Javulás várható a Balassagyarmati kórház helyzetében?

Mint arról korábban beszámoltunk, Rétvári Bence államtitkár szerint nincs semmi baj, a kórház tökéletesen működik és amúgy sincs itt semmi látnivaló. Most mégis úgy tűnik, hogy javulás várható a balassagyarmati kórház helyzetében, legalábbis Dr. Szabó Géza balassagyarmati egészségügyi tanácsnok szerint.

Dócs Dávid helyi országgyűlési képviselő többször is szót ejtett a Parlamentben a balassagyarmati kórház botrányos helyzete miatt. Megnyilvánulásaival azt sürgette, hogy a kormány vegye komolyan az itt élők igényeit és tartsa szem előtt az intézmény fontosságát. Elképesztő cinikus módon jött a válasz Rétvári Bence államtitkártól, melyben kifejtette, hogy itt minden rendben van.

Azt is megírtuk, hogy ha ez így lenne, akkor nem végzett volna a balassagyarmati önkormányzat közvélemény-kutatást, melynek eredménye az lett, hogy személyi változtatásokat eszközöltek. Többek közt ennek következményeként kérték fel Dr. Szabó Gézát a pozícióra, de a kórház igazgatóját is leváltották. Kiderült az is, hogy az államtitkár állításával szemben gyakorlatilag mind a helyi lakosok, mind a kórházi alkalmazottak elégedetlenek a kórházi szolgáltatással.

Mire számíthatunk?

Dr. Szabó Géza szerint vannak előrehaladott tárgyalások, melyek akár korábban szünetelő szolgáltatások újraindítását eredményezhetik. Reményei szerint a jó hírekről már a csütörtöki városi önkormányzati gyűlésen is be tud számolni.

Bárhogy is, a javulásnak már ideje lenne. Dócs Dávid lapunknak elmondta, már többször is igyekezett felhívni a figyelmet a balassagyarmati kórház tragikus helyzetére. Figyelemfelkeltő molinókkal, az Országgyűlésben felszólalásokkal, írásbeli kérdésekkel, de még a kórház igazgatójának is írt levelet. Annak ellenére, hogy szerinte méltatlanul lesöprik a Rétvári Bence féle politikusok az ügyet az asztalról, kíváncsian várja a fejleményeket. Ugyanakkor azt is hozzátette, hogy politikai szándék nélkül sajnos nem lát sok esélyt a jelentős változások bekövetkezésére.

Azt is megemlítette, hogy személy szerint is stratégiai fontosságúnak tartja a város életében a korház működését. Hiszen amellett, hogy elősegíti a letelepedni kívánó emberek biztonságérzetét, egy elég nagy terület lefedésére alkalmas kórház, mely a térség stabilitását növeli.

Ha tetszett a cikk, kövessen minket Facebookon és olvasson tovább!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Nógrád

Benzin folyt az úttestre, a tűzoltók eltakarították

Egy személyautóból folyt az úttestre üzemanyag Palotáson. A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Kapás Márton azt közölte: „Az eset hétfő kora reggel történt a településen található Szabadság úton. A helyszínre siettek a pásztói hivatásos tűzoltók, akik letisztították az útpályáról a körülbelül egy négyzetméteres benzinfoltot. Az egység kiérkezésekor nem tartózkodott senki a helyszínen.” Kiemelt kép: magyarhirlap.hu […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Nógrád

Kifehérítette a tavaszi hóesés a Kékestetőt

Több centis hó borítja be a nógrádi határon fekvő hegycsúcsot. Már egészen belelendültünk 2024 tavaszi napsütésébe, majd egyik pillanatról a másikra berúgta az ajtónkat a tél. Gondolta, visszatér. Hétfő reggelre ugyanis kifehéredett a Kékestető. Természetesen idén is lepottyant a tavaszi hó 2-3 centiméter vastagságban. Mostanában gyakran halljuk azt a kifejezést, hogy „szeszélyes időjárás”. Milyen aranyos […]

Továbbiak
Aktuális Belföld Közéleti

Egyre többen támogatják Binder Csabát, a Mi Hazánk hegyvidéki polgármesterjelöltjét

Egyre több támogatást kap a Mi Hazánk Ifjai elnöke. Binder Csaba kifejtette: „Megállás nélkül járjuk a kerületet, kopogtatunk és gyűjtjük az ajánlásokat az önkormányzati választásokon való induláshoz. Nagyon jó érzés, hogy ennyi támogató mondatot kapok a kerületi lakosoktól, van igény arra, hogy egy új politikai generáció képviselője részt vegyen a kerületi politika alakításában. Az elkövetkezendő […]

Továbbiak