Binder Csaba beszédet tartott a Mi Hazánk 56-os megemlékezésén 3/3

„De ez az útravaló, hogyan is tud megjelenni a gyakorlatban? Sajnos 2023-ra eljutottunk odáig, hogy a magyar fiatalok, a 18 és 29 éves korosztály közel 40%-a külföldön képzeli el az életét.

Ennek rengeteg oka lehet és van is, de egy biztos: ebből a generációból sokan a könnyebb utat akarják választani. De ma mi nem állnánk itt 67 évvel ezelőtt történt eseményekre emlékezve, ha akkor, azok a tizen- és huszonéves srácok, lányok, szintén ezt a könnyebb utat akarták volna választani!

Ha akkor nem Molotov-koktélt, és nem fegyvert, hanem menekülési útvonalat és rejtekhelyet kerestek volna, csak hogy megússzák. Az igazán bátrak, nem menekülnek el a baj elől, hanem az első sorban harcolnak ellene!

Véssük az eszünkbe mélyen, egyik legnagyobb írónk, Wass Albert szavait!

„Mert elfut a víz, és csak a kő marad, de a kő marad!”

Szovjet tankok helyett nekünk a 21. században, GLOBALISTA ÉRDEKEK ELLEN kell felvennünk a harcot! Vajon tudunk-e mi, a jelen kor pesti srácai lenni?

Van-e remény arra, hogy harcunk győzedelmeskedjen?

1956-ban, a pesti srácok és a magyar szabadságharcosok, hiába vártak, nem kaptak segítséget a világtól és Európától, a Vörös Hadsereg elleni küzdelemben.

Mi viszont ma nem egyedül küzdünk! Hiszen számtalan ország fiataljai állnak mellettünk. Ezt bizonyítja a tegnapi nap is, amikor Budapesten a Mi Hazánk Ifjai szervezésében, 8 európai ország patrióta szervezeteivel tartottunk közös ifjúsági konferenciát.

Hollandiától Bulgáriáig, Spanyolországtól Írországig, vallottuk és valljuk közösen: AZ EURÓPAI IMMUNRENDSZER ÉL!

Külön kiemelném történelmi szövetségeseinket. Lengyel barátainkkal, az első sorokban, vállt vállnak vetve ÁLLUNK ELLEN a globalista nagyurak nemzet- és kultúraromló törekvéseinek!

Külön szeretném ezt nekik is megköszönni: „Niech żyje przyjaźń Polsko-Węgierska! Éljen a lengyel-magyar barátság!”

A Corvin köz legendás parancsnokának, Pongrácz Gergelynek szavaival zárom beszédemet:

„Én nagyon bízom a magyar ifjúságban. Nagyon bízom bennetek! Nekünk már az egyik lábunk a sírban van, a fáklya kiesik a kezünkből. Nektek kell átvenni azt a szellemiséget, amiért 1956-ban olyan sok bajtársunk halt meg. Tietek a jövő.”

Hát ragadjuk meg jó erősen azt a fáklyát, és mutassuk meg Magyarországnak, Európának és az egész világnak, hogy tőlünk nem lehet elvenni a szabadságot, nem lehet elvenni a jövőnket, minket erre őseink vére kötelez! Köszönöm a figyelmet!”

Forrás: YouTube (Mi Hazánk Ifjai csatorna: Ragadjuk meg jó erősen az ’56-osok fáklyáját! – Elnökünk beszéde a Corvin közben) (https://www.youtube.com/watch?v=oVE0CYni9R0)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Nógrád

Négylábú áldozata van egy családi ház tűzesetének

Kigyulladt egy családi ház szobája teljes terjedelmében Nézsán tegnap délután, riasztották a tűzoltókat. A lánglovagok a helyszínre kérték az áramszolgáltató szakemberét is. A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott hivatalvezetője, Tóth-Szikora Viktória arról tájékoztatta a nool.hu hírportált, hogy szerdán a nézsai Dózsa György úton egy családi ház egyik szobája teljes terjedelmében égett. Kifejtette: „A tulajdonos egyedül […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Egyéb kategória Helyi Közéleti

A WHO pandémiaszerződés aláírása ellen tiltakozik a Mi Hazánk Mozgalom

Dúró Dóra és Toroczkai László közös sajtótájékoztató keretein belül adtak hangot a WHO pandémiaszerződés aláírásával kapcsolatos kétségeiknek. Elmondták, hogy egészen elképesztő, hogy amíg a Fidesz a szuverenitás fontosságáról beszél, addig most készülnek a nemzetállamok intézkedéseit felülíró szerződés aláírására, egy olyan szervezettel, melynek vezetői nem választópolgárok által lettek megválasztva. Arról is szót ejtettek, hogy a Tedrosz […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Heves Közéleti

Lakossági fórumot tartott a Mi Hazánk Mozgalom Egerben

Egy sajtótájékoztató, majd egy lakossági fórum keretein belül mutatta be Virradat Program nevű pártprogram-füzetét, azon belül pedig ifjúságpolitikai javaslatait a Mi Hazánk Mozgalom Heves vármegyei elnöke, dr. Pápai Ákos, valamint a Mi Hazánk Ifjai alelnöke, Cservenák Mihály György. A párt és az ifjúsági szervezet többek között a fiatalok megélhetési problémáira szeretne választ adni. Dr. Pápai […]

Továbbiak