A WHO pandémiaszerződés aláírása ellen tiltakozik a Mi Hazánk Mozgalom

Dúró Dóra és Toroczkai László közös sajtótájékoztató keretein belül adtak hangot a WHO pandémiaszerződés aláírásával kapcsolatos kétségeiknek.

Elmondták, hogy egészen elképesztő, hogy amíg a Fidesz a szuverenitás fontosságáról beszél, addig most készülnek a nemzetállamok intézkedéseit felülíró szerződés aláírására, egy olyan szervezettel, melynek vezetői nem választópolgárok által lettek megválasztva.

Arról is szót ejtettek, hogy a Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz ellen nemzetközi eljárás zajlik, melyben terrorizmussal vádolják.

Kifejezetten fontos, hogy a nemzeti szuverenitását és önrendelkezését egy ország minden esetben megőrizze, hiszen ez a nemzetállamok legfőbb kötelessége. A szerződést, melyet a Fidesz alá készül írni, azért is kell fenntartásokkal kezelni, mert egy újabb pandémia esetére – kis túlzással – szinte korlátlan intézkedési lehetőséget kapna a WHO.

Azon felül, hogy a Mi Hazánk álláspontja szerint ilyen esetekben a kormányok feladata megfelelő intézkedéseket tenni az állampolgárok érdekében, a szerződés a WHO szervezetéből egy globális pandémiahatalom rémképét vízionálja. Azt, hogy mikor van világjárvány, szintén az Egészségügyi Világszervezet határozza meg. Így semmilyen garancia nincs arra, hogy a jövőben nem fognak megszaporodni a kitalált „világjárványok”. Mondta lapunknak Dócs Dávid országgyűlési képviselő a sajtótájékoztatót követően.

Ezenfelül nem csak az intézkedésekbe szólhatna bele a WHO a szerződés szerint, hanem kötelezővé tehetné az óvintézkedések betartását, mely akár jelenthet maszkviselést, vagy mindenki számára kötelező oltásokat. Ezt pedig láttuk már. Hiszen a kovid-őrület alatt a Ursula von der Leyen SMS-ben bonyolította le a vakcinák beszerzését az Unió számára. Olyan vakcinákét, melyek kísérleti fázisban voltak és olyan céggel, mely bizonyos kapcsolatokon keresztül közel állt hozzá.

A kormány feladata megvédeni a magyar állampolgárokat és felelősséget vállalni a döntéseikért. A szerződés aláírása a felelősség hárításával egyenértékű. A Mi Hazánk Mozgalom ezért felszólítja a kormányt, hogy ne támogassa a WHO pandémiaszerződés ötletét.

A Mi Hazánk Mozgalom frakciója

Ha tetszett a cikk, kövessen minket Facebookon és olvasson tovább!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Nógrád

A hőség miatt korábban nyitotta meg kapuit a balassagyarmati strand

A hőség miatt három nappal korábban nyitott a Városi Strandfürdő Balassagyarmaon. Az országos tisztifőorvos hazánk egész területére vonatkozóan szerdától szombat éjfélig harmadfokú hőségriasztást adott ki, amely Balassagyarmaton is életbe lépett. Csach Gábor polgármester azt nyilatkozta: „A Városi Strandfürdő szerdán megnyitotta kapuit a csobbanni vágyók részére, és ezen a héten csütörtökön és pénteken is nyitva tart […]

Továbbiak
Belföld Nógrád

Két fiatal banda feszült egymásnak a balassagyarmati buszállomáson

Két fiatalokból álló banda feszült egymásnak a balassagyarmati buszállomáson kedd délután. Az esethez több rendőr is a helyszínre érkezett. A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Buda Gábor a nool.hu-nak azt nyilatkozta: „Két csoportosulás közötti, garázda jellegű cselekménnyel kapcsolatban intézkedtek a balassagyarmati rendőrkapitányság munkatársai.” Hozzátette: „Az esetnek nincs sérültje.” Kiemelt kép: szabadriport.wordpress.com Székesi Marcell View all posts

Továbbiak
Belföld Heves

Gázkémény csövét lopta el egy sarudi nő

A Füzesabonyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás vétsége miatt folytatott eljárást egy sarudi nő ellen. – nyilatkozta a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Lázár Levente rendőrfőhadnagy a heol.hu-nak A nyomozás adatai alapján a 37 éves nő március 14-én bement egy helyi ingatlan udvarába és onnan egy 6-7 méter hosszú gázkéményhez tartozó csövet lopott, majd azt értékesítette. A […]

Továbbiak