Ne higgyenek a romák a hisztériakeltésnek! – üzent a Mi Hazánk a cigányok provokálásaira

Pápai Ákos, a Mi Hazánk Heves vármegyei elnöke elmondta, hogy szerinte a jövőre tartandó önkormányzati választások miatt kezdődött el egy újabb lejárató kampány a párt ellen a cigányok körében, a vezetőik részéről.

Ma Kőbányán a Mi Hazánk Mozgalom az egyre gyakoribb késes támadásokkal kapcsolatban tart eseményt. Szeretnénk, ha erősebben lépne föl ezekkel az esetekkel szemben a büntetőjog – mondta Pápai Ákos egri önkormányzati képviselő, vármegyei vezető a kedden megtartott sajtótájékoztatóján, ahol kiemelte, hogy Heves vármegye területén is történtek hasonló atrocitások.

Az áldozat és az elkövető is ugyanahhoz a szociokulturális körhöz tartozott. Azt tapasztaljuk, hogy Egerben kikopott ez a jelenség, szeretnénk, ha minden közegből kikopna ez, és az állam mindent megtenne ennek érdekében. Mindeközben Cigányok a Cigányokért Mozgalom vezetője, Pusoma Jenő és az Országos Roma Önkormányzat elnöke, Lakatos Oszkár a Mi Hazánk Mozgalom megszüntetését kezdeményeznék a bíróságnál. Láttuk a meghívójukat a keddi kerecsendi utcafórumra. Üdvözlendő dolog is szerepel benne, hiszen azt írják, szeretnék a droghasználatot visszaszorítani. Ám a Mi Hazánk tevékenységével kapcsolatban azt kérném a romáktól, hogy ne higgyenek a hisztéria- és pánikkeltésnek. A romapolitikánkról tájékozódjon mindenki a Virradat programból, úgy tűnik ugyanis, hogy a közelgő önkormányzati választások miatt igyekeznek a roma vezetők szimpátiát kelteni maguk iránt. Beszéljenek inkább arról, hogy eddig mit tettek a drogok visszaszorításáért, s bűnözés ellen, és beszéljenek arról, hová tűnt a pénz! – mondta, majd azt is hozzátette, hogy annak ellenére, hogy a kormány az utóbbi időben több milliárd forintot költött el a cigányság felzárkóztatására, ennek alig látjuk valami jelét.

Meg kell szüntetni a no-go zónákat, ilyen a Duranda Gyöngyösön illetve Hevesen a Dankó utca környéke, azaz a Krakkó szegregátum, ahová a rendőr sem nagyon megy ki intézkedni egyedül, mert nem jönne ki sérülés nélkül. Fontos a felelős gyermekvállalás népszerűsítése, én magam ugyanis 4 gyermeket nevelek ügyvédként, de el sem tudom képzelni, hogyan nevelnek felelősen 6-7 gyermeket – mondta.

A kérdésben Bognár Ignác, a Mi Hazánk egri szervezetének elnöke is felszólalt, aki a sajtótájékoztatón elmondta, hogy ellentét látható a a közlekedési kihágások és a és a bűnözés szankcionálásának módja között.

Miközben a kormány felismeri, hogy nőtt a közlekedésben résztvevők, s ezzel együtt a kihágások száma, s ezért egyre több intézkedést tesz, nem veszi figyelembe azt, hogy a romák száma is megsokszorozódott, így egyes problémaköröket másként kéne kezelni – mondta Bognár.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Egyéb kategória

A Mi Hazánk Ifjai a Lengyel Nagykövetség előtt tiltakozott

A lengyel-magyar barátság napja alkalmából tiltakozott a Mi Hazánk Ifjai a balliberális lengyel kormány történelemhamisítása ellen a Lengyel Nagykövetség előtt. Binder Csaba (a Mi Hazánk Ifjai elnöke) elmondta: „A lengyel fiatalok nemzeti öntudatát tönkretevő tantervvel állt elő a nemrég felállt lengyel balliberális kormány. Olyan történelmi tényeket színeztek át, amelyek nagyon fontos és meghatározó részei voltak […]

Továbbiak
Egyéb kategória Közéleti Külföld

Nincs kampány, szóval csak a Mi Hazánk törődik a székelyekkel

Érdekes valóságról fest absztrakt képet amikor március 10-én, a székely szabadság napján csak a Mi Hazánk Mozgalom helyez el koszorút egy megemlékezésen. Természetesen ezen nincsen meglepő. Kiváltképp, ha valaki ismeri a Fidesz azon politikai hozzáállását, mely szerint kampányidőszakon kívül nem is fontos a határon túli magyarság helyzete. És természetesen itt ezt a balosoknak is ugyan […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Egyéb kategória

Sínek mellett szexelő párt gázolt majdnem a HÉV

Részegen szexelt egy pár a sínek mellett, de a HÉV elrontotta a forró hangulatot. Új értelmet nyert az „elkapott a hév” kifejezés. A figyelemreméltó eset néhány napja történt Budapest déli részén a Lechner Ödön fasornál az esti órákban. A HÉV ugyan nem gázolta el a szerelmeseket, de a férfit magával sodorta és nem sokon múlt, […]

Továbbiak