Versenyét beáldozva segített bajbajutott társán a futó

A Salgótarjáni Atlétikai Club hosszútávfutója, dr. Lukács Tünde is részt vett a hétvégi 31. Bükki Hegyi Maraton félmaratoni távján. Az első óra végén 300 méternyi szintemelkedés és közel 9 kilométer volt a lábában, amikor az ösvény szélén csoportosulásra lett figyelmes.

A futó a nool.hu hírportálnak azt nyilatkozta: „Egy fiatal srác – valószínűleg kissé erősebb tempót diktálva magának – kimerült, és nem tudta folytatni a futást. Fájt egy kicsit a tarkója, homloka, melege volt. Pár futó nem ment el mellette, hanem segíteni próbált. Csatlakoztam hozzájuk. Kisebb „elsősegélyben” részesítettük, már amennyi lehetőségünk és felszerelésünk volt, mert frissítőpontra készülve nem nagyon volt nálunk semmi. Fektettük, majd itattuk, az utánunk jövőktől lett egy izolációs fóliánk, valakitől pedig sótablettánk.

A frissítőpont másfél kilométernyire volt, de a korábbi napok nagy esőzése miatt pont ez a szakasz volt a legdagonyásabb. Felemelni és úgy vinni szintén veszélyes lett volna a csúszós lejtők miatt.

Így úgy döntöttünk, várunk, pihenünk, és támogatva, de saját lábán lekísérjük. A srác ereje nehezen tért vissza. Meg-megállva nagyon sokára és nagyon óvatosan aztán elindultunk vele. Közben az egyik pályabíró is felért egy palack vízzel. Kiérve az aszfaltburkolatú útra a fiút egy másik csapat átvette tőlünk. Páran, akik vele voltunk, együtt befutottunk a célhoz, ahol nagy tapsot kaptunk.

Ekkor belevágtam a második körömbe. Természetesen a jó helyezésekről lemondhattam közel egy óra kihagyás és frissítés után.

Nagyon jó érzésekkel futottam ezt a kört, bár 18 kilométer körül elért a felhőszakadás egy olyan szakaszon, ahol percek alatt bőrig áztam, csuromvizes, párás szemüvegen keresztül kellett talpon maradnom az utolsó kilométeren. A célban aztán a speaker elismerő szavai, kisebb taps és néhány olyan kézszorítás fogadott, amit azt hiszem, soha nem fogok elfelejteni.”

Bizony ritka kincs manapság az olyan eset, mely történet az önkéntes odaadásról és egy bizonyos mértékű önfeláldozásról szól, amikor is egy ember készséggel segít egy bajbajutott társán, pedig senki nem kötelezte erre. Példaértékű cselekedetként szolgál a sportoló tette mindannyiunk számára. Csak így tovább és minden elismerésünk!

Kép forrása: NOOL

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Nógrád

Komoly fennakadást okozott a hó a tömegközlekedésben

Továbbra sem járnak a buszok Csesztve és Nógrádmarcal felé. A ma hajnalra lehullott brutális mennyiségű hó, illetve az emiatt kialakult kedvezőtlen útviszonyok jelentős fennakadást okoztak Nógrád vármegye autóbusz-közlekedésében is. A Volánbusz Zrt. tájékoztatása szerint a reggeli órákban 46 járat maradt ki szűkebb hazánkban! A nool.hu hírportált a Volánbusz Zrt. a következőképpen tájékoztatta: „Nógrád vármegye területén […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Nógrád

Belopta magát a közönség szívébe a szécsényi Palóc Néptáncegyüttes

Az adventi várakozás jegyében repültek a szoknyák és dobbantak a csizmák a szécsényi művelődési központ színpadán megtartott évzáró műsoron szombaton. Vastapssal jutalmazta a közönség a Palóc Néptáncegyüttes ünnepre hangoló teltházas folklór műsorát. Alig maradt szabad ülőhely szombaton a szécsényi művelődési központ színpada előtt. A világot jelentő deszkákon az idén 25 éves Palóc Néptáncegyüttes hagyományos évzáró […]

Továbbiak
Aktuális Helyi Közéleti Nógrád

Hogyan lehetne jobb a balassagyarmati kórházi ellátás?

A Balassagyarmati Városháza egy helyi Facebook-csoportban osztotta meg a közvéleménykutatást. Mint írják, aki számára fontos a balassagyarmati kórházi ellátás, az lehetőség szerint egy kitöltéssel segítsen. „KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS A KÓRHÁZRÓL Kérjük, ha Önnek fontos a kórház minél jobb működése – különösen, ha Balassagyarmaton és környékén él, ha a kórház dolgozója, vagy az elmúlt egy-két évben járó- vagy […]

Továbbiak