Újra eltolták a másodfokú ítéletét a két férfinak, akik egy családi házat gyújtottak fel Gyöngyösön

Július 11-én, kedden már második alkalommal tolta el a Debreceni Ítélőtábla a másodfokú tárgyalását annak az ügynek, amelyben múlt évben F. A. elsőrendű vádlottat és bűntársát emberölés kísérlete miatt ítélték el.

Mint visszaeső bűnelkövetőt, F. A.-t hét év fegyházbüntetésre ítélte az Egri Törvényszék, akit ugyanennyi időre közügyek gyakorlásától is eltiltottak. A másodrendű vádlott hat év letöltendő fegyházat kapott, akit szintén ennyi időre tiltottak el közügyek gyakorlásától.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosbítást kért, míg a bűnelkövetők az enyhítést, illetve a potenciális felmentést próbálták kiharcolni.

Az ügy oda vezethető vissza a törvényszék által megállapított történeti tényállás alapján, hogy a két testvér 2018 elején több rokonukkal és családtagjukkal együtt, este megjelentek egy másik család házánál felfegyverkezve. Őrjöngve és ordítozva kezdték el ütni a családi ház kapuját, illetve betörték az épület egyik ablakát is. A betört ablakon egy palackból a ház belsejébe locsoltak benzint, amit rövid időn belül meg is gyújtottak. A házban, amiben gyorsan terjedtek a lángok, több felnőtt és gyermek is tartózkodott, akiknek végül sikerült épségben, sérülések nélkül kijutni az épületből.

A megtámadott család az ellenfeleiknél kicsit szolidabban fegyverkeztek fel, botokkal és kaszával próbáltak védekezni a támadók ellen, akikkel az utcán komoly összecsapásba keveredtek.
A támadók részéről egy férfinek súlyosan beverték a koponyáját, aki maradandó fogyatékosságot szenvedett, illetve a védekezők közül hárman 8 napon belül gyógyuló, enyhébb sérülést szereztek.

Az ügy újabb tárgyalását a bíróság augusztus végére tolta el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Közéleti Nógrád

Balassagyarmaton is létezik a harmadik út

Dócs Dávidék meghívást kaptak egy balassagyarmati kutyamenhelyre. Dócs Dávid, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője kifejtette: „Minden körzetbe el szeretnénk vinni a Mi Hazánk programját, így a balassagyarmatiakhoz is. Mi szeretnénk, hogy ha a politikai kultúrában meghonosulna az, hogy miben tudunk adni, segíteni a másiknak ahelyett, hogy politikai iszapbirkózást folytatnánk és azzal lennénk elfoglalva, hogy […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Közéleti

Dócs Dávid közleményt írt a vízgazdálkodásról

Dócs Dávid, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője közleményt írt a vízgazdálkodással kapcsolatban. „Hazánkban a víz helyett már az aszály az úr! Nem tett semmit a kormány a vízmegtartás érdekében, ezért ismét a gazdák nyakán az aszály! Mára a mezőgazdasági termelés nem csak a változó gazdasági körülmények, az elszabadult inputanyag árak és az elhibázott politika […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Közéleti

Meglőtték a szlovák miniszterelnököt

Több lövés érte Robert Fico szlovák miniszterelnököt a nyitrábányai (Handlova) kihelyezett kormányülés után. A miniszterelnök állapota súlyos, ugyanis a gyomrán és a mellkasán érte találat. A rendőrök azóta elfogták a merénylőt, amelyről videó is készült. Kiemelt kép: magyarnemzet.hu Székesi Marcell View all posts

Továbbiak