Öt napos fesztivállal és borkóstolással várja Eger a turistákat

Idén is megrendezésre kerül az 5 napon át tartó Utcazenészek Versenye Egerben, amely július 26-tól kezdődik és egészen 30-áig tart. A rendezvényhez három másik fesztivál is csatlakozik, a Képzőművészeti Utcafesztivál, az ÉTER Plusz tehetségkutató Fesztivál és a VINO Kósotoló Borünnep is.

Idén immáron a kilencedik alkalommal tartják meg az eseményt Eger belvárosában, ami helyi vállalkozók összefogásával és az egri önkormányzat hozzájárulásával kezdődött még 2015-ben.

A szervezők közleménye szerint az utcazenészeknek szervezett versenyre 90 formáció jelentkezett, amelyből egy zsűrik által lebonyolított szelektációt követően összesen 48 csapat versenyezhet egymással. A verseny lényege, hogy járókelőktől és turistáktól kell úgynevezett lájk érméket gyűjteni, és aki a legtöbb ilyennel rendelkezik a megmérettetés lezárásakor, egy 500 ezer forintos díjat nyerhet meg magának.

Idén lesz az első alkalom, hogy a rendezvényhez csatlakozik az ÉTER Plusz Tehetségkutató Fesztivál is, amelyben egy előzsűrizést követően 12 darab fiatal zenekart hallgatnak meg, akiket értékelnek és díjaznak is. Ennek célja, hogy megadja a lehetőséget a még kicsiben futó, ámbár tehetséges zenészeknek, hogy bemutatkozzanak és megmérettessék magukat.

A zenei események mellett borkóstolásra is lehet készülni, hiszen a Dobó téren a helyi borászok a legjobb boraikat fogják felsorakoztatni. Az érdeklődőknek lehetőségük lesz megismerkedni a pincék történeteit, a termelőhelyek tulajdonságait, illetve a borok elkészítésének folyamatát is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Nógrád

Négylábú áldozata van egy családi ház tűzesetének

Kigyulladt egy családi ház szobája teljes terjedelmében Nézsán tegnap délután, riasztották a tűzoltókat. A lánglovagok a helyszínre kérték az áramszolgáltató szakemberét is. A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott hivatalvezetője, Tóth-Szikora Viktória arról tájékoztatta a nool.hu hírportált, hogy szerdán a nézsai Dózsa György úton egy családi ház egyik szobája teljes terjedelmében égett. Kifejtette: „A tulajdonos egyedül […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Egyéb kategória Helyi Közéleti

A WHO pandémiaszerződés aláírása ellen tiltakozik a Mi Hazánk Mozgalom

Dúró Dóra és Toroczkai László közös sajtótájékoztató keretein belül adtak hangot a WHO pandémiaszerződés aláírásával kapcsolatos kétségeiknek. Elmondták, hogy egészen elképesztő, hogy amíg a Fidesz a szuverenitás fontosságáról beszél, addig most készülnek a nemzetállamok intézkedéseit felülíró szerződés aláírására, egy olyan szervezettel, melynek vezetői nem választópolgárok által lettek megválasztva. Arról is szót ejtettek, hogy a Tedrosz […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Heves Közéleti

Lakossági fórumot tartott a Mi Hazánk Mozgalom Egerben

Egy sajtótájékoztató, majd egy lakossági fórum keretein belül mutatta be Virradat Program nevű pártprogram-füzetét, azon belül pedig ifjúságpolitikai javaslatait a Mi Hazánk Mozgalom Heves vármegyei elnöke, dr. Pápai Ákos, valamint a Mi Hazánk Ifjai alelnöke, Cservenák Mihály György. A párt és az ifjúsági szervezet többek között a fiatalok megélhetési problémáira szeretne választ adni. Dr. Pápai […]

Továbbiak