Kézilabdacsarnokot adtak át csütörtökön Balassagyarmaton

Az eseményen Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő elmondta, a mintegy 1,2 milliárd forintból megépített 1700 négyzetméteres csarnok a harmadik abban a fejlesztési programban, amelyben 17 helyszínen épülnek hasonló létesítmények.

Értékelni kell, hogy az ország ilyen nehéz időben is tud fejlődni, gyarapodni -hangsúlyozta.

Azzal, hogy javulnak az infrastrukturális feltételek, a tömegsport erősítése mellett a szélesebb utánpótlás bázis kiépítésével elősegítik azt is, hogy a magyar válogatott csapatok minél nagyobb eséllyel pályázhassanak az érmekre – tette hozzá, remélve, hogy a megújult komplexumoknak köszönhetően is egyre többen kapnak kedvet a sportoláshoz.

Fontos kormányzati célkitűzésnek nevezte, hogy a sport mellett népszerűsítsék az egészséges életmódot is. Példaként említette a közétkeztetés egészségesebbé tételét, a mindennapos testnevelés bevezetését, a szűrőprogramok támogatását, hangsúlyozva, hogy a megelőzésre helyezik a hangsúlyt.

Az eseményhez kapcsolódva a csarnok melletti focipályán az Országgyűlés labdarúgó-válogatottja is pályára lépett Kövér László házelnök, csapatkapitány vezetésével.

Ezt követően még Csah Gábor a Fideszes polgármester és Balla Mihály Fideszes nyugat-nógrádi térség képviselője is beszédet mondott, utóbbi még egy kezdőrúgással is elősegítette az Országgyűlés válogatottja és a Balassagyarmati Közéleti válogatott futball mérkőzését. A foci remek sport egy kézilabda csarnok átadási ünnepségéhez.

 Az eseményhez kapcsolódva megrendezték az U16 Balassagyarmat-Sopron, vagyis a Civitas Fortissima (Legbátrabb város) – Civitas Fidelissima (Leghűségesebb város) összecsapást is.

 A parlamenti válogatott tagjai a meccs előtt koszorút helyeztek el a Civitas Fortissima emléktáblánál, amely arra emlékeztet, hogy 1919-ben magyar katonák és fegyvert fogó polgárok, vasutasok, diákok kiűzték Balassagyarmatról a megszálló cseh katonaságot, és elérték, hogy a város Magyarország része maradhasson. – írja az MTI.

kép forrása: Concrete Media

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Nógrád

Bulizás után elloptak egy kocsit

Úgy gondolták, jó buli lesz, ezért bulizás után elkötöttek egy kocsit nógrádi kamaszok. Elszabadult a házibuli Nógrád vármegyében. A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt két 17 éves fiú ellen, akik egy házibuli végén elkötöttek egy autót, majd a rendőri igazoltatásnál más adataival próbáltak kibújni a felelősség alól. A Nógrád Vármegyei Főügyészség a nool.hu-nak azt nyilatkozta, […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Nógrád

Öt gyermekét tartotta embertelen körülmények között egy asszony

A tápiószelei gyerekek sokszor ruhátlanul voltak a hidegben, a házuk körül ürülékhalmok és brutális mennyiségű szemét hevert. Súlyosan elhanyagolta öt kiskorú gyermekét egy tápiószelei anya. A gyerekek rendszeresen felügyelet nélkül magukra voltak hagyva és a városban kóboroltak. A helyiek szerint egészen 2018-ig jól mentek a család dolgai, amíg élt az édesapa. Az apuka váratlan halálát […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Nógrád

Ellopta a plébánia tetejét egy fiatal bűnöző Kállón

A Pásztói Járási Ügyészség letartóztatott egy 21 éves tolvajt, aki még a helyi plébánia feletti tetőt is ellopta. Sorozatlopás miatt folytat eljárást a Pásztói Rendőrkapitányság. A fiatal kora ellenére már rovott múltú gyanúsított 2024 tavaszától több helyről lopott már Kállón. Volt, ahonnan értékes szerszámokat csent el, de akadtak a kezébe ereszcsatornák, kosarak és egy hintaágy […]

Továbbiak