Irigy Hónaljmiriggyel erősít a mátraderecskei Palóc Párnafesztivál

Idén augusztus 26-án immáron tizenhatodik alkalommal rendezik meg a mátraderecskei Palóc Párnafesztivált, mellyel a helyi hagyományokat és a jókedvet hivatottak a helyiek megőrizni.

A esemény a mátraderecskei Népművészeti Házban veszi kezdetét délelőtt 10 órakor a Palóc örökség elnevezésű kiállítás felkonferálásával, melyet követően kézműves foglalkozásokon való részvételre is lehetőség lesz.

A délelőtti órákban már ételeket is kezdenek készíteni, amikkel az odalátogató érdeklődőket kívánják meglepni azok, akik a hagyományos palóc ételekből szeretnének kóstolót adni a turistáknak és a helyieknek.

Délután kettő órától egy felvonulás is kezdetét fogja venni, ahol népviseletbe öltözött asszonyok és gyermekek fognak ünnepelni, ezzel bemutatva a helyi kultúra sokszínűségét és páratlanságát.

Három órától néptáncosok is fellépnek, melyet követően Forgó Gábor polgármester mond beszédet.

Este hat órától könnyűzenei programokon és koncerteken is részt lehet venni, hiszen a rendezvényen fellép a ReBoAnZsó és az Aposztréfa, majd este nyolc órától az Irigy Hónaljmirigy is színpadra lép.

kiemelt kép: Kékes Online

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Egyéb kategória Helyi Közéleti

A WHO pandémiaszerződés aláírása ellen tiltakozik a Mi Hazánk Mozgalom

Dúró Dóra és Toroczkai László közös sajtótájékoztató keretein belül adtak hangot a WHO pandémiaszerződés aláírásával kapcsolatos kétségeiknek. Elmondták, hogy egészen elképesztő, hogy amíg a Fidesz a szuverenitás fontosságáról beszél, addig most készülnek a nemzetállamok intézkedéseit felülíró szerződés aláírására, egy olyan szervezettel, melynek vezetői nem választópolgárok által lettek megválasztva. Arról is szót ejtettek, hogy a Tedrosz […]

Továbbiak
Egyéb kategória

Idén már nem lehet szülni a balassagyarmati kórház szülészetén

A balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház – Rendelőintézet közleménye szerint az idei évre, a Szülészet- Nőgyógyászati fekvőbeteg ellátást szüneteltetik. A balassagyarmati kórház helyzetéről többször is írtunk már, Dócs Dávid országgyűlési képviselő pedig több alkalommal is jelezte az Országgyűlés felé az intézmény problémáit. Ennek ellenére a kormány nem tett semmilyen lépést annak érdekében, hogy a szülni […]

Továbbiak
Egyéb kategória

Adománygyűjtés egy gerincvelő műtéten átesett gyermeknek

Egy olvasónk kérte, hogy tegyük közzé az alábbi szöveget, melyet egy elkeseredett apuka tett ki a Facebookra. Ebben egy gerincvelő műtéten átesett gyermek szülei kérnek segítséget, hogy gyermekük újra lábra tudjon állni. „Kedves Rokonaim, Barátaim, Ismerőseim! Eddig nem szerettünk volna beszélni róla, de most eljött az idő amikor is muszáj segítséget kérnünk Kisfiunk Máté számára.. […]

Továbbiak