Nincs kampány, szóval csak a Mi Hazánk törődik a székelyekkel

Érdekes valóságról fest absztrakt képet amikor március 10-én, a székely szabadság napján csak a Mi Hazánk Mozgalom helyez el koszorút egy megemlékezésen. Természetesen ezen nincsen meglepő. Kiváltképp, ha valaki ismeri a Fidesz azon politikai hozzáállását, mely szerint kampányidőszakon kívül nem is fontos a határon túli magyarság helyzete.

És természetesen itt ezt a balosoknak is ugyan úgy fel lehet róni, de hát tőlük nem is várt mást az ember, hiszen Fekete-Győr-Románbarát András óta meg sem lepődünk semmin. Ellenben egy magát nemzetinek valló Fidesztől azért ez az elvárás teljesen reális lett volna.

Dócs Dávid, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője, és a Mi Hazánk egy másik alapító tagja, a székely származású Markó István viszont nem csak részt vette a megemlékezésen, hanem a Mi Hazánk Mozgalom nevében koszorút is helyeztek el az emlékműnél.

A 104 évvel Trianon után is túlnyomóan magyarlakta Székelyföld autonómiájának ötlete Dócs Dávid szerint egy igen is életképes és jogos törekvés. Szerinte az erdélyi magyarok megérdemlik, hogy a magyarságukhoz való ragaszkodásuk legalább ily módon kifizetődjön. Éppen ezért az anyaországból egyedüli képviselőként vett részt a marosvásárhelyi rendezvényen.

Mint írja az erről szóló posztjában, „Számunkra a nemzetpolitika nem csak a retorikában, de a tetteinkben is fontos! Hisszük, hogy a dolgok csak akkor változnak, ha teszünk értük. Kiállunk székely testvéreink mellett, s ami nekik fontos, az nekünk is!”

Isten éltesse sokáig székely testvéreinket!

Ha tetszett a cikk, kövessen minket Facebookon és olvasson tovább!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Közéleti

Mi Hazánk: Pénzbehajtó rendőrök?

Dócs Dávid, a Mi Hazánk Mozgalom parlamenti képviselője egy kérdéssel fordult a Fideszhez: „Milyen utasítás alapján járnak el jogtalanul az intézkedő rendőrök?” A képviselő kifejtette kérdését dr. Pintér Sándor belügyminiszternek: „Több megkeresés is érkezett hozzám a megkülönböztető jelzést nem használó civilnek tűnő rendőrautók pénzbehajtási módszereivel kapcsolatban.” Hozzátette: „Ezekben a panaszokban konkrét eseteket írtak le törvénytisztelő […]

Továbbiak
Aktuális Egyéb kategória

A Mi Hazánk Ifjai a Lengyel Nagykövetség előtt tiltakozott

A lengyel-magyar barátság napja alkalmából tiltakozott a Mi Hazánk Ifjai a balliberális lengyel kormány történelemhamisítása ellen a Lengyel Nagykövetség előtt. Binder Csaba (a Mi Hazánk Ifjai elnöke) elmondta: „A lengyel fiatalok nemzeti öntudatát tönkretevő tantervvel állt elő a nemrég felállt lengyel balliberális kormány. Olyan történelmi tényeket színeztek át, amelyek nagyon fontos és meghatározó részei voltak […]

Továbbiak
Belföld Közéleti

EP-jelölt lett a Mi Hazánk Ifjai egyik alelnöke

A fiatalság európai szinten harcol az ellenség, a globalista elnyomók ellen! Binder Csaba (a Mi Hazánk Ifjai elnöke): „Orosz Patrik, a Mi Hazánk Ifjai alelnöke fogja képviselni a nemzeti érzelmű fiatalokat a Mi Hazánk EP-listáján. Patrik az Ifjak külügyi kapcsolataiért felel, így számos ország ifjúsági szervezetével van napi kapcsolatban. Reméljük, minél több fiatal fog ráébredni, […]

Továbbiak