
Vajon mennyiben különböznek a hagyományos sváb disznótoros készítmények a mi magyaros szokás szerinti ízvilágunktól? Aki erre felettébb kíváncsi, látogasson el február 22-én, szombaton délelőtt Szendehelyre, hogy megtudja, mi is voltaképpen az igazság.
A polgármesteri hivatal udvarán minden év februárjában, egy szombaton csodálatos illatfelhőbe burkolódzhat a községházához érkező látogató. A sváb disznótoron már reggel illik a fogópálinkával kezdeni, és aki eltalálja a feldolgozásra szánt sertés súlyát, bizony még jutalmat is kaphat, ha benevez a saccolóversenyre.

Aztán persze a tágas udvaron a különböző alkalmi böllércsapatok nekilátnak a szorgos munkának. A teknőkbe folyamatosan kerülnek be a hatalmas húsdarabok, a katlanban rotyognak a további finomságok, és a kifejezett németes ízesítésű „schlochta pri” sem hiánycikk ilyenkor. A hurka és kolbász töltése előtt pedig nem árt a tökéletes fűszerezés.
Egyszóval jó mulatság ígérkezik idén is Szendehelyen, a sváb disznótoron.