Komoly botrány tört ki a VB-n: az ukrán vívónő nem fogott kezet orosz versenytársával

Botrányba torkollott a vívó-világbajnokság egyik egyéni versenye, mivel az ukrán Olga Harlan nem akart kezet fogni Anna Szmirnovával, az orosz származású ellenfelével. Az esetet követően a négyszeres bajnok ukrán versenyzőt kizárták a versenyből, így nem folytathatja tovább a meccseit.

Olga Harlan már négy alkalommal nyert világbajnoki címet vívásban, most pedig kiemelt versenyzőként kezdett a főtáblán. Ellenfele, az orosz származású Anna Szmirnova volt, aki a selejtezőből jött, hogy megvívjon vetélytársával. Bár az ukrán vívónő már korábban nyilatkozta, hogy nem indul azokban a számokban, amikbe orosz versenyzők is beneveznek, ennek ellenére mégis vállalta, hogy összecsapjon Szmirnovával, akit egy ukrán szurkolótábor előtt vert meg 15-7-re.

A győzelem ellenére az ukrán sportoló nem fogott kezet ellenfelével, ami miatt fekete lappal, kizárással büntették.

Az ukrán nő előre tartotta a kardját, hogy az orosz versenyző pengéjének összeérintésével fejeződjön be a kettejük közötti verseny, ezzel burkoltan jelezve ellenfelének a kettejük közötti konfliktusról, ami az orosz-ukrán háború miatt állt fennt. Szmirnova ebbe nem ment bele, mert azzal elfogadta volna a vereségét.

Végül a bírók 50 percen keresztül próbáltak tanakodni, hogy miként ítéljék meg a történteket, és, hogy elfogadják-e az eredményt.

A Nemzetközi Vívószövetség vezetői azt a döntést hozták végül, hogy kizárással büntetik Harlant a tiszteletlensége miatt, viszont az orosz vívónő sem jutott tovább a meccs elvesztése miatt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Egyéb kategória

A Mi Hazánk Ifjai a Lengyel Nagykövetség előtt tiltakozott

A lengyel-magyar barátság napja alkalmából tiltakozott a Mi Hazánk Ifjai a balliberális lengyel kormány történelemhamisítása ellen a Lengyel Nagykövetség előtt. Binder Csaba (a Mi Hazánk Ifjai elnöke) elmondta: „A lengyel fiatalok nemzeti öntudatát tönkretevő tantervvel állt elő a nemrég felállt lengyel balliberális kormány. Olyan történelmi tényeket színeztek át, amelyek nagyon fontos és meghatározó részei voltak […]

Továbbiak
Egyéb kategória Közéleti Külföld

Nincs kampány, szóval csak a Mi Hazánk törődik a székelyekkel

Érdekes valóságról fest absztrakt képet amikor március 10-én, a székely szabadság napján csak a Mi Hazánk Mozgalom helyez el koszorút egy megemlékezésen. Természetesen ezen nincsen meglepő. Kiváltképp, ha valaki ismeri a Fidesz azon politikai hozzáállását, mely szerint kampányidőszakon kívül nem is fontos a határon túli magyarság helyzete. És természetesen itt ezt a balosoknak is ugyan […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Egyéb kategória

Sínek mellett szexelő párt gázolt majdnem a HÉV

Részegen szexelt egy pár a sínek mellett, de a HÉV elrontotta a forró hangulatot. Új értelmet nyert az „elkapott a hév” kifejezés. A figyelemreméltó eset néhány napja történt Budapest déli részén a Lechner Ödön fasornál az esti órákban. A HÉV ugyan nem gázolta el a szerelmeseket, de a férfit magával sodorta és nem sokon múlt, […]

Továbbiak