Javulás várható a Balassagyarmati kórház helyzetében?

Mint arról korábban beszámoltunk, Rétvári Bence államtitkár szerint nincs semmi baj, a kórház tökéletesen működik és amúgy sincs itt semmi látnivaló. Most mégis úgy tűnik, hogy javulás várható a balassagyarmati kórház helyzetében, legalábbis Dr. Szabó Géza balassagyarmati egészségügyi tanácsnok szerint.

Dócs Dávid helyi országgyűlési képviselő többször is szót ejtett a Parlamentben a balassagyarmati kórház botrányos helyzete miatt. Megnyilvánulásaival azt sürgette, hogy a kormány vegye komolyan az itt élők igényeit és tartsa szem előtt az intézmény fontosságát. Elképesztő cinikus módon jött a válasz Rétvári Bence államtitkártól, melyben kifejtette, hogy itt minden rendben van.

Azt is megírtuk, hogy ha ez így lenne, akkor nem végzett volna a balassagyarmati önkormányzat közvélemény-kutatást, melynek eredménye az lett, hogy személyi változtatásokat eszközöltek. Többek közt ennek következményeként kérték fel Dr. Szabó Gézát a pozícióra, de a kórház igazgatóját is leváltották. Kiderült az is, hogy az államtitkár állításával szemben gyakorlatilag mind a helyi lakosok, mind a kórházi alkalmazottak elégedetlenek a kórházi szolgáltatással.

Mire számíthatunk?

Dr. Szabó Géza szerint vannak előrehaladott tárgyalások, melyek akár korábban szünetelő szolgáltatások újraindítását eredményezhetik. Reményei szerint a jó hírekről már a csütörtöki városi önkormányzati gyűlésen is be tud számolni.

Bárhogy is, a javulásnak már ideje lenne. Dócs Dávid lapunknak elmondta, már többször is igyekezett felhívni a figyelmet a balassagyarmati kórház tragikus helyzetére. Figyelemfelkeltő molinókkal, az Országgyűlésben felszólalásokkal, írásbeli kérdésekkel, de még a kórház igazgatójának is írt levelet. Annak ellenére, hogy szerinte méltatlanul lesöprik a Rétvári Bence féle politikusok az ügyet az asztalról, kíváncsian várja a fejleményeket. Ugyanakkor azt is hozzátette, hogy politikai szándék nélkül sajnos nem lát sok esélyt a jelentős változások bekövetkezésére.

Azt is megemlítette, hogy személy szerint is stratégiai fontosságúnak tartja a város életében a korház működését. Hiszen amellett, hogy elősegíti a letelepedni kívánó emberek biztonságérzetét, egy elég nagy terület lefedésére alkalmas kórház, mely a térség stabilitását növeli.

Ha tetszett a cikk, kövessen minket Facebookon és olvasson tovább!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Közéleti

A Mi Hazánk Ifjai is részt vett a pedofilellenes tüntetésen Bicskén

„Bicskén demonstráltunk a valódi gyermekvédelemért!” – Írja a Mi Hazánk Ifjai egy FaceBook-oldalukon megosztott posztjukban. „Elég volt mind a balliberális oldalból, mind a Fidesz képmutató politikájából! Harmadik, magyar útra van szükség, ez pedig a Mi Hazánk!” – tették hozzá. Binder Csaba, a Mi Hazánk Ifjai elnöke portálunknak elmondta: „A pedofíliával szemben semmilyen mértékű toleranciát nem […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Közéleti

Jobbikos képviselő: „Megerőszakoltam egy kiscsajt a polgármesteri hivatal előtt”

A Fidesz után a Jobbik képviselői is tudnak alkotni és meglepetéseket okozni. Igaz ugyan, hogy a szóban forgó eset csak egy „poén”, mégsem tagadhatjuk le lelkiismerettől felmentve, hogy közel olyan botrányos, mint Novák Katalinék legutóbbi gusztustalansága. Már 2019-ben a balliberális oldallal való érdekszövetség megkötését követően is tömegeknek fordult fel a gyomra a Jobbiktól. Hát vajon […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Közéleti

Nyilvánosságra hozta a kegyelmet kapott pedofil adatait a Mi Hazánk!

A Mi Hazánk Mozgalom kezdeményezi a homoszexuális pedofilbotrányban bűnpártolást elkövetett Novák Katalin leváltását. Tisztelt Miniszterelnök Úr! Önök megpróbálták eltitkolni, hogy Novák Katalin államfőként kegyelmet adott a homoszexuális pedofil bűncselekmény eltussolásában hamis vallomásra kényszerítéssel közreműködő K. Endrének! – fogalmazott legutóbb benyújtott indítványában a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője, Novák Előd. Ezt követően a képviselő nyilvánosságra hozta […]

Továbbiak