Lőfegyverrel akart kirabolni egy idős hölgyet, letartóztatták

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy 29 éves Nógrád vármegyei férfi ellen, aki falujában lőfegyverrel próbált meg kirabolni egy idős asszonyt. – írja a NOOL hírpotál.

A Nógrád vármegyei Főügyészség közlése szerint egy férfi 2023. március 16-án úgy döntött, hogy pénzügyi nehézségeit egy kirablással oldja meg, melynek áldozatául egy nehezen mozgó, 80 éves asszonyt választott, aki a faluban élt. A támadó egy harapófogót és egy működőképes légfegyvert használt a bűncselekmény elkövetéséhez, majd a hátsó kertkapun át behatolt a sértett házába.

A láncot, ami az ajtót rögzítette, a harapófogó segítségével elvágta, majd belépett az épületbe. Az idős nő észrevette a szokatlan zajokat, és amikor felkapcsolta a világítást, észlelte a támadót. Az asszony megpróbálta bezárni az ajtót, de a támadó, fekete ruházatban és maszkban, a légfegyver csövét rá irányítva, követelte a pénzét. A nő állította, hogy nincs nála pénz, és megkísérelte levenni a fegyvert a támadóról. Ez közben elesett, majd segítségért kiáltva próbált felállni.

A támadó továbbra is követelte a pénzt, azzal fenyegetve, hogy lelövi az asszonyt. Erőszakkal belépett a szobájába, miközben a sértett lassan magához tért, és botját kézbe véve segítségért kiáltott, majd sikerült kimenekülnie az utcára.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség a férfivel szemben fegyveresen, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás kísérlete miatt emelt vádat. A vádlott beismerése esetén 6 év börtönbüntetés és 6 év közügyektől eltiltás várhat rá. Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság hoz majd ítéletet.

Ha tetszett a cikk, kövessen minket Facebookon és olvasson tovább!

Forrás: NOOL.hu

Kiemelt kép: Magyarország Ügyészsége

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felvidék Helyi Történelmi

A magyarellenes Štúrt ünnepelte a budapesti oktatási intézmény

„A szlovák nyelv feltámadásának a napja. 1843. február 14-én Ľudovít Štúr kifejezte azonelgondolását, hogy szükség van egy új írott nyelv elfogadására, amely minden szlovákotegyesítene.” Ez a mondat olvasható szlovák nyelven a Budapesten működő Szlovák Tanítási Nyelvű Óvoda,Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium facebook oldalán, amelyet az intézmény február 14-énosztott meg a 19. századi magyarellenes szlovák költő […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Nógrád

Benzin folyt az úttestre, a tűzoltók eltakarították

Egy személyautóból folyt az úttestre üzemanyag Palotáson. A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Kapás Márton azt közölte: „Az eset hétfő kora reggel történt a településen található Szabadság úton. A helyszínre siettek a pásztói hivatásos tűzoltók, akik letisztították az útpályáról a körülbelül egy négyzetméteres benzinfoltot. Az egység kiérkezésekor nem tartózkodott senki a helyszínen.” Kiemelt kép: magyarhirlap.hu […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Nógrád

Kifehérítette a tavaszi hóesés a Kékestetőt

Több centis hó borítja be a nógrádi határon fekvő hegycsúcsot. Már egészen belelendültünk 2024 tavaszi napsütésébe, majd egyik pillanatról a másikra berúgta az ajtónkat a tél. Gondolta, visszatér. Hétfő reggelre ugyanis kifehéredett a Kékestető. Természetesen idén is lepottyant a tavaszi hó 2-3 centiméter vastagságban. Mostanában gyakran halljuk azt a kifejezést, hogy „szeszélyes időjárás”. Milyen aranyos […]

Továbbiak