Holokauszt: egymilliárd – ’56: nulla

Nem, ez a legjobb szándékkal sem valami megye 4-es sporthír lesz, ez sajnos a valóság. Amíg a magyar kormány egymilliárd forint támogatást ad a holokauszt 80. évfordulójára, addig a „nagy rendszerváltó fiatal demokraták” kormányzása idején egyetlen 1956-os múzeum üzemel Kiskunmajsán.

Ne legyenek illúziói a kedves olvasónak, természetesen az ’56-os múzeum állami támogatás nélkül üzemel. Hiszen a helyi Fideszes településvezetés vonta meg a fenntartási támogatást az intézménytől. Melyet nem más, mint a Corvin köz egykori főparancsnoka, Pongrácz Gergely alapított.

A kettősmérce elképesztő. Amíg a holokauszt 80. évfordulójára 1.000.000.000 forintot fordít a kormány, addig nem csak az ’56-os múzeum nem kap támogatást, de a kommunista luxusnyugdíjak ügyét sem rendezték. Érdemes lenne elgondolkodni, hogy a magát nemzeti kereszténynek tartó kormány vajon miért nem veszi figyelembe nemzet érdekeit.

Nincs azzal semmi gond, ha a békés együttélésre törekszünk a nemzetünk határain belül élő kisebbségekkel. Azzal viszont már gond van, ha a kollektív bűnösség érzetét keltjük egy kisebbség ellen feltételezhetően elkövetett bűn miatt. Azzal is baj van, ha érinthetetlenséget adunk egy kisebbségnek és hatalmas állami támogatást, miközben a magyarságot érintő kérdésekben rendre meghúzzuk a nadrágszíjat.

És senki ne értse félre, nem azzal van a baj, hogy ilyen-olyan módszerekkel a jó kapcsolatra törekszik a kormány. Ellenben nem tűrhető, hogy emellett, a magyarságot érintő tragédiákról, mint a délvidéki vérengzésekről vagy a felvidéki magyargyűlöletről, a Beneš-dekrétumokról, az erdélyi temetőgyalázásokról és hasonló a magyarság ellenes megmozdulásokról mélyen hallgat. A holokauszt-tagadásért börtön, a szocializmus idején elkövetett tömeggyilkosság és terror luxusnyugdíjakkal jár.

Ha tetszett a cikk, kövessen minket Facebookon és olvasson tovább!

Kiemelt kép: Koszticsák Szilárd/MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Helyi Közéleti Nógrád

Salgótarjánban annyira nem is Fideszellenes a Nép Pártján

Salgótarjánban a Nép Pártján annyira nem is Fideszellenes, különös tekintettel arra, hogy a jelenlegi polgármesterjelöltjük, Rákos Tamás 2019-ben még a Fidesznek kampányolt. Mondják, hogy fejétől bűzlik a hal. Hiába, hogy Jakab Péter a Parlamentben visszataszító kocsmastílusban, habzó szájjal szidja a kormányt, a háttérben már közel sem ilyen visszautasító. A hitelesség példaképét nagy szeretettel játszó Jakab […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Heves

Súlyos vonatbaleset történt Heves vármegyében

Az Agria TV információi szerint egy kavicsot szállító teherautó és egy tehervonat ütközött egy átjáróban Adácson. A vonat vezetőjét a tűzoltók szabadították ki, majd helikopterrel kórházba szállították. A heol.hu információi szerint a baleset előtt értesítették a segélyhívót, mert nem működtek a biztosítóberendezések. A katasztrófavédelem a vonatforgalmat mindkét irányban leállította. A MÁVINFORM a közösségi oldalán tudatta […]

Továbbiak
Belföld Nógrád

Egy férfi életéért küzdöttek a mentők Salgótarjánban

Újraélesztési kísérlet: sokáig küzdöttek a mentők egy salgótarjáni férfi életéért. Hétfőn, a kora délelőtti órákban, Salgótarján belvárosában, a Rákóczi úton a járókelők mentők és rendőrök jelenlétére figyelhettek fel. Elsőként a mentők, majd a rendőrök vonultak ki a helyszínre. A történtekről az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) nyújtott bővebb tájékoztatást a nool.hu-nak. Az OMSZ kommunikációs munkatársa, Udvari-Lakos Luca […]

Továbbiak