Jönnek az elekromos rollerek Egerbe 


Csütörtökön ülésezett az egri közgyűlés, ahol megszavazták a lakosság által is használható elektromos rollerek Egerbe való telepítését. 

A várost vezető testületben sokat gondolkoztak az elektromos rollerek egri projektjén, mert többször is felvetődött, hogy mi lesz akkor, ha a település területén mindenhol szétdobált rollerek lesznek, amik veszélyt jelenthetnek mind a gyalogosok, mind az autósok számára. Már országosan is okozott fejtörést, hogy minek minősüljön valójában az e-roller, hiszen a hatósági előírások alapján, 45km/h-s sebesség felett már motorkerékpárként kell rá tekinteni. 

Végül azt a döntést hozták meg a város vezetői, hogy a lakossági visszajelzés lesz számukra a mérvadó annak tekintetében, hogy mi legyen a 200 darab elektromos roller sorsa. 

A közlekedési eszközt forgalmazó cég világított rá arra, hogy az elektromos rollerük szoftvere rugalmasnak minősül, így a városvezetés kérésére az egri közlekedéshez tudják azt igazítani. Ez azt jelenti, hogy a város szakembereinek és vezetőinek igényei szerint tudnak kialakítani sebességkorlátozó zónákat és olyan területeket, ahova a készülék nem hajthat be. 

Ezen kívül azt is elmondták, hogy az e-roller egy letölthető applikáción keresztül lesz beüzemelhető, ami az elindításához lesz szükséges.  

A készülékek logisztikáját egy egri alvállalkozói csoportnak szervezték ki, akiknek a feladata az e-rollerek töltése, karbantartása, átcsoportosítása és begyűjtése lesz, tehát hogyha szétdobálják a városban a rollereket, akkor az ő feladatuk lesz azoknak az összeszedése. 

A kft. által kiadott előterjesztésben az is szerepel, hogy bizonyos „no go zónákat” fognak kialakítani, ahova nem mehetnek be a járművek. Ezek a a vár, a Donát temető, a Hatvani temető, a Grőber temető, a Kisasszony temető, illetve a Szépasszony-völgy területét fogják érinteni. 

(borítókép forrása: CNN)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Helyi Közéleti Nógrád

Hogyan lehetne jobb a balassagyarmati kórházi ellátás?

A Balassagyarmati Városháza egy helyi Facebook-csoportban osztotta meg a közvéleménykutatást. Mint írják, aki számára fontos a balassagyarmati kórházi ellátás, az lehetőség szerint egy kitöltéssel segítsen. „KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS A KÓRHÁZRÓL Kérjük, ha Önnek fontos a kórház minél jobb működése – különösen, ha Balassagyarmaton és környékén él, ha a kórház dolgozója, vagy az elmúlt egy-két évben járó- vagy […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Helyi Nógrád

Kisiklott a vonat a Balassagyarmat-Vác vonalon

Berkenye és Szokolya között egyik tengelyével kisiklott az S750-es vonat a Balassagyarmat-Vác vonalon. A tizenkét utasból senki nem sérült meg. – adja hírül a MÁVINFORM. A műszaki mentés ideje alatt szünetelt a forgalom Diósjenő és Szokolya között. A Vác-Diósjenő-Balassagyarmat vonalon hosszabb eljutási időkre kell számítani. A kisiklott vonat miatt a vonalon a forgalom várhatóan hétfőn, […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Helyi Heves Közéleti

Folytatódik a keresztállítási misszió Hatvanban

Kismihók Tamás a hatvani Mi Hazánk vezetője számolt be lapunknak arról, hogy vasárnap, hosszú küzdelem és munka után sikerült felállítani Hatvanban is egy kettőskeresztet, a közelgő ünnepekre való tekintettel. A Mi hazánk Mozgalom az adventi időszakban országszerte állít kettőskereszteket, hogy ezzel is felhívják a figyelmet az ünnep méltóságára. Így volt ez Egerben, Hatvanban, Balassagyarmaton, vagy […]

Továbbiak