A Márciusi Ifjak ma a Mi Hazánk Ifjai

A Mi Hazánk Mozgalom és a Mi Hazánk Ifjai is megemlékeztek március 15-én a ’48-as szabadságharc hőseiről a Pilvax közben. A megemlékezésre a Mi Hazánk lengyel barátai is elkísérték őket a Młodzież Wszechpolska-ból.

Fotó: Szász Zsombor

Dócs Dávid (a Mi Hazánk Mozgalom parlamenti képviselője): „A történelem a mondás szerint ismétli önmagát. Ha másban nem is, de abban bizonyosan, hogy ma megint itt van a Pilvax előtt egy, a hazája iránt elkötelezett, azért tenni akaró közösség, akik az emlékezés mellett ugyanazért gyűltek itt most össze, mint tették azt elődeink 176 éve.”

Fotó: Szász Zsombor

Binder Csaba (a Mi Hazánk Ifjai elnöke): „Ma is ugyanaz a feladatunk. Küzdeni a magyarság szabadságáért, s munkálkodni hazánk felvirágoztatásán!”

Fotó: Szász Zsombor

Cservenák Mihály György (a Mi Hazánk Ifjai alelnöke): „A rendezvényünk ifjúsági főszervezőjeként öröm volt látni, hogy mozgalmunk ilyen sok tagja eljött Budapestre a megemlékezésünkre. Az eseményt követően egy csapatépítővel folytattuk az estét, amely nagyon jó hangulatban telt.”

Fotó: Szász Zsombor

Székesi Marcell (a Mi Hazánk Ifjai Pest vármegyei alelnöke): „Egy nemzet számára a fiatalság jelenti a jövőt. Ma a mi feladatunk, hogy szembeszálljunk az ellenséggel, most éppen a globalista erők elnyomásával! Kiváló hangulatban telt a nap, lelkesedésből ezúttal sem volt hiány. Négy éve vagyok tagja a Mi Hazánk Ifjai közösségének, amelytől megszámlálhatatlan életre szóló élményt kaptam már, de 2024. március 15. életem eddigi legszebb emlékét jelenti. Szavakba sem tudom önteni a hangulatot, amely azt éreztette velünk, mi vagyunk az új Márciusi Ifjak. Régebben álmodni sem mertem ehhez hasonló bajtársi közösségről, ahol ilyen szoros barátságok köttetnek, de ma már Binder Csaba elnökünket idézve: „Az életemet adnám a Mi Hazánk Ifjaiért!” A célunk egyre közelebb, a harc folytatódik, elvégre Dávid is legyőzte Góliátot!”

Fotó: Szász Zsombor

Aktuális Belföld Nógrád

Bulizás után elloptak egy kocsit

Úgy gondolták, jó buli lesz, ezért bulizás után elkötöttek egy kocsit nógrádi kamaszok. Elszabadult a házibuli Nógrád vármegyében. A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt két 17 éves fiú ellen, akik egy házibuli végén elkötöttek egy autót, majd a rendőri igazoltatásnál más adataival próbáltak kibújni a felelősség alól. A Nógrád Vármegyei Főügyészség a nool.hu-nak azt nyilatkozta, […]

Továbbiak
Aktuális Belföld

Késsel rabolt ki egy fiatal fiút három férfi a gödöllői HÉV-en

Közel 200 ezer forintnyi értéket zsákmányoltak a fiútól az elkövetők, egyiküket még keresik. Vádat emelt az ügyészség két férfi ellen, akik egyelőre ismeretlen társukkal együtt kiraboltak egy fiatal fiút a gödöllői HÉV-en. A vádirat szerint a három elkövető március 19-én éjszaka nézte ki magának a HÉV-en utazó fiút. Egyikük odalépett hozzá és beszélgetést kezdeményezett vele, […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Heves

Párakapuk enyhítik a kánikulát Egerben is

Országszerte igyekeznek enyhíteni a hőséget. Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzései alapján a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást rendelte el az ország egész területén június 19-én 0 órától június 22-én 24 óráig. Azóta a visszatérő hőség miatt Egerben is megpróbálják enyhíteni a hőséget a helyiek. A Városgondozás Eger Kft. három helyszínen (a […]

Továbbiak