Öt napos fesztivállal és borkóstolással várja Eger a turistákat

Idén is megrendezésre kerül az 5 napon át tartó Utcazenészek Versenye Egerben, amely július 26-tól kezdődik és egészen 30-áig tart. A rendezvényhez három másik fesztivál is csatlakozik, a Képzőművészeti Utcafesztivál, az ÉTER Plusz tehetségkutató Fesztivál és a VINO Kósotoló Borünnep is.

Idén immáron a kilencedik alkalommal tartják meg az eseményt Eger belvárosában, ami helyi vállalkozók összefogásával és az egri önkormányzat hozzájárulásával kezdődött még 2015-ben.

A szervezők közleménye szerint az utcazenészeknek szervezett versenyre 90 formáció jelentkezett, amelyből egy zsűrik által lebonyolított szelektációt követően összesen 48 csapat versenyezhet egymással. A verseny lényege, hogy járókelőktől és turistáktól kell úgynevezett lájk érméket gyűjteni, és aki a legtöbb ilyennel rendelkezik a megmérettetés lezárásakor, egy 500 ezer forintos díjat nyerhet meg magának.

Idén lesz az első alkalom, hogy a rendezvényhez csatlakozik az ÉTER Plusz Tehetségkutató Fesztivál is, amelyben egy előzsűrizést követően 12 darab fiatal zenekart hallgatnak meg, akiket értékelnek és díjaznak is. Ennek célja, hogy megadja a lehetőséget a még kicsiben futó, ámbár tehetséges zenészeknek, hogy bemutatkozzanak és megmérettessék magukat.

A zenei események mellett borkóstolásra is lehet készülni, hiszen a Dobó téren a helyi borászok a legjobb boraikat fogják felsorakoztatni. Az érdeklődőknek lehetőségük lesz megismerkedni a pincék történeteit, a termelőhelyek tulajdonságait, illetve a borok elkészítésének folyamatát is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Közéleti Nógrád

Balassagyarmaton is létezik a harmadik út

Dócs Dávidék meghívást kaptak egy balassagyarmati kutyamenhelyre. Dócs Dávid, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője kifejtette: „Minden körzetbe el szeretnénk vinni a Mi Hazánk programját, így a balassagyarmatiakhoz is. Mi szeretnénk, hogy ha a politikai kultúrában meghonosulna az, hogy miben tudunk adni, segíteni a másiknak ahelyett, hogy politikai iszapbirkózást folytatnánk és azzal lennénk elfoglalva, hogy […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Közéleti

Dócs Dávid közleményt írt a vízgazdálkodásról

Dócs Dávid, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője közleményt írt a vízgazdálkodással kapcsolatban. „Hazánkban a víz helyett már az aszály az úr! Nem tett semmit a kormány a vízmegtartás érdekében, ezért ismét a gazdák nyakán az aszály! Mára a mezőgazdasági termelés nem csak a változó gazdasági körülmények, az elszabadult inputanyag árak és az elhibázott politika […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Közéleti

Meglőtték a szlovák miniszterelnököt

Több lövés érte Robert Fico szlovák miniszterelnököt a nyitrábányai (Handlova) kihelyezett kormányülés után. A miniszterelnök állapota súlyos, ugyanis a gyomrán és a mellkasán érte találat. A rendőrök azóta elfogták a merénylőt, amelyről videó is készült. Kiemelt kép: magyarnemzet.hu Székesi Marcell View all posts

Továbbiak