Ne higgyenek a romák a hisztériakeltésnek! – üzent a Mi Hazánk a cigányok provokálásaira

Pápai Ákos, a Mi Hazánk Heves vármegyei elnöke elmondta, hogy szerinte a jövőre tartandó önkormányzati választások miatt kezdődött el egy újabb lejárató kampány a párt ellen a cigányok körében, a vezetőik részéről.

Ma Kőbányán a Mi Hazánk Mozgalom az egyre gyakoribb késes támadásokkal kapcsolatban tart eseményt. Szeretnénk, ha erősebben lépne föl ezekkel az esetekkel szemben a büntetőjog – mondta Pápai Ákos egri önkormányzati képviselő, vármegyei vezető a kedden megtartott sajtótájékoztatóján, ahol kiemelte, hogy Heves vármegye területén is történtek hasonló atrocitások.

Az áldozat és az elkövető is ugyanahhoz a szociokulturális körhöz tartozott. Azt tapasztaljuk, hogy Egerben kikopott ez a jelenség, szeretnénk, ha minden közegből kikopna ez, és az állam mindent megtenne ennek érdekében. Mindeközben Cigányok a Cigányokért Mozgalom vezetője, Pusoma Jenő és az Országos Roma Önkormányzat elnöke, Lakatos Oszkár a Mi Hazánk Mozgalom megszüntetését kezdeményeznék a bíróságnál. Láttuk a meghívójukat a keddi kerecsendi utcafórumra. Üdvözlendő dolog is szerepel benne, hiszen azt írják, szeretnék a droghasználatot visszaszorítani. Ám a Mi Hazánk tevékenységével kapcsolatban azt kérném a romáktól, hogy ne higgyenek a hisztéria- és pánikkeltésnek. A romapolitikánkról tájékozódjon mindenki a Virradat programból, úgy tűnik ugyanis, hogy a közelgő önkormányzati választások miatt igyekeznek a roma vezetők szimpátiát kelteni maguk iránt. Beszéljenek inkább arról, hogy eddig mit tettek a drogok visszaszorításáért, s bűnözés ellen, és beszéljenek arról, hová tűnt a pénz! – mondta, majd azt is hozzátette, hogy annak ellenére, hogy a kormány az utóbbi időben több milliárd forintot költött el a cigányság felzárkóztatására, ennek alig látjuk valami jelét.

Meg kell szüntetni a no-go zónákat, ilyen a Duranda Gyöngyösön illetve Hevesen a Dankó utca környéke, azaz a Krakkó szegregátum, ahová a rendőr sem nagyon megy ki intézkedni egyedül, mert nem jönne ki sérülés nélkül. Fontos a felelős gyermekvállalás népszerűsítése, én magam ugyanis 4 gyermeket nevelek ügyvédként, de el sem tudom képzelni, hogyan nevelnek felelősen 6-7 gyermeket – mondta.

A kérdésben Bognár Ignác, a Mi Hazánk egri szervezetének elnöke is felszólalt, aki a sajtótájékoztatón elmondta, hogy ellentét látható a a közlekedési kihágások és a és a bűnözés szankcionálásának módja között.

Miközben a kormány felismeri, hogy nőtt a közlekedésben résztvevők, s ezzel együtt a kihágások száma, s ezért egyre több intézkedést tesz, nem veszi figyelembe azt, hogy a romák száma is megsokszorozódott, így egyes problémaköröket másként kéne kezelni – mondta Bognár.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Egyéb kategória Helyi Közéleti

A WHO pandémiaszerződés aláírása ellen tiltakozik a Mi Hazánk Mozgalom

Dúró Dóra és Toroczkai László közös sajtótájékoztató keretein belül adtak hangot a WHO pandémiaszerződés aláírásával kapcsolatos kétségeiknek. Elmondták, hogy egészen elképesztő, hogy amíg a Fidesz a szuverenitás fontosságáról beszél, addig most készülnek a nemzetállamok intézkedéseit felülíró szerződés aláírására, egy olyan szervezettel, melynek vezetői nem választópolgárok által lettek megválasztva. Arról is szót ejtettek, hogy a Tedrosz […]

Továbbiak
Egyéb kategória

Idén már nem lehet szülni a balassagyarmati kórház szülészetén

A balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház – Rendelőintézet közleménye szerint az idei évre, a Szülészet- Nőgyógyászati fekvőbeteg ellátást szüneteltetik. A balassagyarmati kórház helyzetéről többször is írtunk már, Dócs Dávid országgyűlési képviselő pedig több alkalommal is jelezte az Országgyűlés felé az intézmény problémáit. Ennek ellenére a kormány nem tett semmilyen lépést annak érdekében, hogy a szülni […]

Továbbiak
Egyéb kategória

Adománygyűjtés egy gerincvelő műtéten átesett gyermeknek

Egy olvasónk kérte, hogy tegyük közzé az alábbi szöveget, melyet egy elkeseredett apuka tett ki a Facebookra. Ebben egy gerincvelő műtéten átesett gyermek szülei kérnek segítséget, hogy gyermekük újra lábra tudjon állni. „Kedves Rokonaim, Barátaim, Ismerőseim! Eddig nem szerettünk volna beszélni róla, de most eljött az idő amikor is muszáj segítséget kérnünk Kisfiunk Máté számára.. […]

Továbbiak