Döbbenet: 800 nógrádi buszjárat maradhat ki a mai sztrájk miatt!

Nem biztos, hogy célba érnek azok, akik ma busszal indulnak útnak, ugyanis közel 800 buszjárat maradhat ki a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet által indított munkabeszüntetés miatt.

Közel 800 buszjárat érinti Nógrád vármegyét, melyek a mai sztrájk alatt várhatóan nem közlekednek. A Volánbusz Zrt. a munkabeszüntetés időtartama alatt is biztosítja az elégséges szolgáltatásokat az utasok érdekében a jogszabályban foglaltaknak megfelelően.

A kétnapos munkabeszüntetést a szakszervezet azzal az indokkal indította, hogy nem érkezett bérajánlat a jövő évre vonatkozóan.

A sztrájk már hétvégén elkezdődött és még ma is tart.

Salgótarjánból nem indulnak a buszok más városokba, egyebek mellett Budapestre, Egerbe, Miskolcra, Balassagyarmatra, Szécsénybe és Gyöngyösre sem, de a megyeszékhelyről a kisebb településekre is kérdéses lesz a busszal való eljutás, ahogy a falvak tömegközlekedését is érinti a tervezett munkabeszüntetés. Az utasok a volanbusz.hu weboldalán tájékozódhatnak a részletekről.

A Volánbusz Zrt. közleménye szerint amennyiben az érintett autóbuszvezető nem vesz részt a munkabeszüntetésben és felveszi a munkát, akkor a járat menetrend szerint közlekedik majd. Ezek alapján elképzelhető, hogy csak a megállóban derül ki, elindul-e a busz, amire fel szeretnénk szállni.

Kiemelt kép: nool.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Nógrád

A hőség miatt korábban nyitotta meg kapuit a balassagyarmati strand

A hőség miatt három nappal korábban nyitott a Városi Strandfürdő Balassagyarmaon. Az országos tisztifőorvos hazánk egész területére vonatkozóan szerdától szombat éjfélig harmadfokú hőségriasztást adott ki, amely Balassagyarmaton is életbe lépett. Csach Gábor polgármester azt nyilatkozta: „A Városi Strandfürdő szerdán megnyitotta kapuit a csobbanni vágyók részére, és ezen a héten csütörtökön és pénteken is nyitva tart […]

Továbbiak
Belföld Nógrád

Két fiatal banda feszült egymásnak a balassagyarmati buszállomáson

Két fiatalokból álló banda feszült egymásnak a balassagyarmati buszállomáson kedd délután. Az esethez több rendőr is a helyszínre érkezett. A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Buda Gábor a nool.hu-nak azt nyilatkozta: „Két csoportosulás közötti, garázda jellegű cselekménnyel kapcsolatban intézkedtek a balassagyarmati rendőrkapitányság munkatársai.” Hozzátette: „Az esetnek nincs sérültje.” Kiemelt kép: szabadriport.wordpress.com Székesi Marcell View all posts

Továbbiak
Belföld Heves

Gázkémény csövét lopta el egy sarudi nő

A Füzesabonyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás vétsége miatt folytatott eljárást egy sarudi nő ellen. – nyilatkozta a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Lázár Levente rendőrfőhadnagy a heol.hu-nak A nyomozás adatai alapján a 37 éves nő március 14-én bement egy helyi ingatlan udvarába és onnan egy 6-7 méter hosszú gázkéményhez tartozó csövet lopott, majd azt értékesítette. A […]

Továbbiak