Jönnek az elekromos rollerek Egerbe 


Csütörtökön ülésezett az egri közgyűlés, ahol megszavazták a lakosság által is használható elektromos rollerek Egerbe való telepítését. 

A várost vezető testületben sokat gondolkoztak az elektromos rollerek egri projektjén, mert többször is felvetődött, hogy mi lesz akkor, ha a település területén mindenhol szétdobált rollerek lesznek, amik veszélyt jelenthetnek mind a gyalogosok, mind az autósok számára. Már országosan is okozott fejtörést, hogy minek minősüljön valójában az e-roller, hiszen a hatósági előírások alapján, 45km/h-s sebesség felett már motorkerékpárként kell rá tekinteni. 

Végül azt a döntést hozták meg a város vezetői, hogy a lakossági visszajelzés lesz számukra a mérvadó annak tekintetében, hogy mi legyen a 200 darab elektromos roller sorsa. 

A közlekedési eszközt forgalmazó cég világított rá arra, hogy az elektromos rollerük szoftvere rugalmasnak minősül, így a városvezetés kérésére az egri közlekedéshez tudják azt igazítani. Ez azt jelenti, hogy a város szakembereinek és vezetőinek igényei szerint tudnak kialakítani sebességkorlátozó zónákat és olyan területeket, ahova a készülék nem hajthat be. 

Ezen kívül azt is elmondták, hogy az e-roller egy letölthető applikáción keresztül lesz beüzemelhető, ami az elindításához lesz szükséges.  

A készülékek logisztikáját egy egri alvállalkozói csoportnak szervezték ki, akiknek a feladata az e-rollerek töltése, karbantartása, átcsoportosítása és begyűjtése lesz, tehát hogyha szétdobálják a városban a rollereket, akkor az ő feladatuk lesz azoknak az összeszedése. 

A kft. által kiadott előterjesztésben az is szerepel, hogy bizonyos „no go zónákat” fognak kialakítani, ahova nem mehetnek be a járművek. Ezek a a vár, a Donát temető, a Hatvani temető, a Grőber temető, a Kisasszony temető, illetve a Szépasszony-völgy területét fogják érinteni. 

(borítókép forrása: CNN)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Heves

Egy igazi hős: egy egész család életét mentette meg egy kutya Gyöngyösön

A szemfüles kutyus mindenkinél előbb észlelte a bajt. Holly, a hatéves berni pásztor mentette meg egy egész család életét Gyöngyösön. Kigyulladt egy ház, már az egész terasz lángolt, de csak a kutyus vette észre, hogy baj van. Holly szaladgálni kezdett a házban, a zajra felébredt az anyuka, aki azonnal felkeltette az apukát és a lányát, […]

Továbbiak
Helyi Közéleti Nógrád

A kormánypártoknál is több helyen indul a Mi Hazánk Nógrád vármegyében

A Mi hazánk nem csak a hat nagyobb városban állít jelölteket, hanem közel harminc faluban is. Ez persze nem csak az ellenzéki pártok között mondható példátlannak. A Fidesz és a KDNP összesen 28 településen indítottak képviselőjelölteket, míg az ellenzéki „nagyobb pártok” közül a DK 3, az MSZP 2, a Momentum pedig egyen sem. Így a […]

Továbbiak
Heves Közéleti Nógrád

Zenélni fog a 21-es főút, de nincs baj Ágh Péter szerint

Dócs Dávid még korábban nyújtott be egy írásbeli kérdést, a 20-es főútra tervezett zenélő sávval kapcsolatos kérdésekkel. A képviselőt helyi lakosok keresték meg, hogy hallották a 67-es főúton kialakított zenélő útszakasz mellett élő lakosok panaszait. Nem is csoda, ha ezek után, inkább kétkedéssel állnának a kérdéshez. Ágh Péter Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára szerint nincs […]

Továbbiak