Játékpisztollyal akart pénzt lopni egy férfi

Kattant a bilincs a napokban annak a férfinek a kezén, aki egy játékpisztollyal akart pénzt lopni Mátraverebélyben. Pechére az már nem játékbilincs volt.

Szép nap virradt Mátraverebélyre február 25-én, vasárnap, de amikor beköszöntött az alkonyat, a kora esti órákban nem csak az eget borította be a sötétség. Az egyre csendesebb utcákon egy férfi figyelt fel busszal érkező ismerősére.

Miután az ismerős leszállt, a férfi elmesélte neki, hogy rendőrségi eljárás folyik ellene és el akarják őt vinni, ezért pénzre lenne szüksége. Sajnos az ismerősnél pont nem volt pénz. Erre a férfi érezhetően magasabb vérnyomással és hangnemmel kezdte ismerősétől követelni a nem létező pénzt. Amikor látta, hogy így sem jár sikerrel, agytekevényeit megerőltetve szintet lépett zsenialitásában, majd előkapott egy játékpisztolyt, és durván megfenyegette az ismerőst.

Az esetre felfigyelve egy bátor járókelő rohant hozzájuk, majd felszólította a férfit, hogy „Hagyja békén az utast!”. Erre a férfi megijedt, egy nála lévő szatyorba dobta a játékát, majd elszaladt.

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság nyomozói hamar észlelték, hogy egy veszedelmes bűnöző rohangál az utcákon, aki ráadásul büntetett előéletű, így mihamarabb rácsok mögé kell zárni a társadalomtól.

A nyomozók hamar felkutatták, őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását. Ezt az ügyészség is indítványozta a rabló jelenlétének biztosítása és a bűnismétlés megakadályozása érdekében. A Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítvánnyal maradéktalanul egyetértve elrendelte a férfi letartóztatását. A döntés jogerős. Mátraverebély lakosainak többé nem kell félniük.

Forrás: ugeszseg.hu

Kiemelt kép: amazon.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Nógrád

Nőt, gyermeket, rokont bántalmazott egy sziráki férfi

Szirák, ahol a település tábláján nagyon találóan már csak annyi szerepel: „irak”. Ez a falu sem szenved ugyanis hiányt a bűnözőktől és egy picit hasonlít egy háborús övezetre is. Ezt mutatja a legutóbbi eset is. A Pásztói Járási Ügyészség vádat emelt egy 30 éves sziráki férfi ellen, aki az unokatestvérét a bírósági távoltartási végzés ellenére […]

Továbbiak
Aktuális Belföld

Sikertelen tréfa: meggyújtotta kollégája ruháját egy veszprémi férfi (+videó)

A komédia meglepő gyakorisággal torkollik tragédiába. Másodfokú égési sérülés lett a fűkaszás kolléga viccelődéséből. Magyarország Ügyészségének egy közleménye szerint: „Súlyos testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Tatabányai Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki tréfából meggyújtotta munkatársa ruháját.” A vádirat szerint az elkövető 2023. október 2-án munkatársaival Tatabányán benzines fűkaszával dolgozott. 11 óra […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Heves

Patakba hajtott egy autó Ecséden

Nem történt sérülés. Patakba hajtott egy autó tegnap kora délután Ecséden a Szabadság úton. Személyi sérülés nem történt. Forrás: Agria TV Kiemelt kép: Agria TV Székesi Marcell View all posts

Továbbiak