13 autót törtek fel Gyöngyös belterületén

Az elmúlt hetekben több bejelentés is érkezett a Gyöngyösi Rendőrkapitányságra autófeltörésekkel kapcsolatban, amelyeket Gyöngyös belvárosának területén követtek el kizárólag egyfajta gépjárműtípus ellen.

Az autófeltörések módja igen hasonló volt, mivel minden esetben a gépjárművek első ajtaját szedték ki, és úgy loptak el kisebb értéktárgyakat és szerszámokat.

A Gyöngyösi Rendőrkapitányság Felderítő Alosztályának munkatársai vizsgálódtak az ügyben, és adatgyűjtéseket követően azonosították be a gyanúsítottakat, akiket február 28-án hallgattak ki.

A két elkövető férfi december 31-től számítva összesen 13 autót tört fel, így 13 rendbeli lopás elkövetésének, illetve lopás kísérletének gyanúja miatt indult ellenük eljárás.

A két férfi letartóztatásának indítványozását a bíróság rendelte el.

Sajnálatos módon a hasonló gépjárműfeltörések gyakran előfordulnak az egész ország területén, de azok sokszor elkerülhetőek, amennyiben biztonságos környezetben parkoljuk le autónkat, illetve nem hagyjuk értéktárgyainkat észrevehető helyen.

Helyi

Felújításra szorul Rétságon a pedagógiai szakszolgálat épülete

A Nógrád Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Rétsági Tagintézmények munkatársai nemrégiben egy egyeztetés során tájékoztatták arról a város önkormányzatát, hogy mindenképpen felújításra szorul az az épület, amelyben mindennapos tevékenységüket végzik. A részletekről Jávorka János önkormányzati képviselő tájékoztatta a közvéleményt. Ebben elöljáróban röviden kifejtette, több mint tíz évvel ezelőtt a Rétsági Kistérségi Többcélú Társulás keretében indultak el az […]

Továbbiak
Helyi

Pénteki gondolatok (7.) – Csontvázak a szekrényből

Erős meggyőződésem, „pártunk és kormányunk” hatalmas hibát követett el, hogy négy hónapot hagyott az új települési önkormányzatok megválasztása és tényleges megalakulása között. A június 9. és október 1. között eltelt időszak ugyanis tökéletesen elegendő volt arra, hogy a búcsúzó-távozó alakulatok bármilyen csalafintaságot, simlisséget, netán törvénytelenségeket kövessenek el. Szerencsére Nógrád megyében – már amennyi a hozzánk […]

Továbbiak
Helyi

Rendezett sírokra rakják ki a gondozatlansági táblákat Balassagyarmaton

Több balassagyarmati lakos hevesen tiltakozik amiatt, hogy a temetőgondnokság több olyan sírra is a gondozatlanságra figyelmeztető értesítést helyezett ki, amelyek első pillantásra rendezettnek tűnnek. A jelenségre a minap Győri János önkormányzati képviselő hívta fel a figyelmet facebook-bejegyzésében, és megállapításait képekkel is alátámasztotta. A fotón egy szemlátomást rendezett, fedett burkolatú sír látható, amelyre az alábbi feliratú […]

Továbbiak