Holokauszt: egymilliárd – ’56: nulla

Nem, ez a legjobb szándékkal sem valami megye 4-es sporthír lesz, ez sajnos a valóság. Amíg a magyar kormány egymilliárd forint támogatást ad a holokauszt 80. évfordulójára, addig a „nagy rendszerváltó fiatal demokraták” kormányzása idején egyetlen 1956-os múzeum üzemel Kiskunmajsán.

Ne legyenek illúziói a kedves olvasónak, természetesen az ’56-os múzeum állami támogatás nélkül üzemel. Hiszen a helyi Fideszes településvezetés vonta meg a fenntartási támogatást az intézménytől. Melyet nem más, mint a Corvin köz egykori főparancsnoka, Pongrácz Gergely alapított.

A kettősmérce elképesztő. Amíg a holokauszt 80. évfordulójára 1.000.000.000 forintot fordít a kormány, addig nem csak az ’56-os múzeum nem kap támogatást, de a kommunista luxusnyugdíjak ügyét sem rendezték. Érdemes lenne elgondolkodni, hogy a magát nemzeti kereszténynek tartó kormány vajon miért nem veszi figyelembe nemzet érdekeit.

Nincs azzal semmi gond, ha a békés együttélésre törekszünk a nemzetünk határain belül élő kisebbségekkel. Azzal viszont már gond van, ha a kollektív bűnösség érzetét keltjük egy kisebbség ellen feltételezhetően elkövetett bűn miatt. Azzal is baj van, ha érinthetetlenséget adunk egy kisebbségnek és hatalmas állami támogatást, miközben a magyarságot érintő kérdésekben rendre meghúzzuk a nadrágszíjat.

És senki ne értse félre, nem azzal van a baj, hogy ilyen-olyan módszerekkel a jó kapcsolatra törekszik a kormány. Ellenben nem tűrhető, hogy emellett, a magyarságot érintő tragédiákról, mint a délvidéki vérengzésekről vagy a felvidéki magyargyűlöletről, a Beneš-dekrétumokról, az erdélyi temetőgyalázásokról és hasonló a magyarság ellenes megmozdulásokról mélyen hallgat. A holokauszt-tagadásért börtön, a szocializmus idején elkövetett tömeggyilkosság és terror luxusnyugdíjakkal jár.

Ha tetszett a cikk, kövessen minket Facebookon és olvasson tovább!

Kiemelt kép: Koszticsák Szilárd/MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Egyéb kategória

Sínek mellett szexelő párt gázolt majdnem a HÉV

Részegen szexelt egy pár a sínek mellett, de a HÉV elrontotta a forró hangulatot. Új értelmet nyert az „elkapott a hév” kifejezés. A figyelemreméltó eset néhány napja történt Budapest déli részén a Lechner Ödön fasornál az esti órákban. A HÉV ugyan nem gázolta el a szerelmeseket, de a férfit magával sodorta és nem sokon múlt, […]

Továbbiak
Történelmi

A somoskői csoda és a macskakövek

Február 15-én ünnepelte centenáriumát Somoskő és Somoskőújfalu visszatérése az anyaországhoz, miután 1920. június 4-én, a trianoni békeparancs ratifikálásával elcsatolták mindkettőt az újonnan alakult Csehszlovákiához. Érdekesség, hogy a két település visszatérése az utolsó, mindmáig érvényben lévő területi gyarapodásunk, hiszen a bécsi döntések és a világháború alatt erővel elfoglalt területek az ismert okok miatt ismételten elkerültek tőlünk […]

Továbbiak
Aktuális Belföld

LMBTQ-propagandára költ egy szolnoki gyár

Hazánkat is elérte a „szép új világ”. A szolnoki Eagle Ottawa nevű multinacionális vállalat transzvesztita, homoszexuális és leszbikus dolgozókat vett fel a „sokszínűség” jegyében és arra ösztönözte dolgozóit, hogy adójuk 1%-át az LMBTQ közösség számára ajánlják fel. A jövőben érzékenyítő LMBTQ-oktatást is akarnak tartani a gyár dolgozói számára, illetve arra ösztönzik őket, hogy fogadják el […]

Továbbiak