„Rituális Dühöngés”, avagy új mentális betegségek

Most, hogy végre szépen fokozatosan, de annál biztosabban vége van a Pride hónapnak csúfolt júniusnak, elérkezett az idő, hogy más mentális betegségekről is szót ejtsünk. Példásul a Rage Ritual azaz „Düh Rituálé” vagy kedveltebb fordítás szerint „Rituális Dühöngés” nevű parádéról. – Egészségügyi rovatunk beszámolója a nyugati világ egészségügyi állapotáról.

Gyenge idegzetűek és érzékenyítettek számára nem ajánlott véleménycikkünk következik. Felhívjuk az olvasó figyelmét, hogy a cikk nem kevés iróniát tartalmaz!

Kaliforniában kezdett el terjedni a betegség, mely főleg alacsony intelligenciájú propagandával táplált hölgyeket, vagy annak látszó – a Pol korrektség kedvéért – lényeket érint (mint egyes nemi betegségek, ez is jól leszűkíthető körben mozog). A rituálé sajátossága, hogy egy kisebb csoport kivonul néhány kilométerre a lakhelyétől az erdőbe, majd ott eszeveszettül kiadják dühüket. Eközben botokkal, a hangjukkal és a jelenlétükkel büntetik az aszfaltot, illetve a környező faunát.

Vannak, akik inkább csak vonyítanak, mint a fába szorult féreg, de vannak, akiket a dühöngés agresszívvá tesz. Azaz a kezükbe akadó legnagyobb – nyilván adottságaikhoz képest – faágakat lóbálva brutális fájdalmat okoznak a fülnek és a természetnek is. De olyanok is akadnak közöttük, akik a saját arcuk módszeres letépésében látják a megbékélés folyamatának leghatásosabb eszközét.

Piszkos anyagiak

Ugyanakkor, mint minden szórakozásnak, ennek is megvan a maga ára. Ugyanis az önbecslésük mellett, 4000 dollártól is megszabadulnak a visítani vágyók, hiszen egy ilyen költséges rendezvényen megannyi váratlan kiadás keletkezhet. Például bármikor megeshet, hogy eltörnek az aszfaltgyötrő botok és azért ezek egyedi gyártmányú hülyéknek készült eszközök. (Gondolom én, máskülönben mi kerülne annyiba? – a szerk.)

Nyilván a 4000 dolláros tarifa csak a helyben megtartott Rituális Dühöngés esetében érvényes, mondhatni ez csak egy beugró. Ha valaki egzotikus helyre vágyik, a Loire völgyében is kipróbálhatja magát, ez csak alig 8000 dollárba kerül. A hülyének is megéri hát még nekik. Itt feltételezhetően az utazás mellett a természetre gyakorolt negatív hatást is meg kell fizetni. (Bár személy szerint a medvével erdőben ragadni kívánó Karenekre is kivetném adó formájában, mivel már a létezésük is sok esetben környezetszennyező. – a szerk.)

Mivel ezt a vizuális környezetszennyezést nem lehet elég jól átadni szavakban, alább csatolunk egy videót is hozzá.

Ha tetszett a cikk, kövessen minket Facebookon és olvasson tovább!

Kiemelt kép: Rage Ritual: Unleash Your Anger, Embrace Your Power, Transform Your Life – YouTube

Aktuális

Mégis megmenthető a romhányi törökmogyorófa

Remény élteti a jövőt – mondhatnák Romhányban, hiszen egy újabb fejlemény szerint mégis megmenthető a teljes elpusztulástól a II. Rákóczi Ferenc vezérlő fejedelemről nevezetes törökmogyorófa. A falu délnyugati határában található, a legenda szerint az 1703-11 közötti szabadságharc vezéralakja által törökországi száműzetéséből hazaküldött magból fejlődött törökmogyorófa jelenlegi sorsáról nemrégiben írtunk annak kapcsán, hogy a szakemberek ítélete […]

Továbbiak
Aktuális

Jótékonysági célra ajánlotta fel olimpiai jutalmát a Balassagyarmaton járt világbajnok birkózó

Az október 12-én Balassagyarmaton rendezett Mozdulj Gyarmat sportnap díszvendége volt Losonczi Dávid világbajnok birkózó, aki a kötöttfogású 87 kilogrammos súlycsoportban ötödik helyen végzett a nyári párizsi olimpián. A régi vármegyeháza egy csendesebb pontján váltottunk néhány szót a huszonnégy esztendős fiatalemberrel. *Mennyire volt nehéz az olimpiai kijutás szempontjából, hogy a súlycsoportodban elég nagy a hazai konkurencia? […]

Továbbiak
Aktuális

Elhunyt játszótársaikra emlékeztek a focisták Őrhalomban

Tragikus körülmények között öt évvel ezelőtt hunyt el az Őrhalmi Sportegyesület labdarúgója, Virág Balázs. A szakosztály egyik vezetője, Varga József kezdeményezésére szerveztek a barátok tornát az emlékére, de ma már ő sincs köztünk. Ebben az évben immár mindkettőjük tiszteletére rúgták a labdát az egykori játszótársak a község sportcsarnokában. Az Őrhalomért Egyesület képviseletében Farkas Andrea elnök […]

Továbbiak