Zenélni fog a 21-es főút, de nincs baj Ágh Péter szerint

Dócs Dávid még korábban nyújtott be egy írásbeli kérdést, a 20-es főútra tervezett zenélő sávval kapcsolatos kérdésekkel. A képviselőt helyi lakosok keresték meg, hogy hallották a 67-es főúton kialakított zenélő útszakasz mellett élő lakosok panaszait. Nem is csoda, ha ezek után, inkább kétkedéssel állnának a kérdéshez. Ágh Péter Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára szerint nincs ezzel semmi baj.

Dócs Dávid kérdésében arra kereste a választ, hogy hogyan, illetve milyen módon tudja a kormány biztosítani a helyiek zavartalanságát. Bár megjegyezte, a zeneválasztás üdvözlendő, sajnos sok kellemetlenséget tud okozni a helyi lakók számára. A Monoton zaj nem csak a lakókat, de a környéken élő vadakat is zavarja. Ez azért kiemelten fontos szempont, mert Nógrád vármegye területe a legerdősültebb, így vadból is a legtöbb, de legalábbis az egyik legtöbb található.

A felvetett aggályokra a miniszter nevében válaszoló Ágh Péter államtitkár a következő választ adta:

Tisztelt Képviselő Úr!

Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvény 42. § (9) bekezdése alapján „Milyen technikai megoldásokkal kívánják megőrizni a környék lakosainak és élővilágának a nyugalmát?” címmel benyújtott, K/7930. számú írásbeli kérdése nyomán, Lázár János miniszter úr megbízásából az alábbi választ adom.

Szeretném tájékoztatni Tisztelt Képviselő Urat, hogy az érintett útszakasz vonatkozásában megtörtént az akusztikus aszfalt elhelyezésének vizsgálata, amelynek eredményei szerint sehol nem várható határérték feletti zajterhelés, kiegészítő védelmi intézkedés pedig a jelenlegi adatok és távlati becslések alapján nem szükséges.

Mindettől függetlenül természetesen megértjük az érintett környék lakosainak esetleges aggodalmát, azonban a Kormány kiemelt figyelmet fordít arra, hogy semmi olyan ne épülhessen Magyarországon, amely sérti a helyi közösségek érdekeit.

Megnyugtatom Képviselő Urat, hogy ennek a vállalásnak a 21. sz. főútra tervezett zenélő útszakasz is meg fog felelni.

Ha tetszett a cikk, kövessen minket Facebookon és olvasson tovább!

Nógrád

Ellenzéki képviselők véleményezik a polgármesteri programot (1.)

Október 3-án tartotta alakuló ülését Balassagyarmat új önkormányzata, amely után Csach Gábor a nagy nyilvánosság elé tárta az elkövetkező öt évre szóló polgármesteri programot. Ennek részleteit véleményezik most sorra az ellenzéki képviselők, elsőként Bojtos István a Szövetség A Balassagyarmatiakért részéről. Csach Gábor lényegében hat pontban foglalta össze, melyek azok a legfontosabb vívmányok, amelyeket szeretnének megvalósítani, […]

Továbbiak
Nógrád

Nógrádi értéktárba került az egykori szügyi vármegyeháza épületegyüttese

A szeptember 21-én, Karancslapujtőn tartott vármegyei napon került be a nógrádi értéktárba, az épített környezet kategóriában az egykori szügyi vármegyeháza épületegyüttese. Talán nem is túl sokan tudják szűkebb pátriánkban, hogy Nógrád vármegye székhelye a 18. században először nem Balassagyarmat volt, hanem a várostól mintegy öt kilométerre, délre található Szügy. A történet hátterében az áll – […]

Továbbiak
Nógrád

Több településen már ezen a héten megalakultak az új önkormányzatok

Október első hetében már több nyugat-nógrádi településen megtartották alakuló ülésüket a helyi önkormányzatok. Jó néhány községben új polgármester kezdi meg munkáját és a testületi tagok sorában is számos új arccal találkozhatnak a közélet iránt érdeklődő emberek. Szügyben az elsők között történt meg váltás. Hugyeczné Giebiszer Beáta, a júniusban megválasztott polgármester portálunk megkeresésére elmondta, október elsején […]

Továbbiak