A WHO pandémiaszerződés aláírása ellen tiltakozik a Mi Hazánk Mozgalom

Dúró Dóra és Toroczkai László közös sajtótájékoztató keretein belül adtak hangot a WHO pandémiaszerződés aláírásával kapcsolatos kétségeiknek.

Elmondták, hogy egészen elképesztő, hogy amíg a Fidesz a szuverenitás fontosságáról beszél, addig most készülnek a nemzetállamok intézkedéseit felülíró szerződés aláírására, egy olyan szervezettel, melynek vezetői nem választópolgárok által lettek megválasztva.

Arról is szót ejtettek, hogy a Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz ellen nemzetközi eljárás zajlik, melyben terrorizmussal vádolják.

Kifejezetten fontos, hogy a nemzeti szuverenitását és önrendelkezését egy ország minden esetben megőrizze, hiszen ez a nemzetállamok legfőbb kötelessége. A szerződést, melyet a Fidesz alá készül írni, azért is kell fenntartásokkal kezelni, mert egy újabb pandémia esetére – kis túlzással – szinte korlátlan intézkedési lehetőséget kapna a WHO.

Azon felül, hogy a Mi Hazánk álláspontja szerint ilyen esetekben a kormányok feladata megfelelő intézkedéseket tenni az állampolgárok érdekében, a szerződés a WHO szervezetéből egy globális pandémiahatalom rémképét vízionálja. Azt, hogy mikor van világjárvány, szintén az Egészségügyi Világszervezet határozza meg. Így semmilyen garancia nincs arra, hogy a jövőben nem fognak megszaporodni a kitalált „világjárványok”. Mondta lapunknak Dócs Dávid országgyűlési képviselő a sajtótájékoztatót követően.

Ezenfelül nem csak az intézkedésekbe szólhatna bele a WHO a szerződés szerint, hanem kötelezővé tehetné az óvintézkedések betartását, mely akár jelenthet maszkviselést, vagy mindenki számára kötelező oltásokat. Ezt pedig láttuk már. Hiszen a kovid-őrület alatt a Ursula von der Leyen SMS-ben bonyolította le a vakcinák beszerzését az Unió számára. Olyan vakcinákét, melyek kísérleti fázisban voltak és olyan céggel, mely bizonyos kapcsolatokon keresztül közel állt hozzá.

A kormány feladata megvédeni a magyar állampolgárokat és felelősséget vállalni a döntéseikért. A szerződés aláírása a felelősség hárításával egyenértékű. A Mi Hazánk Mozgalom ezért felszólítja a kormányt, hogy ne támogassa a WHO pandémiaszerződés ötletét.

A Mi Hazánk Mozgalom frakciója

Ha tetszett a cikk, kövessen minket Facebookon és olvasson tovább!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Nógrád

Benzin folyt az úttestre, a tűzoltók eltakarították

Egy személyautóból folyt az úttestre üzemanyag Palotáson. A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Kapás Márton azt közölte: „Az eset hétfő kora reggel történt a településen található Szabadság úton. A helyszínre siettek a pásztói hivatásos tűzoltók, akik letisztították az útpályáról a körülbelül egy négyzetméteres benzinfoltot. Az egység kiérkezésekor nem tartózkodott senki a helyszínen.” Kiemelt kép: magyarhirlap.hu […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Nógrád

Kifehérítette a tavaszi hóesés a Kékestetőt

Több centis hó borítja be a nógrádi határon fekvő hegycsúcsot. Már egészen belelendültünk 2024 tavaszi napsütésébe, majd egyik pillanatról a másikra berúgta az ajtónkat a tél. Gondolta, visszatér. Hétfő reggelre ugyanis kifehéredett a Kékestető. Természetesen idén is lepottyant a tavaszi hó 2-3 centiméter vastagságban. Mostanában gyakran halljuk azt a kifejezést, hogy „szeszélyes időjárás”. Milyen aranyos […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Közéleti

Egyre többen támogatják Binder Csabát, a Mi Hazánk hegyvidéki polgármesterjelöltjét

Egyre több támogatást kap a Mi Hazánk Ifjai elnöke. Binder Csaba kifejtette: „Megállás nélkül járjuk a kerületet, kopogtatunk és gyűjtjük az ajánlásokat az önkormányzati választásokon való induláshoz. Nagyon jó érzés, hogy ennyi támogató mondatot kapok a kerületi lakosoktól, van igény arra, hogy egy új politikai generáció képviselője részt vegyen a kerületi politika alakításában. Az elkövetkezendő […]

Továbbiak