Hogyan lehetne jobb a balassagyarmati kórházi ellátás?

A Balassagyarmati Városháza egy helyi Facebook-csoportban osztotta meg a közvéleménykutatást. Mint írják, aki számára fontos a balassagyarmati kórházi ellátás, az lehetőség szerint egy kitöltéssel segítsen.

„KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS A KÓRHÁZRÓL

Kérjük, ha Önnek fontos a kórház minél jobb működése – különösen, ha Balassagyarmaton és környékén él, ha a kórház dolgozója, vagy az elmúlt egy-két évben járó- vagy fekvőbetege, ill. beteget kísérő hozzátartozó volt – töltse ki a kérdőívet 2023. december 08. péntek 24.00 óráig, az alábbi linkre, vagy a képre kattintva!” – áll a bejegyzésben.

Az érdekessége viszont mégis az ennek a kérdőívnek, hogy meglehetősen egyértelmű kérdések vannak benne foglalva. Ennek ellenére a kitöltését mindenki számára javasoljuk, akit érint, vagy a balassagyarmati kórház ellátási területén lakik.

Meglehetősen szomorú, hogy egy kórház működéséhez arra van szükség, hogy az ellátási területen élők véleményt nyilvánítsanak arra vonatkozóan, hogy mi mennyire fontos számukra. Továbbá az is látszik, hogy a kérdőív egyfajta önkifejezés is, hiszen a kérdésekből jól látszik, hogy mire lenne szükségük. Itt kiemelendő a 9-es kérdés mely a következőképp hangzik: „9. Ön min javítana leginkább a Dr. Kenessey Albert kórházban (legfeljebb három célt jelöljön meg)?” majd rögtön az első három lehetőség: „az orvoshiányon, a nővérhiányon, a pénzhiány󠄀on (szakápolói bérek, tartozások rendezése, korszerűsítés)

A teljesség igénye nélkül a 10-es kérdés látszólag feltételez valamit: „10. Ön szerint mi segítene leginkább az orvos és nővérhiány enyhítésén (legfeljebb három célt jelöljön meg)?

Korábban mi is írtunk arról, hogy a kórház látszólag problémákkal küzd, hiszen hosszú megbetegedés miatt a szülészetet az ide évre bezárják. Ez viszont nem csak lokális probléma, hiszen országos szinten kerülnek veszélybe, adósságba a kórházak. Ez pedig feltételezni engedi, hogy a kormány egészségüggyel kapcsolatos politikája hibás.

Ide kattintva lehet kitölteni!

Ha tetszett a cikk, kövessen minket Facebookon és olvasson tovább!

Kiemelt kép: NOOL

Forrás: Facebook

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld

Átsétált a piroson, vészfékezett a villamos Miskolcon

A gyalogos megúszta, egy utas viszont nem. A gyalogátkelő piros jelzése ellenére haladt át egy gyalogos tegnap délelőtt 9 óra után Miskolcon, amiért a Szinvapark megállóból a kereszteződésbe behajtó villamos vészfékezésre kényszerült. A villamos időben megállt, így a gyalogosnak nem esett baja. Azonban a villamos utasai közül egy idős ember elesett a járművőn a fékezés […]

Továbbiak
Belföld Nógrád

Megsérült egy túrázó Salgótarján közelében

Sérült turistát kellett megmenteni Salgótarjánban, Somlyóbánya külterületén. A túrázó leesett a Pécskő-szikláról, majd a lesérülést követően önerőből nem tudta elhagyni a turistaútvonalat. A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Kapás Márton a nool.hu-nak azt nyilatkozta: „Az igazgatóság műveleti szolgálatának szakemberei terepjáró képességű járművükkel szállították a sérültet a műútig, ahol átadták a mentőszolgálatnak. A Helyszínen voltak a […]

Továbbiak
Belföld Nógrád

Tetejére borult egy autó Nógrádkövesden

Félpályás forgalom lépett érvénybe. Lesodródott az útról és a feje tetejére állt egy autó az útmenti fás-bokros területen tegnap délután Nógrádkövesden, a Galgapart utcában. A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Kapás Márton a nool.hu-nak azt nyilatkozta: „A berceli hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt, illetve a forgalom irányításában vettek részt, ami félpályán haladt.” Hozzátette: „A mentők […]

Továbbiak