Tanévkezdés az ukrán diktatúrában

A tanévkezdés az ukrán diktatúrában nem is olyan egyszerű, kivált, ha „nemzetiségi kisebbséghez” tartozik az ember. Erről tanúskodik a II. Rákóczi Ferenc Középiskola példája Munkácson.

A háború rányomta fasiszta bélyegét a korrupt ukrán kormányzásra, hiszen észrevétlenül az ország diktatúrába süllyedt. Az „európai értékeket” magában hordozó szomszédunk először a nyelvtörvénnyel, majd ellenzéki sajtó, később pártok betiltásával harcolt az oroszok ellen, majd a magyar kisebbségek végleges elnyomását szimbolizáló munkácsi iskola kálváriájával – hogy ennek mi köze van az oroszokhoz, azt még maga Zelenszkij sem tudja.

A tény viszont, hogy az eddig főként magyar iskolában előbb az igazgató lett lecserélve egy ukrán nacionalistára, majd a nemzeti jelképek, mint a himnusz, a lobogó, végül a tanítási nyelv. Az Európai Unió és a NATO ezt az amúgy is mindenhonnan lopott területekből mesterségesen létrehozott államot megfelelőnek tartja az európai értékek képviselésére.

Ezek alapján az európai értékek listája valahogyan a következőképpen nézhet ki: „…Legyen az államforma nyílt, de ki nem mondott diktatúra. A nemzeti kisebbségek csak abban az esetben léteznek, ha hivatkozni kell rájuk a hatalom megerősítése érdekében (egyéb esetben pusztuljanak). Provokálj ki egy háborút, amit nem tudsz megnyerni, majd sírj, hogy milyen gonosz az ellenség, hogy legyőz. Hitesd el a világgal, hogy te semmilyen rosszat nem tettél soha. Párhuzamosan tilts be mindent, ami nem ért egyet veled. Ha nagyszámú kisebbség él egy csoportban egy területen – mivel adott esetben soha semmi közöd nem volt a kérdéses régióhoz – egyszerűen tiltsd meg a nyelv- és szimbólumhasználatot, a férfiakat pedig vidd el katonának…” (részlet)

Ez így olyan egyszerűen hangzik, hogy már-már nehéz elhinni, hogy egy ilyen, vagy ehhez nagyon hasonló kézikönyv nem létezik valahol a világban. Amolyan globalista Biblia. Nyilván, ha lenne ilyen útikalauz törpediktátoroknak, akkor gyaníthatóan Zelenszkij éjjeliszekrényében is ott lapulna, a borítója fényesre polírozva a sok használattól.

Nem is igazán várható más attól, aki egész Ukrajnát eladta vagy a Biden-család – és annak holdudvarának – vagy pedig a BlackRock nevű vagyonkezelőnek. A világ legnagyobbjának. Tehát a fene nagy független Ukrajna nem is olyan független. A lassan másfél éve tartó háború ára nem kevesebb lesz, mint az ország, annak minden egyes értéktárgyával, egy műállam a műállamból.

És itt vissza is térnék az eredeti témára. Ismét az áldozat szerepében fognak tetszelegni, ha a háború – így vagy úgy – véget ér és vagy az oroszok, vagy az amerikaiak terjesztik ki a birodalom határait. Hasonló helyzetbe kerülve, mint a kárpátaljai magyarok, ők vajon miként reagálnának szintén hasonló intézkedésekre? Félreértés ne essék, nem az ukrán nép hibája, ez a korrupt vezetőségé.

Ez is érdekelheti: Kedvelt helyszín Cserháthaláp a gyerekek körében

Kiemelt kép: A Munkácsi II. Rákóczi Ferenc Középiskola. Fotó: Mirkó István

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Egyéb kategória Helyi Közéleti

A WHO pandémiaszerződés aláírása ellen tiltakozik a Mi Hazánk Mozgalom

Dúró Dóra és Toroczkai László közös sajtótájékoztató keretein belül adtak hangot a WHO pandémiaszerződés aláírásával kapcsolatos kétségeiknek. Elmondták, hogy egészen elképesztő, hogy amíg a Fidesz a szuverenitás fontosságáról beszél, addig most készülnek a nemzetállamok intézkedéseit felülíró szerződés aláírására, egy olyan szervezettel, melynek vezetői nem választópolgárok által lettek megválasztva. Arról is szót ejtettek, hogy a Tedrosz […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Heves Közéleti

Lakossági fórumot tartott a Mi Hazánk Mozgalom Egerben

Egy sajtótájékoztató, majd egy lakossági fórum keretein belül mutatta be Virradat Program nevű pártprogram-füzetét, azon belül pedig ifjúságpolitikai javaslatait a Mi Hazánk Mozgalom Heves vármegyei elnöke, dr. Pápai Ákos, valamint a Mi Hazánk Ifjai alelnöke, Cservenák Mihály György. A párt és az ifjúsági szervezet többek között a fiatalok megélhetési problémáira szeretne választ adni. Dr. Pápai […]

Továbbiak
Aktuális Közéleti Külföld

Interjú Binder Csabával, a Mi Hazánk Ifjai elnökével a Lengyel Függetlenség Menetéről

1. A Mi Hazánk Ifjaival csatlakoztatok a november 11-én megrendezett Lengyel Függetlenség Menetéhez. Milyen célból utaztatok ki? A Mi Hazánk Ifjai 20 fős delegációja már-már szokásosnak mondható módon vett részt idén is a Lengyel Függetlenség Menetén, amelyet november 11-én tartanak Varsóban, és amely Európa legnagyobb nacionalista felvonulása. A Marsz Niepodległości felvonulást sokadik alkalommal szervezi meg […]

Továbbiak