Hajléktalanok fosztogatják és rongálják az egri Felsőváros lépcsőházait

Egy Felsővárosban terjedő levél tartalmából derült ki, hogy egy látszólag barátságos hajléktalan pár komoly lopások és rongálások számlájára írható a környéken. A levél névtelen szerzője beszámol arról, hogy a Felsővárosban található Lidl, Tesco és McDonald’s közelében egy fiatal hajléktalan pár szokott udvariasan kéregetni, ami önmagában még nem lenne probléma, viszont több atrocitást is okoztak a közelmúltban.

A levélben szereplő információk alapján az egyik hajléktalan neve Karina, aki leggtöbbször sötét ruhát visel, és válltáskát hord magával. A másikat Bencének hívják, aki leginkább túlzsúfolt hátizsákkal járja az utcákat. Mindketten karcsú testalkatúak és udvarias kéregetők, akiket egy családi botrány miatt tagadtak ki otthonról. Munkát azonban hiányos lakcímkártya miatt egyikük sem talál.

A levél továbbá arról számol be, hogy a nő korábban már próbált takarítási munkákat vállalni, míg a fiú bármit hajlandó lenne elvégezni. A párosnak egy telefonszáma is van, melyet leginkább segíteni szándékozó helyi lakosok osztanak meg. A levél viszont súlyosabb eseményekről is beszámol: a hajléktalanok a napokban többször is bejutottak a levélíró lépcsőházába, ott aludtak és vandalizáltak, sőt még az alagsori tárolókat is feltörték.

A levél szerzője szerint a rendőrség tud a helyzetről, de mivel a lopások értéke nem haladja meg a meghatározott határt, az eseteket „megélhetési bűnözésnek” minősítik, és tehetetlenek. A levél arra is rávilágít, hogy a férfi este és éjszaka agresszív állapotban is képes károkozásra, sőt még késsel is fenyegetőzik, ha lebukik.

A levél további információkat is tartalmaz: a páros mostanában a Berva lakótelepen tartózkodik éjszakánként, amely miatt a lakóknak már nappal is gondoskodniuk kell a lépcsőházak bezárásáról. Az írás különösen aggasztó azáltal, hogy a páros állítása szerint a lépcsőházakba postás kódokkal jutnak be, amelyeket az interneten találnak meg.

Bár a hajléktalan pár valószínűleg nem szeretne ártani az embereknek, és valóban az életben maradásukért küzdenek, ennek ellenére fokozottan érdemes figyelni az értékeinkre, és, hogy a lakásunkat bezárva tartsuk, amikor nem tartózkodunk éppen ott, hiszen könnyen betörés áldozatai lehetünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Egyéb kategória

A Mi Hazánk Ifjai a Lengyel Nagykövetség előtt tiltakozott

A lengyel-magyar barátság napja alkalmából tiltakozott a Mi Hazánk Ifjai a balliberális lengyel kormány történelemhamisítása ellen a Lengyel Nagykövetség előtt. Binder Csaba (a Mi Hazánk Ifjai elnöke) elmondta: „A lengyel fiatalok nemzeti öntudatát tönkretevő tantervvel állt elő a nemrég felállt lengyel balliberális kormány. Olyan történelmi tényeket színeztek át, amelyek nagyon fontos és meghatározó részei voltak […]

Továbbiak
Egyéb kategória Közéleti Külföld

Nincs kampány, szóval csak a Mi Hazánk törődik a székelyekkel

Érdekes valóságról fest absztrakt képet amikor március 10-én, a székely szabadság napján csak a Mi Hazánk Mozgalom helyez el koszorút egy megemlékezésen. Természetesen ezen nincsen meglepő. Kiváltképp, ha valaki ismeri a Fidesz azon politikai hozzáállását, mely szerint kampányidőszakon kívül nem is fontos a határon túli magyarság helyzete. És természetesen itt ezt a balosoknak is ugyan […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Egyéb kategória

Sínek mellett szexelő párt gázolt majdnem a HÉV

Részegen szexelt egy pár a sínek mellett, de a HÉV elrontotta a forró hangulatot. Új értelmet nyert az „elkapott a hév” kifejezés. A figyelemreméltó eset néhány napja történt Budapest déli részén a Lechner Ödön fasornál az esti órákban. A HÉV ugyan nem gázolta el a szerelmeseket, de a férfit magával sodorta és nem sokon múlt, […]

Továbbiak