Binder Csaba beszédet tartott a Mi Hazánk 56-os megemlékezésén 3/3

„De ez az útravaló, hogyan is tud megjelenni a gyakorlatban? Sajnos 2023-ra eljutottunk odáig, hogy a magyar fiatalok, a 18 és 29 éves korosztály közel 40%-a külföldön képzeli el az életét.

Ennek rengeteg oka lehet és van is, de egy biztos: ebből a generációból sokan a könnyebb utat akarják választani. De ma mi nem állnánk itt 67 évvel ezelőtt történt eseményekre emlékezve, ha akkor, azok a tizen- és huszonéves srácok, lányok, szintén ezt a könnyebb utat akarták volna választani!

Ha akkor nem Molotov-koktélt, és nem fegyvert, hanem menekülési útvonalat és rejtekhelyet kerestek volna, csak hogy megússzák. Az igazán bátrak, nem menekülnek el a baj elől, hanem az első sorban harcolnak ellene!

Véssük az eszünkbe mélyen, egyik legnagyobb írónk, Wass Albert szavait!

„Mert elfut a víz, és csak a kő marad, de a kő marad!”

Szovjet tankok helyett nekünk a 21. században, GLOBALISTA ÉRDEKEK ELLEN kell felvennünk a harcot! Vajon tudunk-e mi, a jelen kor pesti srácai lenni?

Van-e remény arra, hogy harcunk győzedelmeskedjen?

1956-ban, a pesti srácok és a magyar szabadságharcosok, hiába vártak, nem kaptak segítséget a világtól és Európától, a Vörös Hadsereg elleni küzdelemben.

Mi viszont ma nem egyedül küzdünk! Hiszen számtalan ország fiataljai állnak mellettünk. Ezt bizonyítja a tegnapi nap is, amikor Budapesten a Mi Hazánk Ifjai szervezésében, 8 európai ország patrióta szervezeteivel tartottunk közös ifjúsági konferenciát.

Hollandiától Bulgáriáig, Spanyolországtól Írországig, vallottuk és valljuk közösen: AZ EURÓPAI IMMUNRENDSZER ÉL!

Külön kiemelném történelmi szövetségeseinket. Lengyel barátainkkal, az első sorokban, vállt vállnak vetve ÁLLUNK ELLEN a globalista nagyurak nemzet- és kultúraromló törekvéseinek!

Külön szeretném ezt nekik is megköszönni: „Niech żyje przyjaźń Polsko-Węgierska! Éljen a lengyel-magyar barátság!”

A Corvin köz legendás parancsnokának, Pongrácz Gergelynek szavaival zárom beszédemet:

„Én nagyon bízom a magyar ifjúságban. Nagyon bízom bennetek! Nekünk már az egyik lábunk a sírban van, a fáklya kiesik a kezünkből. Nektek kell átvenni azt a szellemiséget, amiért 1956-ban olyan sok bajtársunk halt meg. Tietek a jövő.”

Hát ragadjuk meg jó erősen azt a fáklyát, és mutassuk meg Magyarországnak, Európának és az egész világnak, hogy tőlünk nem lehet elvenni a szabadságot, nem lehet elvenni a jövőnket, minket erre őseink vére kötelez! Köszönöm a figyelmet!”

Forrás: YouTube (Mi Hazánk Ifjai csatorna: Ragadjuk meg jó erősen az ’56-osok fáklyáját! – Elnökünk beszéde a Corvin közben) (https://www.youtube.com/watch?v=oVE0CYni9R0)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Helyi Közéleti Nógrád

Salgótarjánban annyira nem is Fideszellenes a Nép Pártján

Salgótarjánban a Nép Pártján annyira nem is Fideszellenes, különös tekintettel arra, hogy a jelenlegi polgármesterjelöltjük, Rákos Tamás 2019-ben még a Fidesznek kampányolt. Mondják, hogy fejétől bűzlik a hal. Hiába, hogy Jakab Péter a Parlamentben visszataszító kocsmastílusban, habzó szájjal szidja a kormányt, a háttérben már közel sem ilyen visszautasító. A hitelesség példaképét nagy szeretettel játszó Jakab […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Heves

Súlyos vonatbaleset történt Heves vármegyében

Az Agria TV információi szerint egy kavicsot szállító teherautó és egy tehervonat ütközött egy átjáróban Adácson. A vonat vezetőjét a tűzoltók szabadították ki, majd helikopterrel kórházba szállították. A heol.hu információi szerint a baleset előtt értesítették a segélyhívót, mert nem működtek a biztosítóberendezések. A katasztrófavédelem a vonatforgalmat mindkét irányban leállította. A MÁVINFORM a közösségi oldalán tudatta […]

Továbbiak
Belföld Nógrád

Egy férfi életéért küzdöttek a mentők Salgótarjánban

Újraélesztési kísérlet: sokáig küzdöttek a mentők egy salgótarjáni férfi életéért. Hétfőn, a kora délelőtti órákban, Salgótarján belvárosában, a Rákóczi úton a járókelők mentők és rendőrök jelenlétére figyelhettek fel. Elsőként a mentők, majd a rendőrök vonultak ki a helyszínre. A történtekről az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) nyújtott bővebb tájékoztatást a nool.hu-nak. Az OMSZ kommunikációs munkatársa, Udvari-Lakos Luca […]

Továbbiak