Kézilabdacsarnokot adtak át csütörtökön Balassagyarmaton

Az eseményen Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő elmondta, a mintegy 1,2 milliárd forintból megépített 1700 négyzetméteres csarnok a harmadik abban a fejlesztési programban, amelyben 17 helyszínen épülnek hasonló létesítmények.

Értékelni kell, hogy az ország ilyen nehéz időben is tud fejlődni, gyarapodni -hangsúlyozta.

Azzal, hogy javulnak az infrastrukturális feltételek, a tömegsport erősítése mellett a szélesebb utánpótlás bázis kiépítésével elősegítik azt is, hogy a magyar válogatott csapatok minél nagyobb eséllyel pályázhassanak az érmekre – tette hozzá, remélve, hogy a megújult komplexumoknak köszönhetően is egyre többen kapnak kedvet a sportoláshoz.

Fontos kormányzati célkitűzésnek nevezte, hogy a sport mellett népszerűsítsék az egészséges életmódot is. Példaként említette a közétkeztetés egészségesebbé tételét, a mindennapos testnevelés bevezetését, a szűrőprogramok támogatását, hangsúlyozva, hogy a megelőzésre helyezik a hangsúlyt.

Az eseményhez kapcsolódva a csarnok melletti focipályán az Országgyűlés labdarúgó-válogatottja is pályára lépett Kövér László házelnök, csapatkapitány vezetésével.

Ezt követően még Csah Gábor a Fideszes polgármester és Balla Mihály Fideszes nyugat-nógrádi térség képviselője is beszédet mondott, utóbbi még egy kezdőrúgással is elősegítette az Országgyűlés válogatottja és a Balassagyarmati Közéleti válogatott futball mérkőzését. A foci remek sport egy kézilabda csarnok átadási ünnepségéhez.

 Az eseményhez kapcsolódva megrendezték az U16 Balassagyarmat-Sopron, vagyis a Civitas Fortissima (Legbátrabb város) – Civitas Fidelissima (Leghűségesebb város) összecsapást is.

 A parlamenti válogatott tagjai a meccs előtt koszorút helyeztek el a Civitas Fortissima emléktáblánál, amely arra emlékeztet, hogy 1919-ben magyar katonák és fegyvert fogó polgárok, vasutasok, diákok kiűzték Balassagyarmatról a megszálló cseh katonaságot, és elérték, hogy a város Magyarország része maradhasson. – írja az MTI.

kép forrása: Concrete Media

Nógrád

Térségi kapcsolatrendszert szélesítene az új romhányi önkormányzat

Lassan egy hónapja, hogy letette polgármesteri esküjét a romhányi önkormányzat új vezetője, Turi Tímea. Meggyőződése szerint a kiterjedt helyi intézményrendszer zökkenőmentes működtetése mellett fontos feladat a község térségi kapcsolatainak további szélesítése. Terveiről, elképzeléseiről, ötleteiről beszélgettünk a hivatali irodájában. *Hogyan zajlott le a váltás Romhányban? *Teljesen nyugodt hangulatban. Október 7-én tartottuk a képviselő-testület alakuló ülését, amelyen […]

Továbbiak
Helyi

Felújításra szorul Rétságon a pedagógiai szakszolgálat épülete

A Nógrád Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Rétsági Tagintézmények munkatársai nemrégiben egy egyeztetés során tájékoztatták arról a város önkormányzatát, hogy mindenképpen felújításra szorul az az épület, amelyben mindennapos tevékenységüket végzik. A részletekről Jávorka János önkormányzati képviselő tájékoztatta a közvéleményt. Ebben elöljáróban röviden kifejtette, több mint tíz évvel ezelőtt a Rétsági Kistérségi Többcélú Társulás keretében indultak el az […]

Továbbiak
Nógrád

Kétszer kapták meg ugyanazért a kitüntetést Diósjenőn

Érdekes fejleményre hívta fel a figyelmet a minap a korábbi polgármesterhez, Tóth Jánoshoz köthető Diósyenőy Tükör című facebook-oldal. Ezek szerint két személy két alkalommal is megkapta ugyanazt a kitüntetést a nyugat-nógrádi községben. A közelmúltban közölt bejegyzésben azt írják, a jelenlegi önkormányzat által fenntartott Jenői Napló című tájékoztató újság július-augusztusi nyári összevont számában beszámolt a július […]

Továbbiak