Játékpisztollyal akart pénzt lopni egy férfi

Kattant a bilincs a napokban annak a férfinek a kezén, aki egy játékpisztollyal akart pénzt lopni Mátraverebélyben. Pechére az már nem játékbilincs volt.

Szép nap virradt Mátraverebélyre február 25-én, vasárnap, de amikor beköszöntött az alkonyat, a kora esti órákban nem csak az eget borította be a sötétség. Az egyre csendesebb utcákon egy férfi figyelt fel busszal érkező ismerősére.

Miután az ismerős leszállt, a férfi elmesélte neki, hogy rendőrségi eljárás folyik ellene és el akarják őt vinni, ezért pénzre lenne szüksége. Sajnos az ismerősnél pont nem volt pénz. Erre a férfi érezhetően magasabb vérnyomással és hangnemmel kezdte ismerősétől követelni a nem létező pénzt. Amikor látta, hogy így sem jár sikerrel, agytekevényeit megerőltetve szintet lépett zsenialitásában, majd előkapott egy játékpisztolyt, és durván megfenyegette az ismerőst.

Az esetre felfigyelve egy bátor járókelő rohant hozzájuk, majd felszólította a férfit, hogy „Hagyja békén az utast!”. Erre a férfi megijedt, egy nála lévő szatyorba dobta a játékát, majd elszaladt.

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság nyomozói hamar észlelték, hogy egy veszedelmes bűnöző rohangál az utcákon, aki ráadásul büntetett előéletű, így mihamarabb rácsok mögé kell zárni a társadalomtól.

A nyomozók hamar felkutatták, őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását. Ezt az ügyészség is indítványozta a rabló jelenlétének biztosítása és a bűnismétlés megakadályozása érdekében. A Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítvánnyal maradéktalanul egyetértve elrendelte a férfi letartóztatását. A döntés jogerős. Mátraverebély lakosainak többé nem kell félniük.

Forrás: ugeszseg.hu

Kiemelt kép: amazon.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Nógrád

Bulizás után elloptak egy kocsit

Úgy gondolták, jó buli lesz, ezért bulizás után elkötöttek egy kocsit nógrádi kamaszok. Elszabadult a házibuli Nógrád vármegyében. A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt két 17 éves fiú ellen, akik egy házibuli végén elkötöttek egy autót, majd a rendőri igazoltatásnál más adataival próbáltak kibújni a felelősség alól. A Nógrád Vármegyei Főügyészség a nool.hu-nak azt nyilatkozta, […]

Továbbiak
Aktuális Belföld

Késsel rabolt ki egy fiatal fiút három férfi a gödöllői HÉV-en

Közel 200 ezer forintnyi értéket zsákmányoltak a fiútól az elkövetők, egyiküket még keresik. Vádat emelt az ügyészség két férfi ellen, akik egyelőre ismeretlen társukkal együtt kiraboltak egy fiatal fiút a gödöllői HÉV-en. A vádirat szerint a három elkövető március 19-én éjszaka nézte ki magának a HÉV-en utazó fiút. Egyikük odalépett hozzá és beszélgetést kezdeményezett vele, […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Heves

Párakapuk enyhítik a kánikulát Egerben is

Országszerte igyekeznek enyhíteni a hőséget. Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzései alapján a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást rendelte el az ország egész területén június 19-én 0 órától június 22-én 24 óráig. Azóta a visszatérő hőség miatt Egerben is megpróbálják enyhíteni a hőséget a helyiek. A Városgondozás Eger Kft. három helyszínen (a […]

Továbbiak