Lőfegyverrel akart kirabolni egy idős hölgyet, letartóztatták

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy 29 éves Nógrád vármegyei férfi ellen, aki falujában lőfegyverrel próbált meg kirabolni egy idős asszonyt. – írja a NOOL hírpotál.

A Nógrád vármegyei Főügyészség közlése szerint egy férfi 2023. március 16-án úgy döntött, hogy pénzügyi nehézségeit egy kirablással oldja meg, melynek áldozatául egy nehezen mozgó, 80 éves asszonyt választott, aki a faluban élt. A támadó egy harapófogót és egy működőképes légfegyvert használt a bűncselekmény elkövetéséhez, majd a hátsó kertkapun át behatolt a sértett házába.

A láncot, ami az ajtót rögzítette, a harapófogó segítségével elvágta, majd belépett az épületbe. Az idős nő észrevette a szokatlan zajokat, és amikor felkapcsolta a világítást, észlelte a támadót. Az asszony megpróbálta bezárni az ajtót, de a támadó, fekete ruházatban és maszkban, a légfegyver csövét rá irányítva, követelte a pénzét. A nő állította, hogy nincs nála pénz, és megkísérelte levenni a fegyvert a támadóról. Ez közben elesett, majd segítségért kiáltva próbált felállni.

A támadó továbbra is követelte a pénzt, azzal fenyegetve, hogy lelövi az asszonyt. Erőszakkal belépett a szobájába, miközben a sértett lassan magához tért, és botját kézbe véve segítségért kiáltott, majd sikerült kimenekülnie az utcára.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség a férfivel szemben fegyveresen, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás kísérlete miatt emelt vádat. A vádlott beismerése esetén 6 év börtönbüntetés és 6 év közügyektől eltiltás várhat rá. Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság hoz majd ítéletet.

Ha tetszett a cikk, kövessen minket Facebookon és olvasson tovább!

Forrás: NOOL.hu

Kiemelt kép: Magyarország Ügyészsége

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Egyéb kategória

Sínek mellett szexelő párt gázolt majdnem a HÉV

Részegen szexelt egy pár a sínek mellett, de a HÉV elrontotta a forró hangulatot. Új értelmet nyert az „elkapott a hév” kifejezés. A figyelemreméltó eset néhány napja történt Budapest déli részén a Lechner Ödön fasornál az esti órákban. A HÉV ugyan nem gázolta el a szerelmeseket, de a férfit magával sodorta és nem sokon múlt, […]

Továbbiak
Aktuális Belföld

LMBTQ-propagandára költ egy szolnoki gyár

Hazánkat is elérte a „szép új világ”. A szolnoki Eagle Ottawa nevű multinacionális vállalat transzvesztita, homoszexuális és leszbikus dolgozókat vett fel a „sokszínűség” jegyében és arra ösztönözte dolgozóit, hogy adójuk 1%-át az LMBTQ közösség számára ajánlják fel. A jövőben érzékenyítő LMBTQ-oktatást is akarnak tartani a gyár dolgozói számára, illetve arra ösztönzik őket, hogy fogadják el […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Közéleti

A Mi Hazánk Ifjai is részt vett a pedofilellenes tüntetésen Bicskén

„Bicskén demonstráltunk a valódi gyermekvédelemért!” – Írja a Mi Hazánk Ifjai egy FaceBook-oldalukon megosztott posztjukban. „Elég volt mind a balliberális oldalból, mind a Fidesz képmutató politikájából! Harmadik, magyar útra van szükség, ez pedig a Mi Hazánk!” – tették hozzá. Binder Csaba, a Mi Hazánk Ifjai elnöke portálunknak elmondta: „A pedofíliával szemben semmilyen mértékű toleranciát nem […]

Továbbiak