Késsel gyilkolták meg a cigányok a 18 éves fiút, a tettes még szabadlábon lehet

Augusztus 19-én szörnyű tragédia rázta meg Tiszanána lakosságát, hiszen egy korábbi incidens miatt egy cigány család tagjai olyan szinten nehezteltek egy másik családra, hogy később machetével és késsel támadták meg őket, melynek következtében ketten megsérültek, és egy 18 éves fiú életét is vesztette.

A két család között kialakult feszültség apropóját az adta, hogy korábban a gyerekek összeszólalkoztak és balhét robbantottak ki egymás között a település focipályáján, ami után adottá vált a konfliktus elmérgesedése.

Később, amikor a 18 éves áldozat, Dani, édesanyjával és testvéreivel Erdőtelekről leutaztak, hogy meglátogassák nagymamájukat a Heves vármegyei Tiszanánán, még nem gondolták volna, a családi együttlét tragédiába torkollhat.

A nagymama házánál a korábban balhézó család tagjai és azoknak feltételezhetően ismerőseik és barátaik, machetékkel és késekkel felfegyverkezve jelentek meg, és elkezdtek durván fenyegetőzni, majd megtámadták áldozataikat.

A 15 felfegyverkezett támadó közül az egyik 54 éves cigány férfi rávetette magát Danira, akit késsel meg is szúrt. A fiú először vért, majd alvadt vért hányt, és a késszúrást követően nem sokkal édesanyja karjaiban halt meg a nagymama kertjében.

Csak azt láttam, hogy az unokám hányja a vért. Utána alvadt vért hányt, és szerintem amikor kijött belőle, rögtön meg is halt. Tessék elképzelni, milyen riasztó volt ez számunkra, reszkettünk” – mondta el a síró nagymama.

A tragédiát követően Tiszanánára érkezett több rendőrautó és egy mentőhelikopter is, amiből a lakosok észlelték, hogy valami tragédia történhetett a településen.

A késelésben életét vesztett 18 éves fiú nagymamája a Tényeknek nyilatkozva elmondta, hogy félnek attól, hogy a gyilkosok visszajönnek értük, és rettegnek, hogy újra rájuk támadhatnak.

A 18 éves áldozatot hétfőn helyezték végső nyugalomra, ám a temetést két busszal érkező készenléti rendőrök lepték el, mivel élt a gyanú a hatóságok részéről, hogy a család bosszúra készülhet a gyilkosaival szemben.

„Az én fiamat ölték meg, de minket figyel a rendőrség. Naponta látjuk, hogy járőröznek a házunk előtt, Dani temetésekor pedig két busszal jöttek” – nyilatkozta a meggyilkolt fiú édesanyja.

Később azt is elmondták, hogy ők nem szeretnének további vérontást és konfliktus mélyítést, csupán nyugalmat keresnek, és az igazságért harcolnak az ügyben.

„A Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság kérésére megerősítő szolgálatot látott el a Készenléti Rendőrség a Hevesi Rendőrkapitányság illetékességi területén, így Erdőtelken is” – mondta el a Borsnak a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Ez tehát a gyilkosság háttere és következménye, azonban van még egy érdekes szál, ami tovább viheti a történetet.

Elméletileg a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügyekkel foglalkozó osztálya emberölés és életveszélyt okozó testi sértés elkövetése miatt indított büntetőjárást az 54 éves, egyébként Besenyőtelken lakó gyilkos ellen, aki bár elmenekült a helyszínről, a nyomozók segítségével elvileg két órán belül megtalálták és elfogták, kihallgatását követően pedig letartóztatták, majd a család több más tagja ellen is eljárást indítottak.

Ezzel szemben más források azt erősítik meg, hogy a gyilkosság napján egyetlen támadót sem sikerült előállítani, viszont augusztus 21-én egy besenyőtelki férfi a rendőrségre besétálva önként feladta magát, mivel állítása szerint ő ölte meg a fiút.

Mindennek ellenére a sértett család azt erősíti meg, hogy a támadók részéről ez csak egy elterelés, és nem az igazi tettest sikerült elkapni:

„A gyilkos szabadlábon van, minket megfigyelnek. Egyre inkább azt érezzük, mintha hergelni akarna minket a rendőrség, hogy tényleg történjen valami!” – nyilatkozta a fiú édesapja.

Bár a cselekmény ezen részének kérdése hamarosan kiderül a rendőrség közleményeiből, az biztos, hogy Heves Vármegyében is egyre inkább szaporodnak a csoportosan felfegyverkezve elkövetett, indulatiság által vezérelt bűncselekmények, ami a rendőrség állományának fokozatos csökkenésével az ország minden pontján csak tovább terjedhet.

Megfelelő rendvédelem nélkül nem lehet megfelelő közbiztonság, így a kormánynak is törekednie kell arra, hogy csábító legyen a rendvédelmi pálya a fiatalok számára is, és minél több ember ösztönözve érezze magát arra, hogy rendőrnek álljon.

Dani tragikus esete rávilágíthat minket a szörnyű tényre, hogy azok, akik kisebb településeken és falvakon élnek, sok esetben nincsenek védve az antiszociális elemek agressziójától, ezért is érdemes fokozotta odafigyelni többek között arra, hogy ne keveredjünk bele cigányok konfliktusaiba, és, hogy odafigyeljünk testi épségünkre és értékeinkre az utcán is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Egyéb kategória

A Mi Hazánk Ifjai a Lengyel Nagykövetség előtt tiltakozott

A lengyel-magyar barátság napja alkalmából tiltakozott a Mi Hazánk Ifjai a balliberális lengyel kormány történelemhamisítása ellen a Lengyel Nagykövetség előtt. Binder Csaba (a Mi Hazánk Ifjai elnöke) elmondta: „A lengyel fiatalok nemzeti öntudatát tönkretevő tantervvel állt elő a nemrég felállt lengyel balliberális kormány. Olyan történelmi tényeket színeztek át, amelyek nagyon fontos és meghatározó részei voltak […]

Továbbiak
Egyéb kategória Közéleti Külföld

Nincs kampány, szóval csak a Mi Hazánk törődik a székelyekkel

Érdekes valóságról fest absztrakt képet amikor március 10-én, a székely szabadság napján csak a Mi Hazánk Mozgalom helyez el koszorút egy megemlékezésen. Természetesen ezen nincsen meglepő. Kiváltképp, ha valaki ismeri a Fidesz azon politikai hozzáállását, mely szerint kampányidőszakon kívül nem is fontos a határon túli magyarság helyzete. És természetesen itt ezt a balosoknak is ugyan […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Egyéb kategória

Sínek mellett szexelő párt gázolt majdnem a HÉV

Részegen szexelt egy pár a sínek mellett, de a HÉV elrontotta a forró hangulatot. Új értelmet nyert az „elkapott a hév” kifejezés. A figyelemreméltó eset néhány napja történt Budapest déli részén a Lechner Ödön fasornál az esti órákban. A HÉV ugyan nem gázolta el a szerelmeseket, de a férfit magával sodorta és nem sokon múlt, […]

Továbbiak