Leütöttek egy férfit szilveszterkor Gyöngyösön, mert nem adott cigit

A gyanúsítottak fellebeztek a bíróságon, miközben állítólag nem csak bántalmazták, hanem meg is lopták a sértettet.

Dr. Gubala Ádám Miklós, helyettes sajtószóvivő a heol.hu hírportálnak az üggyel kapcsolatban azt nyilatkozta: „A Gyöngyösi Járási Ügyészség indítványt tett arra, hogy az Egri Járásbíróság nyomozási bírája rendeljen el kényszerintézkedést azzal a két férfival szemben, akik erőszakkal vették el a sértettől az értékeit.

A nyomozó hatóság azzal gyanúsítja a két férfit, hogy 2024. január 1-én a hajnali órákban Gyöngyösön az előttük haladó sértettet leszólították, hogy cigarettát kérjenek tőle.

A sértett a kérésnek nem tett eleget, így a gyanúsítottak közösen erőszakosan léptek fel ellene, majd egyikük ököllel arcon ütötte a férfit, melytől a sértett a földre került.

A fekvő sértett zsebeit átkutatva a támadók a bántalmazott férfitól elvették cigarettáját, elektromos cigarettáját és a telefonját is, majd távoztak a helyszínről.

Kép forrása: 24.hu

Kiemelte: „A nyomozás rablás bűntette miatt van folyamatban. Az ügyészség azért indítványozta a gyanúsítottak letartóztatását, mert úgy ítélte meg, hogy a terheltek esetében tartani lehet attól, hogy szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt, vagy bűncselekményeket követnének el.”

A nyomozási bíró az ügyészi indítványt alaposnak találta, így egy hónapra elrendelte a terheltek letartóztatását. A döntést az ügyészség tudomásul vette, a gyanúsítottak azonban fellebbezést jelentettek be a bíróság végzésével szemben, ami így nem vált véglegessé, legalábbis egyelőre.

Az eset kiválóan szemlélteti, hogy gyakorlatilag bárhol és bármikor megtámadhatják az embert az antiszociális bűnözők.

Mindig vigyázzunk értékeinkre, de legfőképp önmagunkra és egymásra!

Kiemelt kép: nlc.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Helyi Közéleti Nógrád

Akkumulátorgyártáshoz kapcsolódó anyagok vannak Mohorán

Az elmúlt időszakban nagy port kavart, hogy Mohorán akkumulátorgyártáshoz kapcsolódó anyagokat találtak az egykori libatelepen. Az üggyel kapcsolatban Mohorán egy nem hivatalos tájékoztatót tartottak, melye több országgyűlési képviselő mellett Cserháthaláp leköszönő polgármestere, Dócsné Sávolyi Henriett is részt vett. Őt kérdeztük a tájékoztató részleteiről. Elsősorban az érdekelt minket, hogy pontosan mi történt Mohorán. Kérdésünkre elmondta, hogy […]

Továbbiak
Belföld Heves

Kigyulladt egy autó Nagyrédén

Két ház ereszére is átterjedt a tűz. Kigyulladt egy személyautó péntek délután 1 óra körül Nagyrédén, a Mikszáth Kálmán úton. – írja a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság A tűz két ház között keletkezett, amely mintegy 8 méter hosszan az épületek ereszére is átterjedt. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók elfojtották a lángokat és megkezdték az utómunkálatokat. Kiemelt […]

Továbbiak
Belföld

2024-ben is kiváló hangulat uralkodott az EFOTT Fesztiválon, ezúttal a Velencei-tó partján.

Idén nyáron is megrendezésre került a minden évben visszaköszönő EFOTT Fesztivál. A helyszín a mindennapokban nem több, mint egy kopár pusztaság egy gyönyörű tó látképével, a múlt héten azonban ezt a partvidéket fiatalok ezrei töltötték meg. Akkora volt a tömeg, hogy a tó már nem is látszott mögötte. Az EFOTT az évente visszatérő, nem mindennapi […]

Továbbiak