Pápai Ákos a Parlamenttől kér pénzt, hogy Egeré legyen a Katona téri parkolóház

A Mi Hazánk Heves vármegyei elnöke 949 millió forintot különítene el a 2024-es központi költségvetésből, hogy Eger meg tudja venni az egyik, a város területén elhelyezkedő, magánkézben lévő parkolóházat.

Pápai Ákos javaslatát a Mi Hazánk parlamenti képviselői fogják támogatni, akik javaslatot tesznek a jövő évi központi költségvetésből 949 millió forint elkülönítésére Eger számára, hogy a város fel tudja vásárolni a magánkézben lévő Katona téri parkolóházat, hogy azt az önkormányzat tudja működtetni.

2023. január 10. napjától, a magántulajdonban lévő, eddig Eger város cége által üzemeltetett Katona téri parkolóház bezárt, ezzel a mellette lévő megyei kórház és piac, valamint belvárosi üzletek működését szinte ellehetetlenítette. A tulajdonos olyan bérleti díjat követel, amit az önkormányzat nem tud kigazdálkodni. Ő maga pedig nem hajlandó üzemeltetni. Hajlandó 949 millióért a városnak eladni az épületet, amit egyébként zárva tart. A parkolóház 143 férőhelyes, 2 darab párhuzamos töltésre is alkalmas gyorstöltővel rendelkezik – áll az indoklás a parlamenti beadványban, amit Pápai Ákos kezdeményezett.

A politikus kedden tartott sajtótájékoztatót, ahol ismertette az okát annak, hogy többek között miért nincs önkormányzati tulajdonban az épület.

Ezt a konstrukciót nem Eger találta ki, az akkori uniós forrásoknak része volt a magántőke bevonása a gazdasági helyzet miatt, így egy vállalkozót be kellett vonni a belvárosi rehabilitáció projektbe – mondta Pápai.

Hangsúlyozta, hogy fontosnak tartaná, hogy az Országgyűlés párthovatartozás nélkül támogassa a javaslatát, mert ezzel Eger ki tudna kerülni a jelenlegi helyzetéből.

A parkolóház önkormányzat általi felvásárlása egyébként azért is fontos, mert az épület elhanyagoltsága miatt, illetve a rossz szigetelésének köszönhetően heves esőzések idején átázik, amivel egyre rosszabb állapotba kerül. Ha az építményt a városvezetés tudná működtetni, azzal amellett, hogy korszerűsíteni lehetne, újra át lehetne adni az egri lakosok számára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Heves

Patakba hajtott egy autó Ecséden

Nem történt sérülés. Patakba hajtott egy autó tegnap kora délután Ecséden a Szabadság úton. Személyi sérülés nem történt. Forrás: Agria TV Kiemelt kép: Agria TV Székesi Marcell View all posts

Továbbiak
Aktuális Belföld Heves

Kigyulladt egy autó Mezőkövesdnél

Mezőkövesdről és Szomolyáról siettek a tűzoltók. A katasztrofavedelem.hu közölte: „Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy személygépkocsi Mezőkövesd és Szomolya között, a 2509-es út 3-as kilométerszelvényénél szerdán délután. A mezőkövesdi hivatásos és a szomolyai önkéntes tűzoltók vonultak ki a helyszínre. Az egységek két vízsugárral körülhatárolták, majd eloltották a lángokat.” Kiemelt kép: newscientist.com Székesi Marcell View all […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Heves

Biciklist gázolt egy motoros Egerben

A baleset szombat délután történt. Lázár Levente, Heves vármegyei rendőrségi sajtóreferens a heol.hu hírportálnak azt nyilatkozta: „Szombat délután Egerben a Kolozsvári utca és a Pozsonyi utca kereszteződésében egy motoros és egy biciklis összeütközött.” Hozzátette: „A rendőrség a baleset körülményeit vizsgálja.” A jelenlegi információk szerint a baleset mindkét résztvevőjét kórházba szállították. Kiemelt kép: heol.hu Székesi Marcell […]

Továbbiak