Komoly botrány tört ki a VB-n: az ukrán vívónő nem fogott kezet orosz versenytársával

Botrányba torkollott a vívó-világbajnokság egyik egyéni versenye, mivel az ukrán Olga Harlan nem akart kezet fogni Anna Szmirnovával, az orosz származású ellenfelével. Az esetet követően a négyszeres bajnok ukrán versenyzőt kizárták a versenyből, így nem folytathatja tovább a meccseit.

Olga Harlan már négy alkalommal nyert világbajnoki címet vívásban, most pedig kiemelt versenyzőként kezdett a főtáblán. Ellenfele, az orosz származású Anna Szmirnova volt, aki a selejtezőből jött, hogy megvívjon vetélytársával. Bár az ukrán vívónő már korábban nyilatkozta, hogy nem indul azokban a számokban, amikbe orosz versenyzők is beneveznek, ennek ellenére mégis vállalta, hogy összecsapjon Szmirnovával, akit egy ukrán szurkolótábor előtt vert meg 15-7-re.

A győzelem ellenére az ukrán sportoló nem fogott kezet ellenfelével, ami miatt fekete lappal, kizárással büntették.

Az ukrán nő előre tartotta a kardját, hogy az orosz versenyző pengéjének összeérintésével fejeződjön be a kettejük közötti verseny, ezzel burkoltan jelezve ellenfelének a kettejük közötti konfliktusról, ami az orosz-ukrán háború miatt állt fennt. Szmirnova ebbe nem ment bele, mert azzal elfogadta volna a vereségét.

Végül a bírók 50 percen keresztül próbáltak tanakodni, hogy miként ítéljék meg a történteket, és, hogy elfogadják-e az eredményt.

A Nemzetközi Vívószövetség vezetői azt a döntést hozták végül, hogy kizárással büntetik Harlant a tiszteletlensége miatt, viszont az orosz vívónő sem jutott tovább a meccs elvesztése miatt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Egyéb kategória Helyi Közéleti

A WHO pandémiaszerződés aláírása ellen tiltakozik a Mi Hazánk Mozgalom

Dúró Dóra és Toroczkai László közös sajtótájékoztató keretein belül adtak hangot a WHO pandémiaszerződés aláírásával kapcsolatos kétségeiknek. Elmondták, hogy egészen elképesztő, hogy amíg a Fidesz a szuverenitás fontosságáról beszél, addig most készülnek a nemzetállamok intézkedéseit felülíró szerződés aláírására, egy olyan szervezettel, melynek vezetői nem választópolgárok által lettek megválasztva. Arról is szót ejtettek, hogy a Tedrosz […]

Továbbiak
Egyéb kategória

Idén már nem lehet szülni a balassagyarmati kórház szülészetén

A balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház – Rendelőintézet közleménye szerint az idei évre, a Szülészet- Nőgyógyászati fekvőbeteg ellátást szüneteltetik. A balassagyarmati kórház helyzetéről többször is írtunk már, Dócs Dávid országgyűlési képviselő pedig több alkalommal is jelezte az Országgyűlés felé az intézmény problémáit. Ennek ellenére a kormány nem tett semmilyen lépést annak érdekében, hogy a szülni […]

Továbbiak
Egyéb kategória

Adománygyűjtés egy gerincvelő műtéten átesett gyermeknek

Egy olvasónk kérte, hogy tegyük közzé az alábbi szöveget, melyet egy elkeseredett apuka tett ki a Facebookra. Ebben egy gerincvelő műtéten átesett gyermek szülei kérnek segítséget, hogy gyermekük újra lábra tudjon állni. „Kedves Rokonaim, Barátaim, Ismerőseim! Eddig nem szerettünk volna beszélni róla, de most eljött az idő amikor is muszáj segítséget kérnünk Kisfiunk Máté számára.. […]

Továbbiak