Lőfegyverrel akart kirabolni egy idős hölgyet, letartóztatták

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy 29 éves Nógrád vármegyei férfi ellen, aki falujában lőfegyverrel próbált meg kirabolni egy idős asszonyt. – írja a NOOL hírpotál.

A Nógrád vármegyei Főügyészség közlése szerint egy férfi 2023. március 16-án úgy döntött, hogy pénzügyi nehézségeit egy kirablással oldja meg, melynek áldozatául egy nehezen mozgó, 80 éves asszonyt választott, aki a faluban élt. A támadó egy harapófogót és egy működőképes légfegyvert használt a bűncselekmény elkövetéséhez, majd a hátsó kertkapun át behatolt a sértett házába.

A láncot, ami az ajtót rögzítette, a harapófogó segítségével elvágta, majd belépett az épületbe. Az idős nő észrevette a szokatlan zajokat, és amikor felkapcsolta a világítást, észlelte a támadót. Az asszony megpróbálta bezárni az ajtót, de a támadó, fekete ruházatban és maszkban, a légfegyver csövét rá irányítva, követelte a pénzét. A nő állította, hogy nincs nála pénz, és megkísérelte levenni a fegyvert a támadóról. Ez közben elesett, majd segítségért kiáltva próbált felállni.

A támadó továbbra is követelte a pénzt, azzal fenyegetve, hogy lelövi az asszonyt. Erőszakkal belépett a szobájába, miközben a sértett lassan magához tért, és botját kézbe véve segítségért kiáltott, majd sikerült kimenekülnie az utcára.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség a férfivel szemben fegyveresen, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás kísérlete miatt emelt vádat. A vádlott beismerése esetén 6 év börtönbüntetés és 6 év közügyektől eltiltás várhat rá. Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság hoz majd ítéletet.

Ha tetszett a cikk, kövessen minket Facebookon és olvasson tovább!

Forrás: NOOL.hu

Kiemelt kép: Magyarország Ügyészsége

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Nógrád

A hőség miatt korábban nyitotta meg kapuit a balassagyarmati strand

A hőség miatt három nappal korábban nyitott a Városi Strandfürdő Balassagyarmaon. Az országos tisztifőorvos hazánk egész területére vonatkozóan szerdától szombat éjfélig harmadfokú hőségriasztást adott ki, amely Balassagyarmaton is életbe lépett. Csach Gábor polgármester azt nyilatkozta: „A Városi Strandfürdő szerdán megnyitotta kapuit a csobbanni vágyók részére, és ezen a héten csütörtökön és pénteken is nyitva tart […]

Továbbiak
Belföld Nógrád

Két fiatal banda feszült egymásnak a balassagyarmati buszállomáson

Két fiatalokból álló banda feszült egymásnak a balassagyarmati buszállomáson kedd délután. Az esethez több rendőr is a helyszínre érkezett. A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Buda Gábor a nool.hu-nak azt nyilatkozta: „Két csoportosulás közötti, garázda jellegű cselekménnyel kapcsolatban intézkedtek a balassagyarmati rendőrkapitányság munkatársai.” Hozzátette: „Az esetnek nincs sérültje.” Kiemelt kép: szabadriport.wordpress.com Székesi Marcell View all posts

Továbbiak
Belföld Heves

Gázkémény csövét lopta el egy sarudi nő

A Füzesabonyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás vétsége miatt folytatott eljárást egy sarudi nő ellen. – nyilatkozta a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Lázár Levente rendőrfőhadnagy a heol.hu-nak A nyomozás adatai alapján a 37 éves nő március 14-én bement egy helyi ingatlan udvarába és onnan egy 6-7 méter hosszú gázkéményhez tartozó csövet lopott, majd azt értékesítette. A […]

Továbbiak