Irigy Hónaljmiriggyel erősít a mátraderecskei Palóc Párnafesztivál

Idén augusztus 26-án immáron tizenhatodik alkalommal rendezik meg a mátraderecskei Palóc Párnafesztivált, mellyel a helyi hagyományokat és a jókedvet hivatottak a helyiek megőrizni.

A esemény a mátraderecskei Népművészeti Házban veszi kezdetét délelőtt 10 órakor a Palóc örökség elnevezésű kiállítás felkonferálásával, melyet követően kézműves foglalkozásokon való részvételre is lehetőség lesz.

A délelőtti órákban már ételeket is kezdenek készíteni, amikkel az odalátogató érdeklődőket kívánják meglepni azok, akik a hagyományos palóc ételekből szeretnének kóstolót adni a turistáknak és a helyieknek.

Délután kettő órától egy felvonulás is kezdetét fogja venni, ahol népviseletbe öltözött asszonyok és gyermekek fognak ünnepelni, ezzel bemutatva a helyi kultúra sokszínűségét és páratlanságát.

Három órától néptáncosok is fellépnek, melyet követően Forgó Gábor polgármester mond beszédet.

Este hat órától könnyűzenei programokon és koncerteken is részt lehet venni, hiszen a rendezvényen fellép a ReBoAnZsó és az Aposztréfa, majd este nyolc órától az Irigy Hónaljmirigy is színpadra lép.

kiemelt kép: Kékes Online

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Egyéb kategória

A Mi Hazánk Ifjai a Lengyel Nagykövetség előtt tiltakozott

A lengyel-magyar barátság napja alkalmából tiltakozott a Mi Hazánk Ifjai a balliberális lengyel kormány történelemhamisítása ellen a Lengyel Nagykövetség előtt. Binder Csaba (a Mi Hazánk Ifjai elnöke) elmondta: „A lengyel fiatalok nemzeti öntudatát tönkretevő tantervvel állt elő a nemrég felállt lengyel balliberális kormány. Olyan történelmi tényeket színeztek át, amelyek nagyon fontos és meghatározó részei voltak […]

Továbbiak
Egyéb kategória Közéleti Külföld

Nincs kampány, szóval csak a Mi Hazánk törődik a székelyekkel

Érdekes valóságról fest absztrakt képet amikor március 10-én, a székely szabadság napján csak a Mi Hazánk Mozgalom helyez el koszorút egy megemlékezésen. Természetesen ezen nincsen meglepő. Kiváltképp, ha valaki ismeri a Fidesz azon politikai hozzáállását, mely szerint kampányidőszakon kívül nem is fontos a határon túli magyarság helyzete. És természetesen itt ezt a balosoknak is ugyan […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Egyéb kategória

Sínek mellett szexelő párt gázolt majdnem a HÉV

Részegen szexelt egy pár a sínek mellett, de a HÉV elrontotta a forró hangulatot. Új értelmet nyert az „elkapott a hév” kifejezés. A figyelemreméltó eset néhány napja történt Budapest déli részén a Lechner Ödön fasornál az esti órákban. A HÉV ugyan nem gázolta el a szerelmeseket, de a férfit magával sodorta és nem sokon múlt, […]

Továbbiak