Binder Csaba beszédet tartott a Mi Hazánk 56-os megemlékezésén 3/3

„De ez az útravaló, hogyan is tud megjelenni a gyakorlatban? Sajnos 2023-ra eljutottunk odáig, hogy a magyar fiatalok, a 18 és 29 éves korosztály közel 40%-a külföldön képzeli el az életét.

Ennek rengeteg oka lehet és van is, de egy biztos: ebből a generációból sokan a könnyebb utat akarják választani. De ma mi nem állnánk itt 67 évvel ezelőtt történt eseményekre emlékezve, ha akkor, azok a tizen- és huszonéves srácok, lányok, szintén ezt a könnyebb utat akarták volna választani!

Ha akkor nem Molotov-koktélt, és nem fegyvert, hanem menekülési útvonalat és rejtekhelyet kerestek volna, csak hogy megússzák. Az igazán bátrak, nem menekülnek el a baj elől, hanem az első sorban harcolnak ellene!

Véssük az eszünkbe mélyen, egyik legnagyobb írónk, Wass Albert szavait!

„Mert elfut a víz, és csak a kő marad, de a kő marad!”

Szovjet tankok helyett nekünk a 21. században, GLOBALISTA ÉRDEKEK ELLEN kell felvennünk a harcot! Vajon tudunk-e mi, a jelen kor pesti srácai lenni?

Van-e remény arra, hogy harcunk győzedelmeskedjen?

1956-ban, a pesti srácok és a magyar szabadságharcosok, hiába vártak, nem kaptak segítséget a világtól és Európától, a Vörös Hadsereg elleni küzdelemben.

Mi viszont ma nem egyedül küzdünk! Hiszen számtalan ország fiataljai állnak mellettünk. Ezt bizonyítja a tegnapi nap is, amikor Budapesten a Mi Hazánk Ifjai szervezésében, 8 európai ország patrióta szervezeteivel tartottunk közös ifjúsági konferenciát.

Hollandiától Bulgáriáig, Spanyolországtól Írországig, vallottuk és valljuk közösen: AZ EURÓPAI IMMUNRENDSZER ÉL!

Külön kiemelném történelmi szövetségeseinket. Lengyel barátainkkal, az első sorokban, vállt vállnak vetve ÁLLUNK ELLEN a globalista nagyurak nemzet- és kultúraromló törekvéseinek!

Külön szeretném ezt nekik is megköszönni: „Niech żyje przyjaźń Polsko-Węgierska! Éljen a lengyel-magyar barátság!”

A Corvin köz legendás parancsnokának, Pongrácz Gergelynek szavaival zárom beszédemet:

„Én nagyon bízom a magyar ifjúságban. Nagyon bízom bennetek! Nekünk már az egyik lábunk a sírban van, a fáklya kiesik a kezünkből. Nektek kell átvenni azt a szellemiséget, amiért 1956-ban olyan sok bajtársunk halt meg. Tietek a jövő.”

Hát ragadjuk meg jó erősen azt a fáklyát, és mutassuk meg Magyarországnak, Európának és az egész világnak, hogy tőlünk nem lehet elvenni a szabadságot, nem lehet elvenni a jövőnket, minket erre őseink vére kötelez! Köszönöm a figyelmet!”

Forrás: YouTube (Mi Hazánk Ifjai csatorna: Ragadjuk meg jó erősen az ’56-osok fáklyáját! – Elnökünk beszéde a Corvin közben) (https://www.youtube.com/watch?v=oVE0CYni9R0)

1 komment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Nógrád

Nőt, gyermeket, rokont bántalmazott egy sziráki férfi

Szirák, ahol a település tábláján nagyon találóan már csak annyi szerepel: „irak”. Ez a falu sem szenved ugyanis hiányt a bűnözőktől és egy picit hasonlít egy háborús övezetre is. Ezt mutatja a legutóbbi eset is. A Pásztói Járási Ügyészség vádat emelt egy 30 éves sziráki férfi ellen, aki az unokatestvérét a bírósági távoltartási végzés ellenére […]

Továbbiak
Aktuális Belföld

Sikertelen tréfa: meggyújtotta kollégája ruháját egy veszprémi férfi (+videó)

A komédia meglepő gyakorisággal torkollik tragédiába. Másodfokú égési sérülés lett a fűkaszás kolléga viccelődéséből. Magyarország Ügyészségének egy közleménye szerint: „Súlyos testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Tatabányai Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki tréfából meggyújtotta munkatársa ruháját.” A vádirat szerint az elkövető 2023. október 2-án munkatársaival Tatabányán benzines fűkaszával dolgozott. 11 óra […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Heves

Patakba hajtott egy autó Ecséden

Nem történt sérülés. Patakba hajtott egy autó tegnap kora délután Ecséden a Szabadság úton. Személyi sérülés nem történt. Forrás: Agria TV Kiemelt kép: Agria TV Székesi Marcell View all posts

Továbbiak