Leütöttek egy férfit szilveszterkor Gyöngyösön, mert nem adott cigit

A gyanúsítottak fellebeztek a bíróságon, miközben állítólag nem csak bántalmazták, hanem meg is lopták a sértettet.

Dr. Gubala Ádám Miklós, helyettes sajtószóvivő a heol.hu hírportálnak az üggyel kapcsolatban azt nyilatkozta: „A Gyöngyösi Járási Ügyészség indítványt tett arra, hogy az Egri Járásbíróság nyomozási bírája rendeljen el kényszerintézkedést azzal a két férfival szemben, akik erőszakkal vették el a sértettől az értékeit.

A nyomozó hatóság azzal gyanúsítja a két férfit, hogy 2024. január 1-én a hajnali órákban Gyöngyösön az előttük haladó sértettet leszólították, hogy cigarettát kérjenek tőle.

A sértett a kérésnek nem tett eleget, így a gyanúsítottak közösen erőszakosan léptek fel ellene, majd egyikük ököllel arcon ütötte a férfit, melytől a sértett a földre került.

A fekvő sértett zsebeit átkutatva a támadók a bántalmazott férfitól elvették cigarettáját, elektromos cigarettáját és a telefonját is, majd távoztak a helyszínről.

Kép forrása: 24.hu

Kiemelte: „A nyomozás rablás bűntette miatt van folyamatban. Az ügyészség azért indítványozta a gyanúsítottak letartóztatását, mert úgy ítélte meg, hogy a terheltek esetében tartani lehet attól, hogy szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt, vagy bűncselekményeket követnének el.”

A nyomozási bíró az ügyészi indítványt alaposnak találta, így egy hónapra elrendelte a terheltek letartóztatását. A döntést az ügyészség tudomásul vette, a gyanúsítottak azonban fellebbezést jelentettek be a bíróság végzésével szemben, ami így nem vált véglegessé, legalábbis egyelőre.

Az eset kiválóan szemlélteti, hogy gyakorlatilag bárhol és bármikor megtámadhatják az embert az antiszociális bűnözők.

Mindig vigyázzunk értékeinkre, de legfőképp önmagunkra és egymásra!

Kiemelt kép: nlc.hu

Aktuális

Mégis megmenthető a romhányi törökmogyorófa

Remény élteti a jövőt – mondhatnák Romhányban, hiszen egy újabb fejlemény szerint mégis megmenthető a teljes elpusztulástól a II. Rákóczi Ferenc vezérlő fejedelemről nevezetes törökmogyorófa. A falu délnyugati határában található, a legenda szerint az 1703-11 közötti szabadságharc vezéralakja által törökországi száműzetéséből hazaküldött magból fejlődött törökmogyorófa jelenlegi sorsáról nemrégiben írtunk annak kapcsán, hogy a szakemberek ítélete […]

Továbbiak
Aktuális

Jótékonysági célra ajánlotta fel olimpiai jutalmát a Balassagyarmaton járt világbajnok birkózó

Az október 12-én Balassagyarmaton rendezett Mozdulj Gyarmat sportnap díszvendége volt Losonczi Dávid világbajnok birkózó, aki a kötöttfogású 87 kilogrammos súlycsoportban ötödik helyen végzett a nyári párizsi olimpián. A régi vármegyeháza egy csendesebb pontján váltottunk néhány szót a huszonnégy esztendős fiatalemberrel. *Mennyire volt nehéz az olimpiai kijutás szempontjából, hogy a súlycsoportodban elég nagy a hazai konkurencia? […]

Továbbiak
Aktuális

Elhunyt játszótársaikra emlékeztek a focisták Őrhalomban

Tragikus körülmények között öt évvel ezelőtt hunyt el az Őrhalmi Sportegyesület labdarúgója, Virág Balázs. A szakosztály egyik vezetője, Varga József kezdeményezésére szerveztek a barátok tornát az emlékére, de ma már ő sincs köztünk. Ebben az évben immár mindkettőjük tiszteletére rúgták a labdát az egykori játszótársak a község sportcsarnokában. Az Őrhalomért Egyesület képviseletében Farkas Andrea elnök […]

Továbbiak