A WHO pandémiaszerződés aláírása ellen tiltakozik a Mi Hazánk Mozgalom

Dúró Dóra és Toroczkai László közös sajtótájékoztató keretein belül adtak hangot a WHO pandémiaszerződés aláírásával kapcsolatos kétségeiknek.

Elmondták, hogy egészen elképesztő, hogy amíg a Fidesz a szuverenitás fontosságáról beszél, addig most készülnek a nemzetállamok intézkedéseit felülíró szerződés aláírására, egy olyan szervezettel, melynek vezetői nem választópolgárok által lettek megválasztva.

Arról is szót ejtettek, hogy a Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz ellen nemzetközi eljárás zajlik, melyben terrorizmussal vádolják.

Kifejezetten fontos, hogy a nemzeti szuverenitását és önrendelkezését egy ország minden esetben megőrizze, hiszen ez a nemzetállamok legfőbb kötelessége. A szerződést, melyet a Fidesz alá készül írni, azért is kell fenntartásokkal kezelni, mert egy újabb pandémia esetére – kis túlzással – szinte korlátlan intézkedési lehetőséget kapna a WHO.

Azon felül, hogy a Mi Hazánk álláspontja szerint ilyen esetekben a kormányok feladata megfelelő intézkedéseket tenni az állampolgárok érdekében, a szerződés a WHO szervezetéből egy globális pandémiahatalom rémképét vízionálja. Azt, hogy mikor van világjárvány, szintén az Egészségügyi Világszervezet határozza meg. Így semmilyen garancia nincs arra, hogy a jövőben nem fognak megszaporodni a kitalált „világjárványok”. Mondta lapunknak Dócs Dávid országgyűlési képviselő a sajtótájékoztatót követően.

Ezenfelül nem csak az intézkedésekbe szólhatna bele a WHO a szerződés szerint, hanem kötelezővé tehetné az óvintézkedések betartását, mely akár jelenthet maszkviselést, vagy mindenki számára kötelező oltásokat. Ezt pedig láttuk már. Hiszen a kovid-őrület alatt a Ursula von der Leyen SMS-ben bonyolította le a vakcinák beszerzését az Unió számára. Olyan vakcinákét, melyek kísérleti fázisban voltak és olyan céggel, mely bizonyos kapcsolatokon keresztül közel állt hozzá.

A kormány feladata megvédeni a magyar állampolgárokat és felelősséget vállalni a döntéseikért. A szerződés aláírása a felelősség hárításával egyenértékű. A Mi Hazánk Mozgalom ezért felszólítja a kormányt, hogy ne támogassa a WHO pandémiaszerződés ötletét.

A Mi Hazánk Mozgalom frakciója

Ha tetszett a cikk, kövessen minket Facebookon és olvasson tovább!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Egyéb kategória

Sínek mellett szexelő párt gázolt majdnem a HÉV

Részegen szexelt egy pár a sínek mellett, de a HÉV elrontotta a forró hangulatot. Új értelmet nyert az „elkapott a hév” kifejezés. A figyelemreméltó eset néhány napja történt Budapest déli részén a Lechner Ödön fasornál az esti órákban. A HÉV ugyan nem gázolta el a szerelmeseket, de a férfit magával sodorta és nem sokon múlt, […]

Továbbiak
Aktuális Belföld

LMBTQ-propagandára költ egy szolnoki gyár

Hazánkat is elérte a „szép új világ”. A szolnoki Eagle Ottawa nevű multinacionális vállalat transzvesztita, homoszexuális és leszbikus dolgozókat vett fel a „sokszínűség” jegyében és arra ösztönözte dolgozóit, hogy adójuk 1%-át az LMBTQ közösség számára ajánlják fel. A jövőben érzékenyítő LMBTQ-oktatást is akarnak tartani a gyár dolgozói számára, illetve arra ösztönzik őket, hogy fogadják el […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Közéleti

A Mi Hazánk Ifjai is részt vett a pedofilellenes tüntetésen Bicskén

„Bicskén demonstráltunk a valódi gyermekvédelemért!” – Írja a Mi Hazánk Ifjai egy FaceBook-oldalukon megosztott posztjukban. „Elég volt mind a balliberális oldalból, mind a Fidesz képmutató politikájából! Harmadik, magyar útra van szükség, ez pedig a Mi Hazánk!” – tették hozzá. Binder Csaba, a Mi Hazánk Ifjai elnöke portálunknak elmondta: „A pedofíliával szemben semmilyen mértékű toleranciát nem […]

Továbbiak