Hajléktalanok fosztogatják és rongálják az egri Felsőváros lépcsőházait

Egy Felsővárosban terjedő levél tartalmából derült ki, hogy egy látszólag barátságos hajléktalan pár komoly lopások és rongálások számlájára írható a környéken. A levél névtelen szerzője beszámol arról, hogy a Felsővárosban található Lidl, Tesco és McDonald’s közelében egy fiatal hajléktalan pár szokott udvariasan kéregetni, ami önmagában még nem lenne probléma, viszont több atrocitást is okoztak a közelmúltban.

A levélben szereplő információk alapján az egyik hajléktalan neve Karina, aki leggtöbbször sötét ruhát visel, és válltáskát hord magával. A másikat Bencének hívják, aki leginkább túlzsúfolt hátizsákkal járja az utcákat. Mindketten karcsú testalkatúak és udvarias kéregetők, akiket egy családi botrány miatt tagadtak ki otthonról. Munkát azonban hiányos lakcímkártya miatt egyikük sem talál.

A levél továbbá arról számol be, hogy a nő korábban már próbált takarítási munkákat vállalni, míg a fiú bármit hajlandó lenne elvégezni. A párosnak egy telefonszáma is van, melyet leginkább segíteni szándékozó helyi lakosok osztanak meg. A levél viszont súlyosabb eseményekről is beszámol: a hajléktalanok a napokban többször is bejutottak a levélíró lépcsőházába, ott aludtak és vandalizáltak, sőt még az alagsori tárolókat is feltörték.

A levél szerzője szerint a rendőrség tud a helyzetről, de mivel a lopások értéke nem haladja meg a meghatározott határt, az eseteket „megélhetési bűnözésnek” minősítik, és tehetetlenek. A levél arra is rávilágít, hogy a férfi este és éjszaka agresszív állapotban is képes károkozásra, sőt még késsel is fenyegetőzik, ha lebukik.

A levél további információkat is tartalmaz: a páros mostanában a Berva lakótelepen tartózkodik éjszakánként, amely miatt a lakóknak már nappal is gondoskodniuk kell a lépcsőházak bezárásáról. Az írás különösen aggasztó azáltal, hogy a páros állítása szerint a lépcsőházakba postás kódokkal jutnak be, amelyeket az interneten találnak meg.

Bár a hajléktalan pár valószínűleg nem szeretne ártani az embereknek, és valóban az életben maradásukért küzdenek, ennek ellenére fokozottan érdemes figyelni az értékeinkre, és, hogy a lakásunkat bezárva tartsuk, amikor nem tartózkodunk éppen ott, hiszen könnyen betörés áldozatai lehetünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Egyéb kategória Helyi Közéleti

A WHO pandémiaszerződés aláírása ellen tiltakozik a Mi Hazánk Mozgalom

Dúró Dóra és Toroczkai László közös sajtótájékoztató keretein belül adtak hangot a WHO pandémiaszerződés aláírásával kapcsolatos kétségeiknek. Elmondták, hogy egészen elképesztő, hogy amíg a Fidesz a szuverenitás fontosságáról beszél, addig most készülnek a nemzetállamok intézkedéseit felülíró szerződés aláírására, egy olyan szervezettel, melynek vezetői nem választópolgárok által lettek megválasztva. Arról is szót ejtettek, hogy a Tedrosz […]

Továbbiak
Egyéb kategória

Idén már nem lehet szülni a balassagyarmati kórház szülészetén

A balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház – Rendelőintézet közleménye szerint az idei évre, a Szülészet- Nőgyógyászati fekvőbeteg ellátást szüneteltetik. A balassagyarmati kórház helyzetéről többször is írtunk már, Dócs Dávid országgyűlési képviselő pedig több alkalommal is jelezte az Országgyűlés felé az intézmény problémáit. Ennek ellenére a kormány nem tett semmilyen lépést annak érdekében, hogy a szülni […]

Továbbiak
Egyéb kategória

Adománygyűjtés egy gerincvelő műtéten átesett gyermeknek

Egy olvasónk kérte, hogy tegyük közzé az alábbi szöveget, melyet egy elkeseredett apuka tett ki a Facebookra. Ebben egy gerincvelő műtéten átesett gyermek szülei kérnek segítséget, hogy gyermekük újra lábra tudjon állni. „Kedves Rokonaim, Barátaim, Ismerőseim! Eddig nem szerettünk volna beszélni róla, de most eljött az idő amikor is muszáj segítséget kérnünk Kisfiunk Máté számára.. […]

Továbbiak