Dócs Dávid Szijjártó Pétert kérdezte, hogy mégis mi a helyzet a filippínó vendégmunkások Magyarországra való telepítésével kapcsolatban

Az utóbbi egy évben minden magyar állampolgár szembesülhetett a Fidesz kettős beszédével, és azzal, hogy hogyan verte át kormány a politikájával az egész társadalmat. 2015 óta láthatjuk óriásplakátokon a hangzatos szlogeneket, hogy a kormány a migráció ellen küzd, és, hogy Brüsszel az, aki Magyarországot is el kívánja lepni bevándorlókkal. A mögöttünk lévő időszakban viszont mintha maga a magyar vezetés is erősen asszisztált volna a migrációhoz, legalábbis ez látszik abból, hogy országunkat folyamatosan indiai, koreai és filippínó vendégmunkások tömegeivel árasztja el, akiknek többsége valószínűleg le is kíván telepedni hosszútávon. Dócs Dávid Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert kérdezte arról, hogy pontosan mire is számítsunk a külföldi munkaerő beáramlásával kapcsolatban.

Bár látszólag a kormány minden erejével a migráció ellen küzd, mára a többség számára világos, hogy a Fidesz valójában csak politikai hasznot kívánt húzni a bevándorlás kérdéséből is, hiszen már egész Magyarországot ellepték azok a bevándorlók, akik bár dolgozni vannak itt, ugyanúgy egy idegen civilizációból érkezve, valószínűleg hosszútávú letelepedési szándékkal vannak hazánkban.

Dócs Dávid, mihazánkos parlamenti képviselő, az Országgyűlés jegyzője Szijjártó Péterhez szegezett egy indítvány, benne pár erős kérdést is feltéve, hátha a válaszokból többet megtudhatunk a kormány bevándorláspolitikájának jövőjével és a vendégmunkások további szerepével kapcsolatban.

A híradások alapján a filippínó vendégmunkások a következő célpontja a kormánynak, melynek keretében gyári vagy mezőgazdasági munkálatokra keresnek munkavállalókat, ezért nettó 520 eurós, átszámítva közel 200 ezer forintos keresetet ígérnek. Ehhez elvárás az alapfokú angol nyelvismeret, a középiskolai végzettség, 2 év tapasztalat a munkakörben, a fizikai fittség és bizonyos esetekben a megfelelő magasság – kezdte Dócs Dávid az indítványában.

A Fülöp-szigeteki munkaerő-közvetítéssel foglalkozó cég magyar honlapján az áll, hogy eddig 350 Fülöp-szigeteki állt munkába Magyarországon, és 103 ember beutazása van folyamatban. A KSH adatai alapján is tudni lehet, hogy a Fülöp-szigetekről érkező munkavállalók száma nő, 182 százalékkal érkeztek többen tavaly, mint tavalyelőtt – folytatta.

Az indítvány további szakaszában a kérdések leginkább a Fülöp-Szigetekről idetelepített vendégmunkások számáról és helyzetéről érdeklődnek, illetve arról, hogy mennyibe került a tisztességesen dolgozó magyar adófizetőknek a vendégmunkások hazánkba ösztönzése, toborzása és szállítása:

Hány filippínó vendégmunkást szeretne Magyarországra hívni a kormány?
Pontosan mennyi Fülöp-szigeteki vendégmunkás dolgozik ma Magyarországon?
Mi indokolja ezt a Fülöp-szigeteken folytatott kampányt?
Zajlik-e más országokban is ehhez hasonló toborzó kampány?
Mennyibe kerül a magyar adófizetőknek a külföldi vendégmunkások -szintén jórészt külföldi
multiknak való- toborzása, szállításuk és munkaerő támogatásuk?

A kérdésekre és az indítványra Magyar Levente államtitkár válaszolt, aki természetesen a fontosabb témákat megkerülve, egy rövid sablon választ küldött, amiben körülbelül azt írja le, hogy egyébként teljesen rendben van ezeknek a vendégmunkásoknak a Magyarországra való telepítése.

Külföldi munkaerő alkalmazására csak akkor kerül sor, ha magyar munkaerővel már nem tölthetőek be az üres álláshelyek. A magyar munkaerőpiac védelme érdekében a Magyarországon foglalkoztatható, EU-n kívüli munkavállalók számát kvóta rögzíti – válaszolta Magyar Levente államtitkár.

A kérdés itt már csak az, hogy a kormány miért hoz létre folyamatosan új munkahelyeket, ha már így is munkaerőhiány lépett fel hazánkban? Bár gyönyörűen hangzó mondatok, mikor Szijjártó Péter bejelenti új munkahelyek létrehozását, amelyekből arra asszociálhatunk, hogy magasabb lesz a foglalkoztatott magyar munkavállalók száma, a valóságban csak külföldi bevándorlók jönnek be dolgozni, hiszen magyarok ilyen helyekre csak kis létszámban mennek munkát vállalni.

Ugyan ez a forgatókönyv játszódott le a gödi és a debreceni akkumulátorgyárak esetében is, és fog lejátszódni a következő években megépülő, több tucatnyi gyárral kapcsolatban is, hiszen ezekben is többnyire vendégmunkások, többek között a már korábban megemlített koreaiak és indiaiak dolgoznak.
Ha a kormány nem változtat drasztikusan a politikáján, az hosszútávon egy nemzethalál bekövetkezését vetítheti elő, hiszen egy olyan országban, ahol például a 8. osztályos tanulók 40%-a nem tud egy alapszintű szövegértést értelmezni (mint az kiderült a korábbi iskolai kompetencia felmérésekből), és ahol már csak vendégmunkásokkal lehet feltölteni olyan munkahelyeket, amik egyrészt tönkreteszik a hazai ásványkincsektől kezdve a magyar földön át egészen a gazdaságpolitikát, nem lesz kecsegtető azoknak a magyar fiataloknak, akiknek van jövőképük, és egy izgalmas karriert szeretnének befutni.

A Fidesz jelenlegi politikája nem a magyar nemzetgazdaság talpra állításáért és a magyar társadalom erősödéséért épül, hanem éppen ellenkezőleg. Mint ahogy az előzőekből is megtudhattuk, a Fidesz szerint teljesen rendben van a más kontinesekről beáramló munkaerő Magyarországra való ösztönzése, és hazánk multikulturalista országgá való tétele, de ezt a Mi Hazánk egyértelműen elutasítja, hiszen Magyarországnak csakis a magyar emberekért kell épülnie.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Egyéb kategória Helyi Közéleti

A WHO pandémiaszerződés aláírása ellen tiltakozik a Mi Hazánk Mozgalom

Dúró Dóra és Toroczkai László közös sajtótájékoztató keretein belül adtak hangot a WHO pandémiaszerződés aláírásával kapcsolatos kétségeiknek. Elmondták, hogy egészen elképesztő, hogy amíg a Fidesz a szuverenitás fontosságáról beszél, addig most készülnek a nemzetállamok intézkedéseit felülíró szerződés aláírására, egy olyan szervezettel, melynek vezetői nem választópolgárok által lettek megválasztva. Arról is szót ejtettek, hogy a Tedrosz […]

Továbbiak
Egyéb kategória

Idén már nem lehet szülni a balassagyarmati kórház szülészetén

A balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház – Rendelőintézet közleménye szerint az idei évre, a Szülészet- Nőgyógyászati fekvőbeteg ellátást szüneteltetik. A balassagyarmati kórház helyzetéről többször is írtunk már, Dócs Dávid országgyűlési képviselő pedig több alkalommal is jelezte az Országgyűlés felé az intézmény problémáit. Ennek ellenére a kormány nem tett semmilyen lépést annak érdekében, hogy a szülni […]

Továbbiak
Egyéb kategória

Adománygyűjtés egy gerincvelő műtéten átesett gyermeknek

Egy olvasónk kérte, hogy tegyük közzé az alábbi szöveget, melyet egy elkeseredett apuka tett ki a Facebookra. Ebben egy gerincvelő műtéten átesett gyermek szülei kérnek segítséget, hogy gyermekük újra lábra tudjon állni. „Kedves Rokonaim, Barátaim, Ismerőseim! Eddig nem szerettünk volna beszélni róla, de most eljött az idő amikor is muszáj segítséget kérnünk Kisfiunk Máté számára.. […]

Továbbiak