Binder Csaba beszédet tartott a Mi Hazánk 56-os megemlékezésén 3/3

„De ez az útravaló, hogyan is tud megjelenni a gyakorlatban? Sajnos 2023-ra eljutottunk odáig, hogy a magyar fiatalok, a 18 és 29 éves korosztály közel 40%-a külföldön képzeli el az életét.

Ennek rengeteg oka lehet és van is, de egy biztos: ebből a generációból sokan a könnyebb utat akarják választani. De ma mi nem állnánk itt 67 évvel ezelőtt történt eseményekre emlékezve, ha akkor, azok a tizen- és huszonéves srácok, lányok, szintén ezt a könnyebb utat akarták volna választani!

Ha akkor nem Molotov-koktélt, és nem fegyvert, hanem menekülési útvonalat és rejtekhelyet kerestek volna, csak hogy megússzák. Az igazán bátrak, nem menekülnek el a baj elől, hanem az első sorban harcolnak ellene!

Véssük az eszünkbe mélyen, egyik legnagyobb írónk, Wass Albert szavait!

„Mert elfut a víz, és csak a kő marad, de a kő marad!”

Szovjet tankok helyett nekünk a 21. században, GLOBALISTA ÉRDEKEK ELLEN kell felvennünk a harcot! Vajon tudunk-e mi, a jelen kor pesti srácai lenni?

Van-e remény arra, hogy harcunk győzedelmeskedjen?

1956-ban, a pesti srácok és a magyar szabadságharcosok, hiába vártak, nem kaptak segítséget a világtól és Európától, a Vörös Hadsereg elleni küzdelemben.

Mi viszont ma nem egyedül küzdünk! Hiszen számtalan ország fiataljai állnak mellettünk. Ezt bizonyítja a tegnapi nap is, amikor Budapesten a Mi Hazánk Ifjai szervezésében, 8 európai ország patrióta szervezeteivel tartottunk közös ifjúsági konferenciát.

Hollandiától Bulgáriáig, Spanyolországtól Írországig, vallottuk és valljuk közösen: AZ EURÓPAI IMMUNRENDSZER ÉL!

Külön kiemelném történelmi szövetségeseinket. Lengyel barátainkkal, az első sorokban, vállt vállnak vetve ÁLLUNK ELLEN a globalista nagyurak nemzet- és kultúraromló törekvéseinek!

Külön szeretném ezt nekik is megköszönni: „Niech żyje przyjaźń Polsko-Węgierska! Éljen a lengyel-magyar barátság!”

A Corvin köz legendás parancsnokának, Pongrácz Gergelynek szavaival zárom beszédemet:

„Én nagyon bízom a magyar ifjúságban. Nagyon bízom bennetek! Nekünk már az egyik lábunk a sírban van, a fáklya kiesik a kezünkből. Nektek kell átvenni azt a szellemiséget, amiért 1956-ban olyan sok bajtársunk halt meg. Tietek a jövő.”

Hát ragadjuk meg jó erősen azt a fáklyát, és mutassuk meg Magyarországnak, Európának és az egész világnak, hogy tőlünk nem lehet elvenni a szabadságot, nem lehet elvenni a jövőnket, minket erre őseink vére kötelez! Köszönöm a figyelmet!”

Forrás: YouTube (Mi Hazánk Ifjai csatorna: Ragadjuk meg jó erősen az ’56-osok fáklyáját! – Elnökünk beszéde a Corvin közben) (https://www.youtube.com/watch?v=oVE0CYni9R0)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Nógrád

Bulizás után elloptak egy kocsit

Úgy gondolták, jó buli lesz, ezért bulizás után elkötöttek egy kocsit nógrádi kamaszok. Elszabadult a házibuli Nógrád vármegyében. A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt két 17 éves fiú ellen, akik egy házibuli végén elkötöttek egy autót, majd a rendőri igazoltatásnál más adataival próbáltak kibújni a felelősség alól. A Nógrád Vármegyei Főügyészség a nool.hu-nak azt nyilatkozta, […]

Továbbiak
Aktuális Belföld

Késsel rabolt ki egy fiatal fiút három férfi a gödöllői HÉV-en

Közel 200 ezer forintnyi értéket zsákmányoltak a fiútól az elkövetők, egyiküket még keresik. Vádat emelt az ügyészség két férfi ellen, akik egyelőre ismeretlen társukkal együtt kiraboltak egy fiatal fiút a gödöllői HÉV-en. A vádirat szerint a három elkövető március 19-én éjszaka nézte ki magának a HÉV-en utazó fiút. Egyikük odalépett hozzá és beszélgetést kezdeményezett vele, […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Heves

Párakapuk enyhítik a kánikulát Egerben is

Országszerte igyekeznek enyhíteni a hőséget. Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzései alapján a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást rendelte el az ország egész területén június 19-én 0 órától június 22-én 24 óráig. Azóta a visszatérő hőség miatt Egerben is megpróbálják enyhíteni a hőséget a helyiek. A Városgondozás Eger Kft. három helyszínen (a […]

Továbbiak