Lakossági fórumot tartott a Mi Hazánk Mozgalom Egerben

Egy sajtótájékoztató, majd egy lakossági fórum keretein belül mutatta be Virradat Program nevű pártprogram-füzetét, azon belül pedig ifjúságpolitikai javaslatait a Mi Hazánk Mozgalom Heves vármegyei elnöke, dr. Pápai Ákos, valamint a Mi Hazánk Ifjai alelnöke, Cservenák Mihály György.

A párt és az ifjúsági szervezet többek között a fiatalok megélhetési problémáira szeretne választ adni.

Dr. Pápai Ákos szerint mielőbb megoldást kell találni az egri fiatalok elvándorlására, az iskolák bezárása okozta gondokra.

Cservenák Mihály György szerint államilag kellene támogatni a fiatalok pályakezdését, jogosítványszerzését, illetve fontos lenne olcsó lakhatást biztosítani számukra.

Dr. Pápai Ákos kitért arra is, hogy egyértelmű és konstruktív hozzáadott érték lenne az egri iskolákban a helytörténet oktatásának bevezetése, amely elültetné a fiatal diákok szívében a hazaszeretet magját.

Cservenák Mihály György hozzátette: „A lakhatási problémákra, az albérletek hiányára és drágulására tökéletes megoldást jelentene, ha a kormány létesítene államilag fenntartott diáknegyedeket, melyek saját lakásokkal a kollégiumokhoz hasonlóan üzemelnének, mely épületekben az albérletárak jóval a piaci árak alatt lennének.”

A sajtótájékoztató után megtartott lakossági fórumon még részletesebben kifejtették az ifjúságpolitikai javaslataikat (ingyenes jogosítvány a fiataloknak, a kollégiumi és lakhatási nehézségek megoldása, értelmetlen helyett hasznos tananyag az oktatásba).

További részletek a Virradat ProgramIfjúságpolitika” című fejezetében olvashatók.

Aktuális

Nem ugyanazért kapták kétszer a díjat a diósjenői kitüntetettek – állítja az alpolgármester

Október 21-én jelent meg portálunkon az az írás, amely a Diósyenőy Tükör című facebook-oldalról származó információk alapján azt taglalja, hogy két személy is kétszer kapta meg a „Diósjenő szolgálatáért” kitüntetést. Cikkünkre reagált a község jelenlegi alpolgármestere, Glöckl Ferenc, aki az önkormányzat nevében helyreigazítást kért. Levelét változtatás nélkül közöljük. Tisztelt szerkesztőség! Az önök Palóc Hírnök nevű […]

Továbbiak
Aktuális

Népviseletes bálon szórakozik a nép Rimócon

A Rimóci Folklór Manufaktúra Mohos Zsófia fotográfus ötlete nyomán tavaly rendezte meg először a hagyományaira oly büszke faluban az első Nógrád Vármegyei Népviseletes Bált. A rendezvényt második alkalommal ezen a hétvégén, október 26-án szombaton 19 órától tartják a községben, a Vincze Barna Sportcsarnokban. A szervezők nevében Paluch Norbert néptáncpedagógus-etnográfus portálunk megkeresésére elmondta, az Agrárminisztérium Hungarikum […]

Továbbiak
Aktuális

Társadalmi munkában takarították a temetőt Nógrádon

A nemrégiben megválasztott új önkormányzat egyik első feladataként társadalmi munkát szervezett Nógrádon. Dávid Barbara polgármester a facebook-on számolt be a részletekről. Ezek szerint eredetileg csak a temetőre összpontosítottak volna, mondván Mindenszentek előtt illik minél rendezettebbé, tisztábbá tenni a sírkertet, ám miután az október 19-i, szombat reggeli induláskor elég sok ember gyűlt össze – köztük gyerekek […]

Továbbiak