Interjú Binder Csabával, a Mi Hazánk Ifjai elnökével a Lengyel Függetlenség Menetéről

1. A Mi Hazánk Ifjaival csatlakoztatok a november 11-én megrendezett Lengyel Függetlenség Menetéhez. Milyen célból utaztatok ki?

A Mi Hazánk Ifjai 20 fős delegációja már-már szokásosnak mondható módon vett részt idén is a Lengyel Függetlenség Menetén, amelyet november 11-én tartanak Varsóban, és amely Európa legnagyobb nacionalista felvonulása.

A Marsz Niepodległości felvonulást sokadik alkalommal szervezi meg a lengyel nemzeti oldal. Idén a főszervező szövetségesünk a Młodzież Wszechpolska volt, amely Lengyelország legnagyobb ifjúsági szervezete.

A Młodzież Wszechpolska egy pártok felett álló ifjúsági szervezet, azonban értékrendileg Ruch Narodowy (Nemzeti Mozgalom) áll hozzá a legközelebb. Tagjaik is sokszor kettős tagságot látnak el a két közösségben. Miniszterelnökjelöltjük, Krzysztof Bosak is ebből az ifjúsági szervezetből nőtte ki magát.

2. Hányan voltatok a meneten, milyen volt a hangulat?

Ezt a hangulatot nehéz szavakkal leírni, hiszen 100.000 patrióta, Európa számos országából vonul az európai értékek és a szuverén nemzetek védelme érdekében.

Minket magyarokat úton-útfélen megállítottak, fotózkodtak velünk és kedves szavakkal illettek a lengyel hazafiak, bizonyítva, hogy a lengyel-magyar barátság élő szövet továbbra is.

Számos alkalommal szólt a „’Ria, ’Ria, Hungária!” és a ”Polak-Węgier dwa bratanki!” („Lengyel-Magyar két jóbarát!”) is a menet során.

Külön megtiszteltetés volt, hogy idén is felszólalhattam a tömeg előtt a Mi Hazánk Ifjai elnökeként. A beszédem legfontosabb mondanivalója az európai nemzetek összefogásának szükségessége volt, hiszen az ellenségünk globális, az európai keresztény értékeket, a tradicionális családokat és a szuverén nemzeteket csak közös harc árán tudjuk megvédeni.

3. Látsz-e akkora erőt a közép-európai bevándorlásellenes nemzeti radikalizmusban, amely egy szövetség formájában alternatívája lehet az Európai Uniónak?

A nemzeti pártok egyre erősödnek szerte Európában. A Mi Hazánk Mozgalom és a Mi Hazánk Ifjai az elmúlt években számos olyan szervezettel vette fel a kapcsolatot, akiknek ugyanaz az értékrendjük, ugyanazokat az üzeneteket közvetítik, csak más-más országokban.

Kiemelném ezek közül lengyel barátaim mellett a bolgárokat és a hollandokat is. Ezekben az országokban szövetségeseink stabilan parlamenti pártok, akikkel együtt készülünk 2024-ben az Európai Parlamentbe.

A 20. században rengeteg éket vertek az európai nemzetek közé. A mi feladatunk most az, hogy legyőzzük a soviniszta szemléletet és a valódi ellenségekre, azokra a globalista erőkre fókuszáljunk, akik mindent megtesznek az európai ember gyengítéséért, illetve demográfiai és kulturális fogyatkozásáért.

Az Európai Unió pedig egyre kevésbé tud labdába rúgni globál-gazdasági szinten, persze Amerika csatlósától ez várható is volt, hiszen a világ újrarendeződött, gazdaságilag az USA hegemóniája pedig már bőven a múlt.

A V4-ek (Visegrádi 4-ek) országaival nekünk el kell kezdenünk felépíteni egy új szövetségi viszonyt, amely Európát újra a méltó helyére tudja juttatni a világban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Közéleti Nógrád

Balassagyarmaton is létezik a harmadik út

Dócs Dávidék meghívást kaptak egy balassagyarmati kutyamenhelyre. Dócs Dávid, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője kifejtette: „Minden körzetbe el szeretnénk vinni a Mi Hazánk programját, így a balassagyarmatiakhoz is. Mi szeretnénk, hogy ha a politikai kultúrában meghonosulna az, hogy miben tudunk adni, segíteni a másiknak ahelyett, hogy politikai iszapbirkózást folytatnánk és azzal lennénk elfoglalva, hogy […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Közéleti

Dócs Dávid közleményt írt a vízgazdálkodásról

Dócs Dávid, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője közleményt írt a vízgazdálkodással kapcsolatban. „Hazánkban a víz helyett már az aszály az úr! Nem tett semmit a kormány a vízmegtartás érdekében, ezért ismét a gazdák nyakán az aszály! Mára a mezőgazdasági termelés nem csak a változó gazdasági körülmények, az elszabadult inputanyag árak és az elhibázott politika […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Közéleti

Meglőtték a szlovák miniszterelnököt

Több lövés érte Robert Fico szlovák miniszterelnököt a nyitrábányai (Handlova) kihelyezett kormányülés után. A miniszterelnök állapota súlyos, ugyanis a gyomrán és a mellkasán érte találat. A rendőrök azóta elfogták a merénylőt, amelyről videó is készült. Kiemelt kép: magyarnemzet.hu Székesi Marcell View all posts

Továbbiak