Leütöttek egy férfit szilveszterkor Gyöngyösön, mert nem adott cigit

A gyanúsítottak fellebeztek a bíróságon, miközben állítólag nem csak bántalmazták, hanem meg is lopták a sértettet.

Dr. Gubala Ádám Miklós, helyettes sajtószóvivő a heol.hu hírportálnak az üggyel kapcsolatban azt nyilatkozta: „A Gyöngyösi Járási Ügyészség indítványt tett arra, hogy az Egri Járásbíróság nyomozási bírája rendeljen el kényszerintézkedést azzal a két férfival szemben, akik erőszakkal vették el a sértettől az értékeit.

A nyomozó hatóság azzal gyanúsítja a két férfit, hogy 2024. január 1-én a hajnali órákban Gyöngyösön az előttük haladó sértettet leszólították, hogy cigarettát kérjenek tőle.

A sértett a kérésnek nem tett eleget, így a gyanúsítottak közösen erőszakosan léptek fel ellene, majd egyikük ököllel arcon ütötte a férfit, melytől a sértett a földre került.

A fekvő sértett zsebeit átkutatva a támadók a bántalmazott férfitól elvették cigarettáját, elektromos cigarettáját és a telefonját is, majd távoztak a helyszínről.

Kép forrása: 24.hu

Kiemelte: „A nyomozás rablás bűntette miatt van folyamatban. Az ügyészség azért indítványozta a gyanúsítottak letartóztatását, mert úgy ítélte meg, hogy a terheltek esetében tartani lehet attól, hogy szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt, vagy bűncselekményeket követnének el.”

A nyomozási bíró az ügyészi indítványt alaposnak találta, így egy hónapra elrendelte a terheltek letartóztatását. A döntést az ügyészség tudomásul vette, a gyanúsítottak azonban fellebbezést jelentettek be a bíróság végzésével szemben, ami így nem vált véglegessé, legalábbis egyelőre.

Az eset kiválóan szemlélteti, hogy gyakorlatilag bárhol és bármikor megtámadhatják az embert az antiszociális bűnözők.

Mindig vigyázzunk értékeinkre, de legfőképp önmagunkra és egymásra!

Kiemelt kép: nlc.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Nógrád

A hőség miatt korábban nyitotta meg kapuit a balassagyarmati strand

A hőség miatt három nappal korábban nyitott a Városi Strandfürdő Balassagyarmaon. Az országos tisztifőorvos hazánk egész területére vonatkozóan szerdától szombat éjfélig harmadfokú hőségriasztást adott ki, amely Balassagyarmaton is életbe lépett. Csach Gábor polgármester azt nyilatkozta: „A Városi Strandfürdő szerdán megnyitotta kapuit a csobbanni vágyók részére, és ezen a héten csütörtökön és pénteken is nyitva tart […]

Továbbiak
Belföld Nógrád

Két fiatal banda feszült egymásnak a balassagyarmati buszállomáson

Két fiatalokból álló banda feszült egymásnak a balassagyarmati buszállomáson kedd délután. Az esethez több rendőr is a helyszínre érkezett. A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Buda Gábor a nool.hu-nak azt nyilatkozta: „Két csoportosulás közötti, garázda jellegű cselekménnyel kapcsolatban intézkedtek a balassagyarmati rendőrkapitányság munkatársai.” Hozzátette: „Az esetnek nincs sérültje.” Kiemelt kép: szabadriport.wordpress.com Székesi Marcell View all posts

Továbbiak
Belföld Heves

Gázkémény csövét lopta el egy sarudi nő

A Füzesabonyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás vétsége miatt folytatott eljárást egy sarudi nő ellen. – nyilatkozta a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Lázár Levente rendőrfőhadnagy a heol.hu-nak A nyomozás adatai alapján a 37 éves nő március 14-én bement egy helyi ingatlan udvarába és onnan egy 6-7 méter hosszú gázkéményhez tartozó csövet lopott, majd azt értékesítette. A […]

Továbbiak