Ma is él az 56-os Szabadságharc lángja!

A 20. század közepén, a világégés perzselő lángjai, beborították Európa anyánk büszke földjeit. S volt egy láng, mely nem aludt el. Túl sokáig égett. S vörösen izzott. Ez volt, a kommunizmus lángja.

És amikor e futótűz, elérte a magyar nemzet falait, gond nélkül ledöntötte azokat, majd ellepte hazánkat. A tűz, felemésztett mindent, mi embernek, és Istennek érték.

De kik lobbantották lángra e világhódító, és világpusztító tüzet? Kik ültek akkor elődeink trónján? Mi volt a céljuk, a világ nemzetivel? Milyen világban éltek akkor őseink? Miért áldozták életüket hőseink?

A világszabadság, hamis rablánca. A megtorlás sötét, földalatti kamrája, akár a Pokol tornáca. Kizsákmányolás ellen prédikáló kizsákmányolók, kötelező bálványozása. Ezek voltak akkor, az úgynevezett elvtársak, úgynevezett elvei.

Azokban az időkben, nap helyett, vöröscsillag sütött ránk kelet felől; mely égető fényével képes volt, sötétségbe borítani Európát.

Majd 1956. október 23-án, Budapest utcáit már nem a vörös láng égette, hanem a vörös vér áztatta.

Ártatlan magyarok, tömeges lemészárlása! Gyermekek lánctalppal taposása! Ezek tették aznap, még a korábbinál is sötétebbé, vörösebbé, véresebbé hazánkat.

Amikor lehullott a vöröscsillag, egyvalamit kívántunk tőle: hogy soha ne térjen vissza.

De napjainkban, ismét nemzetünk trónja körül ólálkodnak, e mérgező eszmék urai! Azt hazudják, a hontalanság, szabadság. De a hontalanság, az igazi rabság.

„Fiatal vagy, ifjú magyar! Az emberélet útjának felén, akadály keresztezte utadat? Hát menekülj! Tépd ki gyökered szülőföldedből! Tárd szét szárnyaid, akár a bukott angyalok, s repülj el keletre, nyugatra! Légy gyökértelen, hogy ne tápláljon többé az Anyaföld! Légy hontalan, hogy szárnyalhass, míg el nem hagy erőd! Ne törődj vele, hogy őseid nem így tettek! Légy, hontalan! Hagyd el hazád! Ne harcolj érte!”

Mondják a vörös láng urai. Felmerül a kérdés: Miért ugrottak az ágyútűzbe, életüket sem féltve, nemzetünk gyermekei? Egyszerű: mert szerették a hazájukat.

Nem számított nekik, hogy utuk az életbe, a halálba, vagy egyenest a Pokolba vezet. Kitartottak, mert tudták, hogy egy az Isten, s egy a nemzet.

Magyarok Ifjai! Ezt a példát kövessétek! Dicsőség a hősöknek!

Kiemelt kép: felsozsolca.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Nógrád

Nőt, gyermeket, rokont bántalmazott egy sziráki férfi

Szirák, ahol a település tábláján nagyon találóan már csak annyi szerepel: „irak”. Ez a falu sem szenved ugyanis hiányt a bűnözőktől és egy picit hasonlít egy háborús övezetre is. Ezt mutatja a legutóbbi eset is. A Pásztói Járási Ügyészség vádat emelt egy 30 éves sziráki férfi ellen, aki az unokatestvérét a bírósági távoltartási végzés ellenére […]

Továbbiak
Aktuális Belföld

Sikertelen tréfa: meggyújtotta kollégája ruháját egy veszprémi férfi (+videó)

A komédia meglepő gyakorisággal torkollik tragédiába. Másodfokú égési sérülés lett a fűkaszás kolléga viccelődéséből. Magyarország Ügyészségének egy közleménye szerint: „Súlyos testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Tatabányai Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki tréfából meggyújtotta munkatársa ruháját.” A vádirat szerint az elkövető 2023. október 2-án munkatársaival Tatabányán benzines fűkaszával dolgozott. 11 óra […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Heves

Patakba hajtott egy autó Ecséden

Nem történt sérülés. Patakba hajtott egy autó tegnap kora délután Ecséden a Szabadság úton. Személyi sérülés nem történt. Forrás: Agria TV Kiemelt kép: Agria TV Székesi Marcell View all posts

Továbbiak