Holokauszt: egymilliárd – ’56: nulla

Nem, ez a legjobb szándékkal sem valami megye 4-es sporthír lesz, ez sajnos a valóság. Amíg a magyar kormány egymilliárd forint támogatást ad a holokauszt 80. évfordulójára, addig a „nagy rendszerváltó fiatal demokraták” kormányzása idején egyetlen 1956-os múzeum üzemel Kiskunmajsán.

Ne legyenek illúziói a kedves olvasónak, természetesen az ’56-os múzeum állami támogatás nélkül üzemel. Hiszen a helyi Fideszes településvezetés vonta meg a fenntartási támogatást az intézménytől. Melyet nem más, mint a Corvin köz egykori főparancsnoka, Pongrácz Gergely alapított.

A kettősmérce elképesztő. Amíg a holokauszt 80. évfordulójára 1.000.000.000 forintot fordít a kormány, addig nem csak az ’56-os múzeum nem kap támogatást, de a kommunista luxusnyugdíjak ügyét sem rendezték. Érdemes lenne elgondolkodni, hogy a magát nemzeti kereszténynek tartó kormány vajon miért nem veszi figyelembe nemzet érdekeit.

Nincs azzal semmi gond, ha a békés együttélésre törekszünk a nemzetünk határain belül élő kisebbségekkel. Azzal viszont már gond van, ha a kollektív bűnösség érzetét keltjük egy kisebbség ellen feltételezhetően elkövetett bűn miatt. Azzal is baj van, ha érinthetetlenséget adunk egy kisebbségnek és hatalmas állami támogatást, miközben a magyarságot érintő kérdésekben rendre meghúzzuk a nadrágszíjat.

És senki ne értse félre, nem azzal van a baj, hogy ilyen-olyan módszerekkel a jó kapcsolatra törekszik a kormány. Ellenben nem tűrhető, hogy emellett, a magyarságot érintő tragédiákról, mint a délvidéki vérengzésekről vagy a felvidéki magyargyűlöletről, a Beneš-dekrétumokról, az erdélyi temetőgyalázásokról és hasonló a magyarság ellenes megmozdulásokról mélyen hallgat. A holokauszt-tagadásért börtön, a szocializmus idején elkövetett tömeggyilkosság és terror luxusnyugdíjakkal jár.

Ha tetszett a cikk, kövessen minket Facebookon és olvasson tovább!

Kiemelt kép: Koszticsák Szilárd/MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Nógrád

A hőség miatt korábban nyitotta meg kapuit a balassagyarmati strand

A hőség miatt három nappal korábban nyitott a Városi Strandfürdő Balassagyarmaon. Az országos tisztifőorvos hazánk egész területére vonatkozóan szerdától szombat éjfélig harmadfokú hőségriasztást adott ki, amely Balassagyarmaton is életbe lépett. Csach Gábor polgármester azt nyilatkozta: „A Városi Strandfürdő szerdán megnyitotta kapuit a csobbanni vágyók részére, és ezen a héten csütörtökön és pénteken is nyitva tart […]

Továbbiak
Belföld Nógrád

Két fiatal banda feszült egymásnak a balassagyarmati buszállomáson

Két fiatalokból álló banda feszült egymásnak a balassagyarmati buszállomáson kedd délután. Az esethez több rendőr is a helyszínre érkezett. A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Buda Gábor a nool.hu-nak azt nyilatkozta: „Két csoportosulás közötti, garázda jellegű cselekménnyel kapcsolatban intézkedtek a balassagyarmati rendőrkapitányság munkatársai.” Hozzátette: „Az esetnek nincs sérültje.” Kiemelt kép: szabadriport.wordpress.com Székesi Marcell View all posts

Továbbiak
Belföld Heves

Gázkémény csövét lopta el egy sarudi nő

A Füzesabonyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás vétsége miatt folytatott eljárást egy sarudi nő ellen. – nyilatkozta a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Lázár Levente rendőrfőhadnagy a heol.hu-nak A nyomozás adatai alapján a 37 éves nő március 14-én bement egy helyi ingatlan udvarába és onnan egy 6-7 méter hosszú gázkéményhez tartozó csövet lopott, majd azt értékesítette. A […]

Továbbiak