Nagy biciklis üldözés Vámosgyörkön

A pályakerékpáros sportág egyik versenyszáma a páros időfutam, amelyet közismerten üldözőversenynek neveznek. Idén májusban Vámosgyörk külterületén is megrendezésre került egy üldözőverseny, azonban ezúttal nem sporttevékenységnek, hanem egy biciklitolvaj elfogásának volt a központi eseménye – adta hírül a HEOL dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész beszámolójára hivatkozva.

Az ügyész hozzátette, hogy a Gyöngyösi Járási Ügyészség vádat emelt egy büntetett előéletű, 27 éves férfival szemben, kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt. A vádirat szerint a vádlott május 18-án délután Vámosgyörkön, az egyik József Attila úti ház udvaráról eltulajdonított egy 55.000 Ft értékű kerékpárt, amely aznap még visszakerült a tulajdonosához, így a lopás okozta kár megtérült.

A bűncselekményt követően indult nyomozás során rögzítették az események további részleteit. E szerint a kerékpár tulajdonosa aznap délelőtt átvitte a szomszédjához, kérve, hogy cserélje ki a nyerget rajta. Ekkor a kerékpárt a kapu mellett támasztotta le, ahonnan a vádlott körülbelül négy óra körül eltulajdonította azt. A tulajdonos véletlenül szemtanúja volt a lopásnak, és azonnal segítségért kiáltott. A szomszéd saját kerékpárján, egy másik tanú pedig autóval üldözőbe vette a menekülő tolvajt, aki Adács irányába menekült. Később a tulajdonos is csatlakozott hozzájuk, egy másik biciklivel gyorsan követte őket, miközben értesítette a rendőrséget telefonon a történtekről.

Az elkövetőt az üldöző férfiak utolérték, és visszaszerezték tőle a lopott tárgyat. Azonban már nem tudták megakadályozni, hogy a határon átbújjon a bokrok közé. A tolvajt a rendőrjárőr Adács belterületén kapta el, megbilincselte és a rendőrkapitányságra szállította az elfáradt tettest – tette hozzá a sajtószóvivő ügyész.

Elhangzott továbbá, hogy a járási ügyészség a vádiratában javasolta, hogy a bíróság, ha a vádlott beismeri tettét, 64 nap elzárást szabjon ki rá.

Ez is érdekelheti: Kocsit és ruhákat lopott bulizó társaságoktól egy csörögi férfi

Forrás: HEOL

Kép forrása: 24.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Egyéb kategória Helyi Közéleti

A WHO pandémiaszerződés aláírása ellen tiltakozik a Mi Hazánk Mozgalom

Dúró Dóra és Toroczkai László közös sajtótájékoztató keretein belül adtak hangot a WHO pandémiaszerződés aláírásával kapcsolatos kétségeiknek. Elmondták, hogy egészen elképesztő, hogy amíg a Fidesz a szuverenitás fontosságáról beszél, addig most készülnek a nemzetállamok intézkedéseit felülíró szerződés aláírására, egy olyan szervezettel, melynek vezetői nem választópolgárok által lettek megválasztva. Arról is szót ejtettek, hogy a Tedrosz […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Heves Közéleti

Lakossági fórumot tartott a Mi Hazánk Mozgalom Egerben

Egy sajtótájékoztató, majd egy lakossági fórum keretein belül mutatta be Virradat Program nevű pártprogram-füzetét, azon belül pedig ifjúságpolitikai javaslatait a Mi Hazánk Mozgalom Heves vármegyei elnöke, dr. Pápai Ákos, valamint a Mi Hazánk Ifjai alelnöke, Cservenák Mihály György. A párt és az ifjúsági szervezet többek között a fiatalok megélhetési problémáira szeretne választ adni. Dr. Pápai […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Nógrád

Mellékhelyiségben bujkált egy autótolvaj, elfogták

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele bűntett, valamint hétrendbeli lopás megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 24 éves salgótarjáni férfi ellen. A police.hu tájékoztatása szerint a férfi november 23-án délelőtt Salgótarjánban, a Zöldfa úton beült ismerőse ott parkoló kocsijába, melyben sofőr nem volt, csak utasok. A két fiatalkorút megfenyegette, hogy szálljanak ki, majd a tulajdonos […]

Továbbiak