Hogyan lehetne jobb a balassagyarmati kórházi ellátás?

A Balassagyarmati Városháza egy helyi Facebook-csoportban osztotta meg a közvéleménykutatást. Mint írják, aki számára fontos a balassagyarmati kórházi ellátás, az lehetőség szerint egy kitöltéssel segítsen.

„KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS A KÓRHÁZRÓL

Kérjük, ha Önnek fontos a kórház minél jobb működése – különösen, ha Balassagyarmaton és környékén él, ha a kórház dolgozója, vagy az elmúlt egy-két évben járó- vagy fekvőbetege, ill. beteget kísérő hozzátartozó volt – töltse ki a kérdőívet 2023. december 08. péntek 24.00 óráig, az alábbi linkre, vagy a képre kattintva!” – áll a bejegyzésben.

Az érdekessége viszont mégis az ennek a kérdőívnek, hogy meglehetősen egyértelmű kérdések vannak benne foglalva. Ennek ellenére a kitöltését mindenki számára javasoljuk, akit érint, vagy a balassagyarmati kórház ellátási területén lakik.

Meglehetősen szomorú, hogy egy kórház működéséhez arra van szükség, hogy az ellátási területen élők véleményt nyilvánítsanak arra vonatkozóan, hogy mi mennyire fontos számukra. Továbbá az is látszik, hogy a kérdőív egyfajta önkifejezés is, hiszen a kérdésekből jól látszik, hogy mire lenne szükségük. Itt kiemelendő a 9-es kérdés mely a következőképp hangzik: „9. Ön min javítana leginkább a Dr. Kenessey Albert kórházban (legfeljebb három célt jelöljön meg)?” majd rögtön az első három lehetőség: „az orvoshiányon, a nővérhiányon, a pénzhiány󠄀on (szakápolói bérek, tartozások rendezése, korszerűsítés)

A teljesség igénye nélkül a 10-es kérdés látszólag feltételez valamit: „10. Ön szerint mi segítene leginkább az orvos és nővérhiány enyhítésén (legfeljebb három célt jelöljön meg)?

Korábban mi is írtunk arról, hogy a kórház látszólag problémákkal küzd, hiszen hosszú megbetegedés miatt a szülészetet az ide évre bezárják. Ez viszont nem csak lokális probléma, hiszen országos szinten kerülnek veszélybe, adósságba a kórházak. Ez pedig feltételezni engedi, hogy a kormány egészségüggyel kapcsolatos politikája hibás.

Ide kattintva lehet kitölteni!

Ha tetszett a cikk, kövessen minket Facebookon és olvasson tovább!

Kiemelt kép: NOOL

Forrás: Facebook

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Nógrád

Benzin folyt az úttestre, a tűzoltók eltakarították

Egy személyautóból folyt az úttestre üzemanyag Palotáson. A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Kapás Márton azt közölte: „Az eset hétfő kora reggel történt a településen található Szabadság úton. A helyszínre siettek a pásztói hivatásos tűzoltók, akik letisztították az útpályáról a körülbelül egy négyzetméteres benzinfoltot. Az egység kiérkezésekor nem tartózkodott senki a helyszínen.” Kiemelt kép: magyarhirlap.hu […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Nógrád

Kifehérítette a tavaszi hóesés a Kékestetőt

Több centis hó borítja be a nógrádi határon fekvő hegycsúcsot. Már egészen belelendültünk 2024 tavaszi napsütésébe, majd egyik pillanatról a másikra berúgta az ajtónkat a tél. Gondolta, visszatér. Hétfő reggelre ugyanis kifehéredett a Kékestető. Természetesen idén is lepottyant a tavaszi hó 2-3 centiméter vastagságban. Mostanában gyakran halljuk azt a kifejezést, hogy „szeszélyes időjárás”. Milyen aranyos […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Közéleti

Egyre többen támogatják Binder Csabát, a Mi Hazánk hegyvidéki polgármesterjelöltjét

Egyre több támogatást kap a Mi Hazánk Ifjai elnöke. Binder Csaba kifejtette: „Megállás nélkül járjuk a kerületet, kopogtatunk és gyűjtjük az ajánlásokat az önkormányzati választásokon való induláshoz. Nagyon jó érzés, hogy ennyi támogató mondatot kapok a kerületi lakosoktól, van igény arra, hogy egy új politikai generáció képviselője részt vegyen a kerületi politika alakításában. Az elkövetkezendő […]

Továbbiak