botokkal és kaszával próbáltak védekezni a támadók ellen, akikkel az utcán komoly összecsapásba keveredtek.
A támadók részéről egy férfinek súlyosan beverték a koponyáját, aki maradandó fogyatékosságot szenvedett, illetve a védekezők közül hárman 8 napon belül gyógyuló, enyhébb sérülést szereztek.

Az ügy újabb tárgyalását a bíróság augusztus végére tolta el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Nógrád

Komoly fennakadást okozott a hó a tömegközlekedésben

Továbbra sem járnak a buszok Csesztve és Nógrádmarcal felé. A ma hajnalra lehullott brutális mennyiségű hó, illetve az emiatt kialakult kedvezőtlen útviszonyok jelentős fennakadást okoztak Nógrád vármegye autóbusz-közlekedésében is. A Volánbusz Zrt. tájékoztatása szerint a reggeli órákban 46 járat maradt ki szűkebb hazánkban! A nool.hu hírportált a Volánbusz Zrt. a következőképpen tájékoztatta: „Nógrád vármegye területén […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Nógrád

Belopta magát a közönség szívébe a szécsényi Palóc Néptáncegyüttes

Az adventi várakozás jegyében repültek a szoknyák és dobbantak a csizmák a szécsényi művelődési központ színpadán megtartott évzáró műsoron szombaton. Vastapssal jutalmazta a közönség a Palóc Néptáncegyüttes ünnepre hangoló teltházas folklór műsorát. Alig maradt szabad ülőhely szombaton a szécsényi művelődési központ színpada előtt. A világot jelentő deszkákon az idén 25 éves Palóc Néptáncegyüttes hagyományos évzáró […]

Továbbiak
Aktuális Helyi Közéleti Nógrád

Hogyan lehetne jobb a balassagyarmati kórházi ellátás?

A Balassagyarmati Városháza egy helyi Facebook-csoportban osztotta meg a közvéleménykutatást. Mint írják, aki számára fontos a balassagyarmati kórházi ellátás, az lehetőség szerint egy kitöltéssel segítsen. „KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS A KÓRHÁZRÓL Kérjük, ha Önnek fontos a kórház minél jobb működése – különösen, ha Balassagyarmaton és környékén él, ha a kórház dolgozója, vagy az elmúlt egy-két évben járó- vagy […]

Továbbiak