Nagy biciklis üldözés Vámosgyörkön

A pályakerékpáros sportág egyik versenyszáma a páros időfutam, amelyet közismerten üldözőversenynek neveznek. Idén májusban Vámosgyörk külterületén is megrendezésre került egy üldözőverseny, azonban ezúttal nem sporttevékenységnek, hanem egy biciklitolvaj elfogásának volt a központi eseménye – adta hírül a HEOL dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész beszámolójára hivatkozva.

Az ügyész hozzátette, hogy a Gyöngyösi Járási Ügyészség vádat emelt egy büntetett előéletű, 27 éves férfival szemben, kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt. A vádirat szerint a vádlott május 18-án délután Vámosgyörkön, az egyik József Attila úti ház udvaráról eltulajdonított egy 55.000 Ft értékű kerékpárt, amely aznap még visszakerült a tulajdonosához, így a lopás okozta kár megtérült.

A bűncselekményt követően indult nyomozás során rögzítették az események további részleteit. E szerint a kerékpár tulajdonosa aznap délelőtt átvitte a szomszédjához, kérve, hogy cserélje ki a nyerget rajta. Ekkor a kerékpárt a kapu mellett támasztotta le, ahonnan a vádlott körülbelül négy óra körül eltulajdonította azt. A tulajdonos véletlenül szemtanúja volt a lopásnak, és azonnal segítségért kiáltott. A szomszéd saját kerékpárján, egy másik tanú pedig autóval üldözőbe vette a menekülő tolvajt, aki Adács irányába menekült. Később a tulajdonos is csatlakozott hozzájuk, egy másik biciklivel gyorsan követte őket, miközben értesítette a rendőrséget telefonon a történtekről.

Az elkövetőt az üldöző férfiak utolérték, és visszaszerezték tőle a lopott tárgyat. Azonban már nem tudták megakadályozni, hogy a határon átbújjon a bokrok közé. A tolvajt a rendőrjárőr Adács belterületén kapta el, megbilincselte és a rendőrkapitányságra szállította az elfáradt tettest – tette hozzá a sajtószóvivő ügyész.

Elhangzott továbbá, hogy a járási ügyészség a vádiratában javasolta, hogy a bíróság, ha a vádlott beismeri tettét, 64 nap elzárást szabjon ki rá.

Ez is érdekelheti: Kocsit és ruhákat lopott bulizó társaságoktól egy csörögi férfi

Forrás: HEOL

Kép forrása: 24.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Nógrád

A hőség miatt korábban nyitotta meg kapuit a balassagyarmati strand

A hőség miatt három nappal korábban nyitott a Városi Strandfürdő Balassagyarmaon. Az országos tisztifőorvos hazánk egész területére vonatkozóan szerdától szombat éjfélig harmadfokú hőségriasztást adott ki, amely Balassagyarmaton is életbe lépett. Csach Gábor polgármester azt nyilatkozta: „A Városi Strandfürdő szerdán megnyitotta kapuit a csobbanni vágyók részére, és ezen a héten csütörtökön és pénteken is nyitva tart […]

Továbbiak
Belföld Nógrád

Két fiatal banda feszült egymásnak a balassagyarmati buszállomáson

Két fiatalokból álló banda feszült egymásnak a balassagyarmati buszállomáson kedd délután. Az esethez több rendőr is a helyszínre érkezett. A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Buda Gábor a nool.hu-nak azt nyilatkozta: „Két csoportosulás közötti, garázda jellegű cselekménnyel kapcsolatban intézkedtek a balassagyarmati rendőrkapitányság munkatársai.” Hozzátette: „Az esetnek nincs sérültje.” Kiemelt kép: szabadriport.wordpress.com Székesi Marcell View all posts

Továbbiak
Belföld Heves

Gázkémény csövét lopta el egy sarudi nő

A Füzesabonyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás vétsége miatt folytatott eljárást egy sarudi nő ellen. – nyilatkozta a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Lázár Levente rendőrfőhadnagy a heol.hu-nak A nyomozás adatai alapján a 37 éves nő március 14-én bement egy helyi ingatlan udvarába és onnan egy 6-7 méter hosszú gázkéményhez tartozó csövet lopott, majd azt értékesítette. A […]

Továbbiak