Ma is él az 56-os Szabadságharc lángja!

A 20. század közepén, a világégés perzselő lángjai, beborították Európa anyánk büszke földjeit. S volt egy láng, mely nem aludt el. Túl sokáig égett. S vörösen izzott. Ez volt, a kommunizmus lángja.

És amikor e futótűz, elérte a magyar nemzet falait, gond nélkül ledöntötte azokat, majd ellepte hazánkat. A tűz, felemésztett mindent, mi embernek, és Istennek érték.

De kik lobbantották lángra e világhódító, és világpusztító tüzet? Kik ültek akkor elődeink trónján? Mi volt a céljuk, a világ nemzetivel? Milyen világban éltek akkor őseink? Miért áldozták életüket hőseink?

A világszabadság, hamis rablánca. A megtorlás sötét, földalatti kamrája, akár a Pokol tornáca. Kizsákmányolás ellen prédikáló kizsákmányolók, kötelező bálványozása. Ezek voltak akkor, az úgynevezett elvtársak, úgynevezett elvei.

Azokban az időkben, nap helyett, vöröscsillag sütött ránk kelet felől; mely égető fényével képes volt, sötétségbe borítani Európát.

Majd 1956. október 23-án, Budapest utcáit már nem a vörös láng égette, hanem a vörös vér áztatta.

Ártatlan magyarok, tömeges lemészárlása! Gyermekek lánctalppal taposása! Ezek tették aznap, még a korábbinál is sötétebbé, vörösebbé, véresebbé hazánkat.

Amikor lehullott a vöröscsillag, egyvalamit kívántunk tőle: hogy soha ne térjen vissza.

De napjainkban, ismét nemzetünk trónja körül ólálkodnak, e mérgező eszmék urai! Azt hazudják, a hontalanság, szabadság. De a hontalanság, az igazi rabság.

„Fiatal vagy, ifjú magyar! Az emberélet útjának felén, akadály keresztezte utadat? Hát menekülj! Tépd ki gyökered szülőföldedből! Tárd szét szárnyaid, akár a bukott angyalok, s repülj el keletre, nyugatra! Légy gyökértelen, hogy ne tápláljon többé az Anyaföld! Légy hontalan, hogy szárnyalhass, míg el nem hagy erőd! Ne törődj vele, hogy őseid nem így tettek! Légy, hontalan! Hagyd el hazád! Ne harcolj érte!”

Mondják a vörös láng urai. Felmerül a kérdés: Miért ugrottak az ágyútűzbe, életüket sem féltve, nemzetünk gyermekei? Egyszerű: mert szerették a hazájukat.

Nem számított nekik, hogy utuk az életbe, a halálba, vagy egyenest a Pokolba vezet. Kitartottak, mert tudták, hogy egy az Isten, s egy a nemzet.

Magyarok Ifjai! Ezt a példát kövessétek! Dicsőség a hősöknek!

Kiemelt kép: felsozsolca.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Nógrád

Bulizás után elloptak egy kocsit

Úgy gondolták, jó buli lesz, ezért bulizás után elkötöttek egy kocsit nógrádi kamaszok. Elszabadult a házibuli Nógrád vármegyében. A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt két 17 éves fiú ellen, akik egy házibuli végén elkötöttek egy autót, majd a rendőri igazoltatásnál más adataival próbáltak kibújni a felelősség alól. A Nógrád Vármegyei Főügyészség a nool.hu-nak azt nyilatkozta, […]

Továbbiak
Aktuális Belföld

Késsel rabolt ki egy fiatal fiút három férfi a gödöllői HÉV-en

Közel 200 ezer forintnyi értéket zsákmányoltak a fiútól az elkövetők, egyiküket még keresik. Vádat emelt az ügyészség két férfi ellen, akik egyelőre ismeretlen társukkal együtt kiraboltak egy fiatal fiút a gödöllői HÉV-en. A vádirat szerint a három elkövető március 19-én éjszaka nézte ki magának a HÉV-en utazó fiút. Egyikük odalépett hozzá és beszélgetést kezdeményezett vele, […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Heves

Párakapuk enyhítik a kánikulát Egerben is

Országszerte igyekeznek enyhíteni a hőséget. Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzései alapján a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást rendelte el az ország egész területén június 19-én 0 órától június 22-én 24 óráig. Azóta a visszatérő hőség miatt Egerben is megpróbálják enyhíteni a hőséget a helyiek. A Városgondozás Eger Kft. három helyszínen (a […]

Továbbiak