Javulás várható a Balassagyarmati kórház helyzetében?

Mint arról korábban beszámoltunk, Rétvári Bence államtitkár szerint nincs semmi baj, a kórház tökéletesen működik és amúgy sincs itt semmi látnivaló. Most mégis úgy tűnik, hogy javulás várható a balassagyarmati kórház helyzetében, legalábbis Dr. Szabó Géza balassagyarmati egészségügyi tanácsnok szerint.

Dócs Dávid helyi országgyűlési képviselő többször is szót ejtett a Parlamentben a balassagyarmati kórház botrányos helyzete miatt. Megnyilvánulásaival azt sürgette, hogy a kormány vegye komolyan az itt élők igényeit és tartsa szem előtt az intézmény fontosságát. Elképesztő cinikus módon jött a válasz Rétvári Bence államtitkártól, melyben kifejtette, hogy itt minden rendben van.

Azt is megírtuk, hogy ha ez így lenne, akkor nem végzett volna a balassagyarmati önkormányzat közvélemény-kutatást, melynek eredménye az lett, hogy személyi változtatásokat eszközöltek. Többek közt ennek következményeként kérték fel Dr. Szabó Gézát a pozícióra, de a kórház igazgatóját is leváltották. Kiderült az is, hogy az államtitkár állításával szemben gyakorlatilag mind a helyi lakosok, mind a kórházi alkalmazottak elégedetlenek a kórházi szolgáltatással.

Mire számíthatunk?

Dr. Szabó Géza szerint vannak előrehaladott tárgyalások, melyek akár korábban szünetelő szolgáltatások újraindítását eredményezhetik. Reményei szerint a jó hírekről már a csütörtöki városi önkormányzati gyűlésen is be tud számolni.

Bárhogy is, a javulásnak már ideje lenne. Dócs Dávid lapunknak elmondta, már többször is igyekezett felhívni a figyelmet a balassagyarmati kórház tragikus helyzetére. Figyelemfelkeltő molinókkal, az Országgyűlésben felszólalásokkal, írásbeli kérdésekkel, de még a kórház igazgatójának is írt levelet. Annak ellenére, hogy szerinte méltatlanul lesöprik a Rétvári Bence féle politikusok az ügyet az asztalról, kíváncsian várja a fejleményeket. Ugyanakkor azt is hozzátette, hogy politikai szándék nélkül sajnos nem lát sok esélyt a jelentős változások bekövetkezésére.

Azt is megemlítette, hogy személy szerint is stratégiai fontosságúnak tartja a város életében a korház működését. Hiszen amellett, hogy elősegíti a letelepedni kívánó emberek biztonságérzetét, egy elég nagy terület lefedésére alkalmas kórház, mely a térség stabilitását növeli.

Ha tetszett a cikk, kövessen minket Facebookon és olvasson tovább!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aktuális Belföld Nógrád

A hőség miatt korábban nyitotta meg kapuit a balassagyarmati strand

A hőség miatt három nappal korábban nyitott a Városi Strandfürdő Balassagyarmaon. Az országos tisztifőorvos hazánk egész területére vonatkozóan szerdától szombat éjfélig harmadfokú hőségriasztást adott ki, amely Balassagyarmaton is életbe lépett. Csach Gábor polgármester azt nyilatkozta: „A Városi Strandfürdő szerdán megnyitotta kapuit a csobbanni vágyók részére, és ezen a héten csütörtökön és pénteken is nyitva tart […]

Továbbiak
Belföld Nógrád

Két fiatal banda feszült egymásnak a balassagyarmati buszállomáson

Két fiatalokból álló banda feszült egymásnak a balassagyarmati buszállomáson kedd délután. Az esethez több rendőr is a helyszínre érkezett. A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Buda Gábor a nool.hu-nak azt nyilatkozta: „Két csoportosulás közötti, garázda jellegű cselekménnyel kapcsolatban intézkedtek a balassagyarmati rendőrkapitányság munkatársai.” Hozzátette: „Az esetnek nincs sérültje.” Kiemelt kép: szabadriport.wordpress.com Székesi Marcell View all posts

Továbbiak
Belföld Nógrád

Árokba hajtott egy autó Szécsénynél

Közlekedési baleset történt a 22-es főúton. A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Kapás Márton azt nyilatkozta: „Közlekedési baleset történt a 22-es számú főúton, a település közelében csütörtökön, az esti órákban.” Hozzátette: „Egy személyautó letért az úttestről, majd árokba hajtott és oldalára borult. A járműben csak a sofőr utazott, aki saját erejéből nem tudta elhagyni az […]

Továbbiak